Bitpay – een grote Bitcoinspeler – gaat uitbreiden en vestigt zijn Europees Gouden Bochthoofdkwartier in Amsterdam. Door de explosieve groei is Bitpay uit zijn jasje gegroeid en betrekt zij nu de Herengracht 458 in de Gouden Bocht. Saillant detail is dat de Deutsche Bank hier voorheen zat. 

Bitpay doet het wel met minder personeel dan Deutsche Bank. Zij hebben nu 75 m/v werken op kantoren in Atlanta, Amsterdam, San Francisco, Buenos Aires en Sint Petersburg.

‘In mei toen we net het kantoor openden, kregen we er ongeveer 200 detaillisten per maand bij. In augustus waren dat er 1.100’, zegt Moe Levin, directeur European Business Development van Bitpay. ‘Europeanen zijn bekend met verschillende valuta en zijn early adopters van mobiele technologie. Vandaar dat Bitcoin hier zo onstuimig groeit.’

Europese detaillisten hebben meer dan 28 miljoen euro in Bitcoins omgezet in 2014. Dat was 1,4 miljoen euro vorig jaar dus een enorme groei van 1900 %. De landen in Europa met het hoogste Bitcoingebruik zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Vanaf november gaat Bitpay als eerste werken met 0% transactiekosten en all-inclusive pakketten. Die zijn inclusief e-commerce tools, point-of-sale toepassingen, shopping-cart plugins en e-mailondersteuning. Volgens Bitpay CEO Tony Gallippi doen zij dat omdat ze het SaaS (software as a service) model hebben overgenomen dat in andere markten al populair is.

Bitpay is momenteel de grootste Bitcoin betalingsprovider. Tot nu toe haalden ze al $ 32 miljoen op van topinvesteerders als Index Ventures, Founders Fund, Richard Branson en Li Ka-shing.