Dat oorlog onbegrijpelijk is, zullen velen met me eens zijn. Nooit heb ik kunnen begrijpen waarom er honderdduizenden in loopgraven moesten sneuvelen, of het strategisch belang van ‘heuvel 302’ in Vietnam. Maar vandaag kwam er weer een nieuwe verbetering van het waanzinnigheidsrecord van  oorlog: er wordt nu zwaar gevochten om de zeggenschap over de ramp plek van MH17.

‘Mensen’?, waar gaat het nu dan toch echt om?

11 REACTIES

 1. Oorlog gaat over ego, wie het grootste stuk land heeft, wie de oliekraan kan dichtdraaien, wie de meeste getallen op zijn bankrekening heeft, over alles wat onzinnig is en liefst wordt uitgevochten over de rug van anderen. Oorlog is vraatzuchtig, maar ook zuiverend, het doet bevolkingsaanwas afnemen en zelfs krimpen. Oorlog is van alle tijden en plaatsen. Er is altijd wel ergens oorlog… Maar waarom… Tja, da’s een goede vraag….

 2. Oorlog:

  in troebel water is het goed vissen (=in tijden van onlust of oorlog kan men gemakkelijk voordelen halen)

  Oorlog, niemand weet hoe het woord ooit ontstaan is en op welke wijze dit in de wereld gekomen is.
  het is een woord dat een ieder kent en de verschrikkingen en gevolgen weet.
  Wat men niet weet is dat het slechts een spel is van zieke geesten die denken dat zij, als koning / president / dictator / geestelijke, almachtig zijn en het recht hebben om medemensen die in hun land, streek of dorp wonen de opdracht te geven om gewapenderhand ten strijden te trekken tegen “de tegenpartij” of deze nu wel of geen gelijk heeft.
  IK, koning / president / dictator / geestelijke, beveel het jullie.
  Dat er totaal onschuldige mensen op pad worden gestuurd tegen andere onschuldige mensen doet niets terzake, IK zal recht doen, IK zal de tegenpartij menens leren.
  Dat “de andere kant” hetzelfde denkt is niet van belang.
  Duizenden verliezen hun leven en komen nooit meer terug gesneuveld voor: ja voor wat?????????????????
  Of het nu lokaal of globaal gebeurd het is zuiver een kwestie van een zeer zieke geest.
  Of het nu Russisch / Amerikaans / Oekraïens / Chinees is het is een geestte ziekte van een zeer krom denkend mens of consortium van zieke geesten.
  Maar zolang als de toren van Babel er al was, zolang bestaat er “oorlog” alleen al door de hebzucht en spraakverwarring.

  OORLOG!

 3. @John [3]:

  Je slaat de spijker op zijn kop!
  Want tot nu toe “had” de Oekraïne : bewijzen, informatie van, aanwijzingen, enz. Men gaf eerst aan dat de zwarte dozen weg waren, volgens hen richting Rusland, toen werd er bericht dat de separatisten geknoeid hadden met de dozen, dat werd gelogenstraft door de experts uit het Westen, “aanwijzingen geen bewijs”, opeens waren de separatisten “bewezen” plunderaars die geen enkel respect hadden voor de doden, lijken werden weggesleept en op vrachtwagens gegooid en in treinen gegooid, ook dit werd gelogenstraft door westerse experts. Toen had men radarbewijs van het punt waar de raket afgeschoten was, nooit gezien, opeens een filmpje met een vrachtauto met daarop een mobile raket installatie, ging richting Rusland met slechts 2 raketten, 30 seconden film met alleen die vrachtwagen erop, volgens de Oekraïne.
  Onderschepte telefoon gesprekken van de separatisten onderling over het neerhalen van een vliegtuig, fragmenten bleken achteraf gemanipuleerd volgens westerse experts.
  Dat de US openbaar bekende dat het misschien mogelijk zou kunnen zijn dat het per ongeluk door de separatisten gebeurd zou kunnen zijn, meer heb ik niet, of door Oekraïense soldaten met een slokje te veel op, dus ook een ongeluk, deed ook al geen goed.
  Nu in allerijl is de regering van de Oekraïne afgetreden, op grond van onenigheid zegt men, midden in een crisis van globale omvang.
  Nu dan de strijd om de plek, WAT MAG DE WERELD NIET WETEN?
  Wat verbergt de afgetreden regering, wel of niet in samenspraak met de US?

  hadjememaar [10] reageerde op deze reactie.

 4. Oorlog is niet goed of slecht. Het is in principe waardevrij, net zoals wapens waardevrij zijn.

  Het gaat er om met welk recht er oorlog wordt gevoerd. Dat bepaalt tenslotte of een gewelddadige actie een (oorlogs)misdaad is.

 5. Economy Will Crash, World War III Coming – Gerald Celente

  On the possible wars, we start with the Ukraine crisis. Celente contends, “I remember when Flight 800 went down off the coast of Long Island in the late 1990’s. People said they saw missiles shooting up at it. What did they tell us? Don’t rush to judgment. We’re going to get to the bottom of this. It went on for months, if not years. Within minutes after that Malaysian airline went down, the rush to judgment already began. A plane was shot out of the air and it looks like Russian separatists did it, and they couldn’t do it on their own, and they needed help from Russia.”

  Celente says there is little proof Russia did anything, and he thinks much of the mainstream media coverage is simply “propaganda.” Celente explains, “They keep putting out the propaganda that instills fear and hysteria within the people that encourages them to go to war.” When asked if war in Ukraine was coming and that it might turn into a global war, Celente said, without hesitation, “Yes, absolutely.”

  http://usawatchdog.com/economy-will-crash-world-war-iii-coming-gerald-celente/

Comments are closed.