EU_Dictatuur NEENDe schulden van overheden stijgen nog steeds. Was er in 2008 een bank-schuldencrisis, nu is er een nog grotere land-schuldencrisis.

De bankiers waren/zijn de schuldigen en een enorme regel brei en controlemechanismen werd in stelling gebracht. Om de een of andere reden losten die regels niets op en DUS werden er nog meer regels gemaakt, maar….. Inderdaad de schulden werden niet minder.

Wanhopig tracht men in Japan, de VS en de EU de inflatie omhoog te brengen, opdat dan tenminste op die manier de schulden minder (waard) worden. Alles wordt uit de kast gehaald, zoals Draghi : ‘door onorthodoxe maatregelen te nemen en koste wat het kost’ lees: ik weet het ook niet meer, kan verder niks, dus ik probeer maar wat, zonder de gevolgen te kennen.

Het IMF stelt zo waar voor om de BTW te verhogen. Dan lijkt er tenminste wat inflatie te zijn, hoor je ze denken. Maar ja je maakt een economische taart niet groter door er als overheid een groter stuk van te nemen.

Japan heeft miljardenstimulansen gedaan met geld uit lucht, net als de EU en VS. Ook daar geen inflatie en zeker in Japan, nauwelijks economische groei. En steeds maar weer trachten de afrekening van die toenemende schulden uit te stellen. Desnoods door de valuta, het geld, in waarde te laten dalen. Maar er komt een dag dat die schulden van de keizer niet meer geaccepteerd worden. Dan zal de rente stijgen (en daarmee nog grotere overheidstekorten en nog meer schuld en worden schulden, maar ook geld, minder waard.

Aan u de keus of u dan overheidsgeld en (schuld) beloftes wenst, of onafhankelijke waardes als goud en zilver.

8 REACTIES

 1. In het verleden had je nog bestuurders met een rechte rug die niet zwichtten voor amerikaanse druk en niet zwijmelden in de nabijheid van de amerikaanse president. Bestuurders die meteen de juiste beleidsmaatregelen namen ook al waren die op dat moment niet leuk voor de mensen. Ik heb het hier o.a. over Jelle Zijlstra die Volcker trotseerde en hem naar huis stuurde. Rutte en consorten zijn niet bezig met het welzijn van het land maar met hun eigen carrière en worden al geil wanneer Obama hun een complimentje en een schouderklopje geeft. (En later een mes in de rug.)

  plato [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Joseph Kétèll [1]: En Volcker was nou juist de man met de meest rechte rug van alle centrale bank bankiers. Die schroefde de rente op naar een procentjes of 14 om de stagflatie de kop in te drukken. Dus ik vraag me af wat hier nou precies bedoeld wordt.

 3. Koud kopje koffie op winderig terras omgerekend 6 gulden of meer en zo is het met alle prijzen gegaan in de afgelopen jaren. Dan is deflatie, nergens merkbaar overigens en eerder het tegenovergestelde, zeer verfrissend en te verwelkomen. Laat deflatie maar komen dan krijgt de door en door rotte en waardeloze euro nog iets van waarde.

 4. Over schuld gesproken, off topic, ik zou graag willen zien dat men van het sinterklaasfeest een door en door Hollands feest maakt met alleen maar roomblanke mensen. Enuh, nu niet roepen dat dit discriminatie is, deze Hollandse folklore is nu eenmaal onze aangelegenheid en van niemand anders.

  De gouden koets met zijn slaven tafereel is daar al over gesproken?

 5. Die schulden zij uit het niets ontstaan (kapitaalbuffer 3%), laat ze maar weer in het niets verdwijnen….voor zij die rente/huur betaald hebben de laatste 25 jaar word dit verrekent met openstaande in computer gemanipuleerde schulden…daarna stekker eruit en terug naar stads/provincie munten…cash! EINDE van de bankensector!

 6. Er staat een filmphe over centraal bankieren op dit blog. Misschien handig om dit naar de plucheverwarmers te sturen?

 7. Excuses voor deze off topic reactie, het ligt allemaal heel gevoelig, ik weet ‘t, maar is het nog wel mogelijk als werkgever een zwarte knecht in dienst te nemen?

  Doen werkgevers er heel verstandig aan om alleen maar een blanke knecht in dienst te nemen???….Of wordt een werkgever dan voor racist uitgemaakt? Wat dan ook weer heel raar is, want sinterklaas mag niet langer een zwarte knecht in dienst hebben, maar hij mag ook weer niet vragen om alleen maar een blanke knecht. Geen uitzendbureau die hem alleen maar een blanke knecht mag aanbieden en kan daar zelfs een heel vette boete voor krijgen als ze dat wel doet.

  En kom nu niet met het verhaal dat zwarte Piet ooit een slaaf was, want nergens wordt er in liedjes gezongen dat zwarte Piet een slaaf is…..”Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”….

  Een zwarte knecht is niet meer toegestaan omdat zwarten dat afwijzen, omdat ze vinden dat zwarte Piet discriminerend zou zijn en eisen daarom in feite om gediscrimineerd te worden??….

  Romee [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Musjes [7]:
  Ik vind zwarte piet ook geen slaaf.
  Hij krijgt gouden oorbellen van zijn baas, werkt maar
  een paar dagen per jaar en de rest van het jaar
  zit ie lekker in de zon in een warm land.

  Wat is de klacht?

Comments are closed.