EU_StopEUROSTATEDat grote overheden, grotere oorlogen kunnen aanstichten wisten we al. Maar er zijn nog veel meer dingen die kwadratisch toenemen naar mate een overheid groeit. Hier nu wat schokkende feiten over de enorme geldverspilling in de VS. Denk niet dat dat niet in de EU of Nederland/België gebeurt: de EU heeft haar begrotingen nog nooit goedgekeurd gekregen. Gebaseerd op http://www.masters-in-accounting.org/missing-money/ 

21 van de 24 ministeries kunnen geen goedkeurende verklaring door de eigen accountantsdienst overleggen, al jaren niet. Dat hield o.a. in dat er in 1999 alleen bij Defensie $ 2.300 miljard kwijt was.

In 2003 was dat 1.000 miljard, samen met 56 vliegtuigen, 32 tanks en 36 raketinstallaties die onvindbaar waren.

Bij de ‘wederopbouw’ van Irak, werd in 2004 $ 20 miljard in cash! gestuurd. Volgens eigen cijfers is $ 6.6 miljard niet aangekomen, volgens de Irakezen was $ 18.7 miljard kwijt. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar de kans is groot dat veel US geld, nu tegen hen wordt gebruikt.

Wellicht wilde men zo goed maken wat er nog meer fout ging: van 2004 tot 2007 incasseerde de US de Iraakse olie opbrengst van $ 9.100 miljard om Irak daarmee weer op te bouwen. Van dit bedrag is $ 8.700 of 95% niet teruggevonden.

De centrale bank, de FED, heeft in 2008-2009 $ 9.000 miljard kwijt gemaakt. Let wel dat is ruim voor de QE2 en QE3 stimuleringen van nog veel hogere orde, dus reken maar op nog veel meer gekte in de jaren er na.

Het is niet alleen schandalig dat er zo met publiek (uw) geld wordt omgesprongen, het is ook nog eens erg dubbel: waagt u het niet om uw km administratie of BTW aangifte onvolledig in te vullen, maar als een overheid er een puinhoop van maakt worden de schoudertjes opgehaald. Het is weer een blijk van die almachtige overheid, die weet zelf wel wat goed is en daarom voelt/weet dat zij boven elke wet staat.

En wederom blijkt dus: een kleinere overheid is beter, al is het maar omdat ze dan kleinere fouten kunnen maken.

2 REACTIES

  1. En wederom blijkt dus: een kleinere overheid is beter, al is het maar omdat ze dan kleinere fouten kunnen maken.

    U bedoelt een overheid met een beperkt takenpakket, beperkte bevoegdheden en persoonlijke aansprakelijkheid? Een kleine overheid kan nog steeds honderden miljarden verspillen…

  2. Als mijn accountant de BTW aangifte een dag te laat instuurt ligt er in no time een blauwe envelop met dreigementen op de deurmat. Boete hier, administratieve sanctie daar, hel en verdoemenis zal over u komen oh uitzuigende ondernemer. U heeft ons geld geïnd en wij eisen dat per direct van u op. Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat de blauwe brigade de ondernemer beloont voor het innen van de belastingen. Maar stel je eens voor… Daar kunnen ze niet aan beginnen he meneertje. U bent nu eenmaal een staatsslaafje (ondernemer) en zij bepalen wat wel en niet kan.

    Ik las laatst een stuk over Brunei. De mensen daar betalen geen belasting op arbeid en geen accijnzen, hebben gratis ziekenzorg en onderwijs. Er is daar niemand die wil emigreren omdat ze een aangenaam leven leiden. Immigratie naar Brunei wordt niet aangemoedigd.
    Ik stel voor dat de staatsinrichters eens naar die manier van staatshuishouding gaan kijken en dat hier gaan invoeren…

    Minpuntje: De Sharia is daar van kracht voor Moslims. Geldt niet voor niet moslims.

Comments are closed.