logoBeste Vrijspreker lezers, zoals aangegeven in mijn artikel van 8 juli organiseer ik 20 september in Rotterdam een event over de toekomst van geld. Genaamd: Geld voor de Toekomst. Hierbij een update. Vooralsnog hebben zich 170 man aangemeld, maar er is ruimte voor meer. Een leuke dag dus om contacten op te doen.

Qua programmering heeft Jan Kees de Jager moeten afhaken in verband met verplichtingen voor KPN. In zijn plaats heb ik nu een panel geprogrammeerd, gemodereerd door de bekende Belgische libertariër Brecht Arnaert. Het panel zelf bestaat uit Martijn Jeroen van der Linden, filosoof verbonden aan Stichting Ons Geld, Rens van Tilburg van Sustainable Finance Lab en Heidi Leenaarts. Ook Pieter Lakeman bekend van de DSB affaire zit in het panel.

Het wordt een interessante, volle dag met een hoop libertarisch geluid maar ook veel ruimte voor debat met andere stromingen. Allemaal met 1 doel voor ogen, geld begrijpen om het vervolgens te kunnen hervormen.

Hieronder een teaser van Stefan Molyneux over het event. Ik hoop jullie daar te zien!

5 REACTIES

  1. Volgens mij begint de rol van bitcoin als valuta langzaam weg te zakken. Transactievolume neemt ook niet echt toe. Je ziet wel dat er veel nieuwe bedrijven worden opgezet op basis van de blockchaintechnologie. Met bijvoorbeeld Andreessen Horowitz en Union Square Ventures die daar als investeerders zwaar op inzetten.

    michiel [3] reageerde op deze reactie.

  2. Wie mij een link kan geven waarin begrijpelijk wordt uitgelegd waarom bitcoin het byzantijnsegeneraalprobleem oplost ben ik zeer dankbaar.

  3. Bitcoin zal niet aanslaan, in ieder geval niet de komende 5 jaar. Ik ken diverse eigenaren van sites die tientallen miljoenen omzetten en bitcoin accepteren. In 2 jaar is daar nog nooit met bitcoin betaald. Het is net Secondlife of andere internet hype.

    En dat zijn sites die bezoekers trekken met redelijke kennis van internet en mensen die vaak anoniem willen blijven. Als die al niet met bitcoin betalen dan zie ik zeker niet de kritische massa bitcoin gebruiken.

    Dat wil niet zeggen dat er nooit een soort gelijk project succesvol zal zijn.

  4. Zie bitcoin meer als goud wat je moet delven. Je hebt het voor de waarde, maar je ziet er nooit iemand mee in de winkel betalen. Alleen is de koers een achtbaan en voor je het weet ben je bestolen.

Comments are closed.