mh17boom3Het doel heiligt weer eens de middelen. Er zijn 298 mensen opgeofferd als pion voor iemands politieke ideaal. Welk doel is dat en wie heeft dit bedacht? De waarheid achterhalen zal lastig worden. De verschillende politici zullen politieke munt proberen te slaan over de ruggen van deze doden.

Wie heeft er gelijk? Ik weet het nog niet maar heb voor mezelf een modelletje neergezet dat mijn gedachten helpt te structureren.

mh17boom1

Aannemende dat er inderdaad sprake is van het neerschieten met een raketinstallatie dan is de vraag wie het gedaan heeft. Hebben de opstandelingen het gedaan dan is er geen sprake van een false flag operatie. Dan kan het een bewuste actie zijn of het kan een missertje zijn.

Kandidaten voor de false flag operatie zijn Rusland, de EU, de US en de Oekraïne. De vraag is nu welke alternatieven het meest waarschijnlijk zijn. ‘Dan zijn relevante invalshoeken of men in staat is dit uit te voeren en of men een motief heeft.

De beslissingsmatrix ziet er dan als volgt uit:

mh17boom2

Dit helpt je al verder. Ik heb de vrijheid genomen alvast de “scores” in te vullen. Rusland, Poetin,is zeker in staat maar heeft er meer bij te verliezen dan te winnen. De EU zie ik niet echt in staat maar heeft wel motieven. De US zijn in staat en hebben motieven. De Oekraïne is in staat en heeft motieven. De meest voor de hand liggende kandidaten voor de false flag optie zijn de Amerikanen en de Oekraïners.

Wat hebben de opstandelingen te winnen? Niets volgens mij. Ze zouden zich nog verder isoleren van de rest van de wereld en het Rusland een stuk moeilijker maken om hun te steunen. De kans dat het een bewuste actie van de rebellen is, is erg gering. Tenzij het een foutje is. Dit is altijd een mogelijkheid. We zoeken een motief dat er niet is. Geef mensen oorlogsspeeltuig en er zullen altijd onbedoelde doden vallen.

Een zaak is zeker. Er zullen over de MH17 veel leugens verteld worden. Het is aan u om uw mening te bepalen, ik hoop dat deze modellen u hiermee kunnen helpen.

Het is mogelijk dat u aan de hand van nieuwe informatie andere alternatieven toevoegt. Het moge dan zo zijn dat Poetin niet veel te winnen heeft met dit drama, er kunnen hard liners zijn binnen Rusland die bewust een escalatie zoeken. En willen dat dit conflict verder uit de hand loopt. Dan wordt de matrix ls volgt:

mh17boom3

Wie de zwarte piet krijgt zal de toekomst uitwijzen. De opstandelingen zijn juist degenen die hier het minste baat bij hebben. Dus als het een bewuste actie is geweest en geen foutje dan staan zij in mijn lijstje achteraan de rij van mogelijke daders. Dit wil niet zeggen dat ze het niet gedaan hebben. De kans dat ze het gedaan hebben acht ik echter relatief gering, er zijn kandidaten die volgens mij waarschijnlijker zijn.

23 REACTIES

 1. Wat er echte gebeurd is, zal niet uitmaken, net als bij al die andere keren. Zoals Hillary Clinton die beweerde dat de amerikaanse ambassadeur C. Stevens vermoord was vanwege een anti moslim video die de gemoederen verhit had.
  Je reinste larie, maar de spin doet zijn werk.
  De waarheid maakt niet uit. De sterkste partij zoekt een morele rechtvaardiging om de zwakste partij in de pan te hakken. De onderdaan gelooft alles wat hem aangereikt wordt.

 2. Tja, als je het zo bekijkt is er al een ander evenement geweest waar iedereen zijn twijfels over heeft of dit door O.B.Laden zijn opdracht gebeurd was.
  Nu is er weer die grote vraag: WIE HEEFT ER HET MEESTE BELANG BIJ?
  Helaas zijn dat slechts de Westerse Landen onder aanvoering van de US, die er de meeste belang bij hebben om deze regio te destabiliseren en de NAVO op de stoep van Rusland te plaatsen.
  Hoop dat ik het fout heb anders gaat de toekomst er erg treurig uit zien, althans zeer onstabiel worden. Zoals boven aangegeven in het stuk door Ratio is de waarheid soms echt enger dan de fictie.

 3. Die separatisten hebben dat vliegtuig neergehaald op basis van valse informatie, dat vliegtuig is letterlijk naar die plaats toegeleid, vloog zeker 80 km noordelijker dan de andere vluchten, wilde stijgen maar moest op 33000 voet blijven van kiev, zat misschien wel apparuur in waardoor het afweersysteem aangaf dat het een antonov was.
  De amerikaanse elite heeft deze mensen vermoord omdat de algemene opinie hun niet aanstaat.
  Die homorechten daar interreseerde ons niet genoeg, die zogenaamde gifgas aanval van Assad geloofde we niet dus moeten er westerlingen dood
  en moet poetin de schuld krijgen, zodat we in een trogoorlog terecht komen
  die onze economie nodig heeft.

  Raymond [6] reageerde op deze reactie.

 4. Goede analyse, eigenlijk precies zoals ik het al in mijn hoofd had zitten met toevoeging van de categorie Rusland Anders.

  Voor alsnog gok ik op de meest logische verklaring, geen false flag, geen bewuste actie, niemand lijkt ook meteen een goed verhaal klaar te hebben, iedereen is verrast, spindoctors zijn druk bezig met de normale post event spin.

 5. @daniel [4]:

  Die 33000 feet ( wel een grappig getal ) is volgens de berekening

  As one metre equals 3,281 feet and one kilometer equals 1000 metres, the calculation is: 33000ft = 33000/3,281/1000 = 10,05791 km

  Lijkt mij een normale vlieghoogte voor een passagiers jet , militaire turboprops komen niet zo hoog.
  Die 8o km afwijking….is die al officieel vastgesteld ?

 6. @daniel [7]:

  Geweldig artikel, Daniel! Malaysian Airlines heeft blijkbaar bewust deze noordelijke route gekozen, ondanks de gevaren, om kosten te sparen.

  De mensen die nu dood zijn, althans hun nabestaanden, moeten dus niet zeuren. Als je een spotgoedkoop ticket wil dan loop je ook meer risico (denk ook aan onderhoud, reservebrandstof, kwaliteit van de piloten enz.).

  Je hebt altijd mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

  nu even niet [9] reageerde op deze reactie.
  daniel [17] reageerde op deze reactie.
  hendrik j. [22] reageerde op deze reactie.

 7. Als je midden in het proces zit is het soms moeilijk om terug te grijpen op de grondoorzaak van het Oekraïneconflikt: In de overeenkomst tussen de presidenten Reagan en Gorbatschov zat de belofte (uitgesproken door usa minister James Baker) dat de NATO zou afzien van verdere expansie naar het oosten. Deze belofte is onder druk van de usa beschaamd. Lees het stuk van Dr Paul Craig Roberts (amerikaan!) “America Drives the World to War”:
  http://www.informationclearinghouse.info/article37124.htm

 8. Ze hebben het vaak over kortere routes, en geld besparen.
  Maar over grotere afstand heeft 100 km zuidelijker vliegen geen invloed.
  Wie nam de beslissing dat ze deze keer deze routen moesten vliegen.
  De piloot doet dat zelf toch niet?

 9. Men had de Berlijnse muur niet af moeten breken maar moeten verstevigen, verhogen, en verbreden!!!

 10. Ik mis Israel in dit rijtje. Er zat maar een paar minuten verschil tussen het uit Brazilie terugkerende vliegtuig van Poetin en MH17 en Poetin houdt de door Israel gewenste oorlogen tegen Iran en Syrie tegen dus hij staat vast op het Israelische to-do lijstje.

 11. De bewijzen zijn er inmiddels:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22876023/__Oekraine__overtuigend_bewijs__.html

  En Rusland gaat gewoon door met de wapenleveranties.

  De Landmacht vindt dat ze nu moeten ingrijpen en de verantwoordelijke commandanten moeten arresteren (anders hoeft het niet meer):
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22875931/___Separatisten_ontspringen_dans___.html

  Na de slappe houding van Rutte is het nu tijd voor actie!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22875826/__Het_is_nu_tijd_voor_actie__.html

  daniel [17] reageerde op deze reactie.

 12. Het gaat zelfs een stuk verder dan alleen spinnen. Gisteren was er op dailymail een verhaal over een rebellen commandant die beweerd zou hebben dat de passagiers al dood waren voor de crash omdat de lijken zo erg stonken. De (russische) bron die men bij het artikel gaf, zei helemaal niets over de vlucht. Pure, uit de duim gezogen propaganda dus, en iedereen trapte erin. Er zijn in de wereld maar een handjevol grote mediabedrijven, en allemaal zijn ze anti-Rus. Erg verdacht.

 13. Zou 9/11 er soms ook iets mee te maken kunnen hebben? In elk geval denk ik niet dat ooit de werkelijke gang van zaken bekend zal worden en dat we weer volgestopt worden met leugens, halve waarheden,’onderzoeken’ etc. We leven in een zeer gevaarlijke omgeving waar ‘duistere krachten’ het voor het zeggen hebben.
  Het beste is natuurlijk je mond te houden en net te doen of je gek bent!

  Kop AD van 19.7.j.l.

  ‘Israel richt het vizier op tunnels Hamas

  Nethanyahu misbruikt ramp Oekraine voor start offensief’

 14. @THX-1138 [8]: ik wil niet het woord achterlijk gebruiken, vandaar dit dus, wat een dwaze opmerking.

  ik heb er geen goed woord voor over.

 15. @Ieder Eeen [18]: De vraag rijst onmiddelijk:Waarom had petro poroshenko,de naar voren geschoven nieuwe leider van de Oekraine,geen vliegverbod boven de Oekraine afgekondigd?Zijn US vriendjes wisten van hun inlichtingendiensten,dat het gevaar voor het neerschieten van een burgervliegtuig aanwezig was.Waarom vlogen de lijnvluchten van Engeland en Frankrijk wel met een omweg?

Comments are closed.