Wanneer over een aantal jaren het doek zal zakken na een van de langste en kostbaarste nachtmerries uit de geschiedenis van de moderne mensheid – de prohibitie op drugs en op witwassen- zal men zich afvragen, hoe het mogelijk was, dat iets dat zo schadelijk is, zo lang door heeft kunnen gaan.klm

Een van de oorzaken, dat de prohibities zo lang gerekt kunnen worden is het voordeel dat zij opleveren voor politici, die zich niet gaarne iets ontnomen zien:

– waarmee zij bij de massa zo veel succes kunnen boeken dat zich vertaalt in extra stemmen

– iets dat zoveel financiële bijdragen oplevert van de zijde van hen voor wie de drugprohibitie hoge inkomens genereert

– iets dat op succesvolle wijze de aandacht afleidt van meer belangrijke zaken, waar zij eveneens aan verdienen

Het wordt ten hoogste tijd, dat zij die deze miljarden kostende prohibities promoten, voor een internationaal tribunaal gebracht worden teneinde verantwoording af te leggen over en aansprakelijk gesteld te worden voor de veroorzaakte schade.

Hugo van Reijen

7 REACTIES

 1. Het interessante aan deze en vele anderen “misdaden” is dat allerlei burgers een brandmerk krijgen in de vorm van een ‘strafblad’. Op zich is er geen enkel slachtoffer, en is het vermeende slachtoffer niets meer dan een (door mensen bedachte) regel die niet is nageleefd.

  De echte ‘misdaad’ is de ongehoorzaamheid jegens de regelbedenkers die menen dat anderen als honden moeten gehoorzamen wanneer zij weer eens een decreet uitvaardigen. En dankzij het erkennen van elkaars ‘strafbladen’ kan men het vrij reizen voor anderen flink lastig maken.

 2. Dit is vergelijkbaar met slavernij van vroeger. Dat was destijds ook de normaalste zaak van de wereld. Als een slaaf ontsnapte dan moest deze worden opgespoord, in de boeien worden geslagen en terug worden gestuurd naar de plantage. Er stonden serieuze beloningen op tips die leidde tot de opsporing van een slaaf. Als rechtgeaard burger was het uiteraard uit den boze om slaven te helpen bij hun ontsnapping.

  Drugs- en witwasprohibitie zijn vormen van moderne slavernij.

  Bij drugsprohibitie mag je bepaalde gewassen niet verbouwen en consumeren. Broccoli, sla, hop, gerst, tarwe mag je verbouwen en consumeren. Uiteraard pas na het verkrijgen van een vergunning en jaarlijkse belastingafdracht bij de locale overheid. Hennep en klaproos zijn fout. Ja, een paar plantjes en daarboven moet je ineens de cel in…

  Waarom? Omdat de staat bepaalt wat je wel en niet met je lichaam mag doen.

  Geld witwassen is natuurlijk een grove schending van mensenrechten. Het is jouw recht om verplicht belasting af te dragen voor je noeste arbeid. Die privilege heb je in een vrij land zoals Nederland.

  Het is moreel verwerpelijk om je geld wit te wassen. Daarmee berooi je je medeburger. Dat is niet sociaal, want die moet immers meer gaan betalen aan de staat. Dus ben je fout als je aan het witwassen bent.

  De overheid betaalt grof geld aan personen die witwassers en belastingontduikers weten te verraden (http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2402131.ece/Honderden_zwartspaarders_opgespoord_na_tip). En als rechtgeaard burger is het uiteraard uit den boze om mensen te helpen bij het verbergen van hun bezit.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 3. Dit is vergelijkbaar met slavernij van vroeger. Dat was destijds ook de normaalste zaak van de wereld. Als een slaaf ontsnapte dan moest deze worden opgespoord, in de boeien worden geslagen en terug worden gestuurd naar de plantage. Er stonden serieuze beloningen op tips die leidde tot de opsporing van een slaaf. Als rechtgeaard burger was het uiteraard uit den boze om slaven te helpen bij hun ontsnapping.

  Drugs- en witwasprohibitie zijn vormen van moderne slavernij.

  Bij drugsprohibitie mag je bepaalde gewassen niet verbouwen en consumeren. Broccoli, sla, hop, gerst, tarwe mag je verbouwen en consumeren. Uiteraard pas na het verkrijgen van een vergunning en jaarlijkse belastingafdracht bij de locale overheid. Hennep en klaproos zijn fout. Ja, een paar plantjes en daarboven moet je ineens de cel in…

  Waarom? Omdat de staat bepaalt wat je wel en niet met je lichaam mag doen.

  Geld witwassen is natuurlijk een grove schending van mensenrechten. Het is jouw recht om verplicht belasting af te dragen voor je noeste arbeid. Die privilege heb je in een vrij land zoals Nederland.

  Het is moreel verwerpelijk om je geld wit te wassen. Daarmee berooi je je medeburger. Dat is niet sociaal, want die moet immers meer gaan betalen aan de staat. Dus ben je fout als je aan het witwassen bent.

  De overheid betaalt grof geld aan personen die witwassers en belastingontduikers weten te verraden (http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2402131.ece/Honderden_zwartspaarders_opgespoord_na_tip). En als rechtgeaard burger is het uiteraard uit den boze om mensen te helpen bij het verbergen van hun bezit.

 4. Prohibitiewetgeving wordt meestal met de beste bedoelingen ingesteld. En zoals bekend is de weg naar de hel geplaveid met goede voornemens. 😉

  Zo is het alcoholverbod uit de jaren 20 in de VS heel begrijpelijk als je je de enorme ellende realiseert die alcohol in die tijd veroorzaakte. De ellende van het verbod bleek echter nog vele malen erger (alcohol was nog steeds verkrijgbaar en de georganiseerde misdaad was enorm toegenomen).

  Bij drugs gaat het om een veel kleiner aantal verslaafden dan bij alcohol, maar nu worden vooral de levens van kinderen/jongeren verwoest. De ernst compenseert ruimschoots de omvang. Het is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de ouders om hun kinderen te beschermen, maar bij drugsverslaafden is dat zeer moeilijk.

  Drugsbestrijding is een verloren zaak, de kartels hebben een groter budget dan de DEA. Toch moet er iets gebeuren en vrijgave is niet de oplossing (tenzij je wil dat zeer veel jongeren zichzelf voortijdig om zeep helpen).

  Een uitstekende film over dit dilemma is Traffic, met Michael Douglas als moedeloze DEA drugsbestrijder die zijn eigen tienerdochter ten onder ziet gaan aan de drugs.

  =====

  Traffic (2000)
  https://www.youtube.com/watch?v=XrDxaeUvld0

 5. Zou het kweken van Canabis aub wel gelegalizeerd mogen worden ?

  Ik ben zelf een regelmatig gebruiker van dit kruidje. Echter is het de laatste jaren steeds duurder geworden. Een jaar geleden betaalde je € 12 voor een gram. Nu is dat al € 14. Ik zou graag zelf een plant of 4 willen verzorgen om de kosten die het gebruik met zich mee brengt te minimalizeren. Echter heeft de overheid er voor gezorgd dat het een zonde is om hier aan te beginnen. Ik woon in een huur huis en dit zou volgens het contract betekenen dat de verhuurder mij het huis uit kan zetten als er iemand over de schutting kijkt en gaat klikken.

  Een coffyshop zal over de verkoop ook wel belasting moeten betalen. Dus de staat is er bij gebaad om mij te verbieden te kweken. Ze houden liever een groot crimineel gedoe in stand met alle negative gevolgen i,p.v het vrij te geven.

  Het zou een hoop schelen als men het bij de groenteboer in een pond zak kan halen voor € 50.

  Overige drugs ben ik zelf nooit mee doorgegaan omdat dit te risico vol is. Ja paddo’s. Echter zie ik de andere drugs meer als een zware vergifteging die je je zelf toe dient. Bij bv. XTC vergoten vaak de pupillen. Dit is ook een kenmerk als men door een slang gebeten is.

Comments are closed.