.Libertarian POLICI

.
Dit is een belangrijke essentiële uitspraak.
De verslaving en verloedering is nu al zover doorgedrongen dat “stemmen”  daar moeilijk verandering in kan brengen. Alleen als je heel veel stemmen krijgt,  kan dat helpen.
Daarom is de poging om stemmen te verzamelen niet waardeloos en is het aan te raden dat libertariers die zich daartoe aangetrokken voelen, flink daarmee doorgaan.

Maar de essentie van een verandering in de maatschappij moet toch komen uit een verandering van de mentaliteit van heel veel mensen. En die moet komen uit een betere kennis.
Je kunt ook zeggen dat het moet komen uit de basisfilosofie van mensen.

Steeds meer mensen moeten leren begrijpen wat het NAP (Non Agressie Principe) betekent.
Leren begrijpen wat betekent: “Gij zult niet stelen”, “Gij zult niet doden” , en niet ontwijkend vertellen dat belasting is geen stelen, dat is belasting.
Of zeggen “Doden mag als de overheid dat zegt!” en dan bommen gaan gooien op mensen in Irak, en op veel andere plaatsen!

 

 

4 REACTIES

 1. Nederland kruipt heel rustig vooruit en een meerderheid vindt dat de overheid in dit soort acties helemaal gelijk heeft http://nos.nl/artikel/710151-politieactie-in-bossche-wijk.html

  Toen ik vanmorgen dit bericht las en zag op tv kon ik mijn ogen en oren niet geloven en dacht even op een andere planeet te zijn geland, maar het was toch echt ons NL’tje die omgebatterijd wordt tot Konzentrationslager.

  Morgen komen ze bij ons aan de deur en vragen waarom we geen gehoor geven aan het afpersen van geld, of waarom we niet op het werk zijn verschenen, of waarom onze auto nog niet een onderhoudsbeurt heeft gehad, of waarom de vrouw des huizes om 11.00 uur nog in haar pyjama loopt of waarom ze geen boerka aanheeft. Dit land wordt stukje bij bij beetje steeds zieker en we vinden het heel normaal en acceptabel dat gewapende ambtenaren in uniform aan de deur komen om je het hemd van de lijf te vragen/scheuren.

  Musjes [2] reageerde op deze reactie.

 2. De drie onderstaande zinnen vormen denk ik de kern van het stukje en daarmee de problematiek;

  “Maar de essentie van een verandering in de maatschappij moet toch komen uit een verandering van de mentaliteit van heel veel mensen.”

  Deze verandering van de mentaliteit treedt pas op als de omstandigheden waarin mensen leven veranderen. Zolang er in het leven van de mensen geen drastische wijzigingen optreden, dan kabbelt alles verder en wordt de perceptie geleidelijk bijgestuurd door de MSM.

  Verder:
  “En die moet komen uit een betere kennis.”

  Die kennis moeten de mensen op dit moment zelf zoeken. Er is in de MSM geen plek voor dit geluid. Het geluid is er wel, zoals hier bijvoorbeeld. Maar er moet, terugkomend op voorgaand punt, eerst iets wezenlijks veranderen voordat die behoefte bij de mensen ontstaat.

  Verder:
  “Je kunt ook zeggen dat het moet komen uit de basisfilosofie van mensen.”
  Als je hier een parralel trekt met de biologische ontwikkeling van soorten. Dan zijn het de omstandigheden die tot een verandering / aanpassing leiden. In en na tijden van oorlog, kommer en kwel, zie je telken malen een verandering in denken, basisfilosofie, optreden.

  Hebben wij nu dus ook een wezemlijke verandering van omstandigheden nodig?

  En lopen we dan weer met z’n allen in de val van de centraal aangedragen oplossingen?

  Hoe groot is het gat tussen de geo-politieke werkelijkheid en het libertarische ideaal?

  Is een sociaal georenteerde politieke werkelijkheid een voorwaarde voor sociaal-maatschappelijke vernieuwing?

  P.s. de slogan had ook van Obama kunnen zijn !?

Comments are closed.