Oorlog ISDeze nieuwste oorlog is tegen IS, die boeven die de hobby hebben mensen voor de TV het hoofd af te snijden. *****
Eerst was er een initiatief (?) van Obama die een aantal landen bij elkaar riep om samen tegen die barbaren te vechten. Maar “wij”  waren daar niet bij en “wij”  voelden dat als een soort belediging, achterstelling. *****
Gelukkig was er niets ergs aan de hand, het vergaderkamertje was gewoon te klein!!!

Dit is allemaal recht gezet, en “wij” praten al mee!
Alleen nu nog bepalen wat “wij” willen of kunnen doen. “Wij” hebben geen geld, en zijn in feite failliet met een staatsschuld die met 421 euro/seconde nog aan het oplopen is naar 500 miljard.

Daarover gaat het kabinet nu vanmiddag vergaderen. Misschien hebben “we” nog ergens een paar F 16’s die nog kunnen vliegen en die ingezet kunnen worden.
Een vraag is wat ze dan gaan/mogen doen.

In Libië mochten ” onze”  F 16’s niet bombarderen, en alleen maar verkenningsvluchten doen.
“Wij”  hebben toen maar ” onze”  bommen aan Denemarken gegeven, en die hebben ze toen afgegooid. Op die manier bleven “wij” onschuldig van mogelijke “collateral damage” .

Het nadeel daarvan is echter dat andere politici dit niet als echt stoer zien, en dat zouden NL politici toch eigenlijk wel willen veranderen. Dan toch maar wel bommen gooien?  Ook op “onze eigen NL-Jihadisten” ?

Vanmiddag zal het kabinet dit probleem bespreken en daarna weten we meer. Dan komt er nieuw jaren-durend project.

Jammer dat Marx Rutte en Frans Timmermans niet bij de bespreking zijn. Die zijn bezig met belangrijker werk in de Verenigde Naties.

14 REACTIES

 1. Afgezien van het feit dat ik werkelijk over mijn nek ga van die IS onthoofdingen en de dictatuur die er achter schuil gaat, vind ik het geen slim idee om daar “onze” jongens en meisjes op af te sturen. Beter is het om kwaadwillenden hier in NL aan te sporen om die kant van de wereld op te zoeken en daar in vrede te gaan leven met hun gelijken. Daarmee los je denk ik veel meer op dan er bommen op te gooien. Wat is er op tegen dat lieden die in een sprookjesboek geloven bij elkaar te brengen en samen te kwebbelen over het sprookjesboek? Lekker laten kwebbelen dunkt mij. Zolang ze de rest van de wereld maar fijn met rust laten is er niets aan de hand.

  Misschien zit er wel een aardig idee voor een nieuw wereldbeeld in?
  We stoppen alle Islamieten bij elkaar, alle katholieken bij elkaar, Boedhisten, Mormonen, Friezen, kortom alle soortgenoten lekker bij elkaar zetten en klaar is kees. Ze gaan dan met elkaar handelen en drinken koffie en zijn gelukkig als kinderen in het paradijs.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Je kunt het zien in populaire programma’s hoe zeer het publiek het optreden van Obama als vanzelfsprekend is gaan vinden. De propaganda werkt. De enige die een kritische vraag stelde in DWDD was Adriaan van Dis: “Hebben de VS niet zelf deze vijanden gecreëerd?” En dat proces gaat maar door waarbij wij ook het slachtoffer worden. Wij worden bestuurd door schoothondjes met onbenul.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Deel NOS-bericht van vanmiddag:
  “”Je hoeft niet als een soort gekke Henkie af te wachten tot er een enorme terroristische aanval op je land plaats vindt. Maar je hebt wel de plicht om met feiten te komen. En zo te verdedigen waarom je zonder een mandaat van de Veiligheidsraad tot gewapende actie bent overgegaan.”

  Dat zegt hoogleraar internationaal recht Nico Schrijver als reactie op de Amerikaanse aanvallen op IS in Syrië en Irak. Later vandaag spreekt de Amerikaanse president Obama bij de Verenigde Naties in New York.

  De VN-Veiligheidsraad heeft geen mandaat afgegeven. Twee weken geleden benadrukte Schrijver de noodzaak van zo’n mandaat. Gisteravond in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen toonde hij zich verrast door de Veiligheidsraad.

  “Ja, dat heeft me wel wat overvallen”, aldus Schrijver. “Dat ze uitgerekend gaan bombarderen in de week dat de Verenigde Naties op topniveau bijeenkomen en president Obama zelf een bijeenkomst van de Veiligheidsraad voorzit, donderdag.”

  De VS spreekt van een reële dreiging. Is er daarmee voldoende juridische basis voor deze aanvallen?
  “We moeten wachten op de verklaring die de VS hierover gaat afgeven. Die is nog niet gepubliceerd. Als de Amerikanen een beroep willen doen op zelfverdediging, hebben ze de plicht om dat onmiddellijk aan de secretaris-generaal van de VN te melden. Dat hebben ze kennelijk gedaan.

  “Ze moeten in dat geval ook uit de doeken doen hoe acuut en wat de aard van de dreiging is. Was er een gewapende aanval op de VS of een ander land ophanden? In dat geval heb je recht op anticiperend optreden en mag je zonder een mandaat van de Veiligheidsraad, maar uit zelfverdediging, tot gewapende actie overgaan.”

  Daar bent u nog niet van overtuigd?
  “Die feiten moeten we nog horen. Er is al heel lang een heel moeilijke en nijpende humanitaire situatie in Syrië gaande. Er zijn 125.000 doden gevallen en er zijn inmiddels 3 miljoen vluchtelingen. Waarom juist nu de situatie zo nijpend is, niet gewacht kon worden op politiek overleg, moeten president Obama en zijn staf nog wel even uitleggen.”

  Wat betekent dit voor Nederland?
  “Nederland moet niet tot overhaaste reacties overgaan. Het is heel erg van belang dat we als Europese Unie proberen tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. En dat we vasthouden aan ons uitgangspunt dat er voor dit soort luchtaanvallen altijd een solide rechtsgrondslag is, bijvoorbeeld via een VN-resolutie of via een legitiem beroep op zelfverdediging.”

 4. Even kort, maar volgens de wereldwijde aandelenbeurzen is er helemaal geen oorlog. Je zou eerder zeggen dat er vrede is gezien de stand van sommige indices…NL hobbelt er wat achteraan, net als met oorlogvoeren. Beter is thuis blijven idioten, want de vijand zit hier in Brussel die hebben de grenzen wagen wijd open gezet die zorgen ervoor dat betrekkingen met Rusland kapot gaan, die zorgen dat er een exodus ontstaat in het MO en wij even gaan bloeden voor al deze ongein dit hele zieke EU theater verdient zo langzamerhand maar één ding, namelijk een vette nuke en een derde wereldoorlog! Men smeekt er feitelijk om…En anders in geval van eeuwige vrede smeekt men wel om meer controle en onderdrukking van de slaven.

  Thuis blijven, idioten en zaken gaan doen met de Russen, dat is prioriteit nummer één.

  *ISIS = CIA* Maar dat wisten velen met gezond en logisch verstand als wel, want wie anders zit te morrelen aan de vrede?????

  daniel [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Musjes [6]: De mivd doet ook mee aan IS hoor met Timmermans (was als soldaat ingedeeld bij de mivd) en natuurlijk met yilmaz, die vlak voor zijn bevordering tot korporaal ineens naar syrie gaat om daar zogenaamd te vechten voor IS. maar vechten doet hij niet , hij leert NL Jihadisten om met een wapen om te gaan, dat ze van positie moeten wisselen etc zodat ze niet gelijk sneuvelen.

  Musjes [8] reageerde op deze reactie.

 6. @daniel [7]:

  Timmermans kan van alles zijn geweest en mag goed onderlegd in talen zijn en carrière maken binnen de politiek als het braafste jongetje in de klas, maar nooit zal deze man het kaliber krijgen van een echte doorgewinterde politicus en al helemaal niet het kaliber van zeg maar een zakenman die precies weet hoe te nemen en te geven. Schijnbaar moeten ze in Brussel goed afgerichte schoothonden hebben die precies de kunstjes kunnen doen voor de bühne die nodig zijn, maar nadenken over werkelijk belangrijke menselijke zaken en het exact kunnen aanvoelen wat er werkelijk speelt, zeg maar het fingerspitzengefühl, dat missen dergelijke personen. Feitelijk zijn het gewoon gladde pratende pakken met heel dikke uitkeringen. En deze conclusie trek ik vooral omdat de man zo’n heel smerig stukje toneel speelde bij VN veiligheidsraad tijdens zijn speech en een beetje old school acteerde als een perfecte salon socialist die zijn kans schoon zag om hoger op te komen. Bij de school voor dramatiek had ie een tien gekregen.

 7. De echte vijanden bevinden zich in Nederland, en heten o.a. Rustte en Timmermans. Zij zorgen ervoor dat Nederland zowel van binnen, als van buitenaf kapot wordt gemaakt. Ziet niemand dit gevaar? Wat doen we DAAR aan???

 8. @Fredjes [11]: Geloof me wanneer ik zeg ik kom niet…en het niet hebben van kinderen en/of familie geeft zeker voordelen..tevens het doorzien dat democratie een ander woord is voor een Tiran sterkt mij in m’n keuze!

Comments are closed.