Misschien toch maar een referendum over windenergie?

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

8 REACTIES

 1. referndum???
  Waarom???
  Stel 63 % voor verandering. Net als bij EU-grondwet, dan komt het Verraad van Lissabon, en niets verandert.

  Hoeveel % moet je halen in een referendum om een beslissing te krijgen?

  Let wel, dat is heel iets anders dan in de regering (tweede kamer) want daar is 1 stem op de 150 voldoende om de overheid haar zin door te drijven. ( de stem 50%+1)

 2. “Tot 2050 moet de Nederlandse CO2-intensiteit met minstens 5,2 procent per jaar afnemen. Een onrealistisch scenario bij de huidige investeringen in de verduurzaming van onze economie”, denkt Jeroen Kruijd, PwC-expert op het gebied van CO2-uitstoot. De overheid heeft als doel de CO2-uitstoot met 40 procent te hebben gereduceerd in 2030.

  Dit zal een reden kunnen zijn dat NL hoog inzet op het kapotgooien van miljarden en het is van de gekke dat NL zichzelf verplicht of zich laat verplichten co2 terug te dringen. Maar zoals altijd zal iemand hier wel weer beter worden van al deze onzin. Verder zal windenergie en zonnepanelen alleen gefinancierd kunnen worden door het domweg verhogen van de belastingen en zullen huishoudens meer geld kwijt zijn aan energie.

  Windenergie opgewekt met windmolens en zonnepanelen is sowieso totaal niet economisch want het vergt veel onderhoud, is storingsgevoelig, het waait niet constant/zon schijnt niet constant en ook kan men niet rendabel de opgewekte energie opslagen of omzetten in waterstof. En ook waterstof moet weer worden afgezet en vergt ook weer veel investeringen, want er zullen verbruikers moeten komen die er nog niet zijn.

  Misschien is het handiger om te kijken in de richting van koude kernfusie o.i.d..

 3. Hiervan gaat bij mij dus het licht uit he. We WETEN dat windenergie niet rendabel is. Waarom… zo vraag ik de verlichte geesten van dit blog… Waarom wordt er dan toch zo veel geld in weggepist?
  Wie heeft daar baat bij?

  Naam * [5] reageerde op deze reactie.

 4. Die windmolens zijn een decor in onze democratie van goede sier….o wat zijn wij goed bezig met het milieu. Huh…u moet het nog wel ff betalen via een heffing op uw energienota.

 5. Om te beginnen is de hele klimaathype uitsluitend gebaseerd op modellen en theoriën en niet op harde feiten.
  Voorts las ik vandaag dat de overheid beter moet gaan betalen om echte kennis binnen te halen; die hebben ze blijkbaar niet in huis, zoals ze zelf aangeven.
  Dat geeft meteen aan waarom er zulke stomme beslissingen worden genomen door nitwits die zich minister of staatssecretaris noemen, gesteund door onwetende ambtenaren en gecontroleerd door incompetente kamerleden.

  Hoog opgeleide Nederlanders met een afwijkender mening dan de politiek correcte, worden door de politiek weg gezet als dom en tokkie.

  Windenergie is peperduur en levert bij lange na niet wat er wordt beloofd.

  G.Deckzeijl [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.