Person_Obama_NiggerIn de USA zijn morgen op 4 november verkiezingen voor (een groot deel)  van het parlement. Het gaat om het Huis van Afgevaardigden (HOUSE) en de SENATE. Er is betrekkelijk weimg publiciteit over wat er deze keer belangrijk is.

Voor een deel komt dat doordat er in Europa zoveel gebeurt dat dat al nauwelijks is bij te houden. Ook begrijpen veel mensen niet wat het belang  ervan is (Voor ons).

Omdat de VS zo’n groot en sterk land is, heeft de uitslag echter ook grote mogelijke invloed op onze toekomst, op ons leven. Kijk alleen maar eens naar zijn rol in het Europese Oekraïne.

WIKIPEDIA:
Het Amerikaans Congres is een bicameraal orgaan dat bestaat uit een hogerhuis – de Senaat, en een lagerhuis – het Huis van Afgevaardigden. Zowel de senatoren als de afgevaardigden worden rechtstreeks verkozen.
Elk van de 435 afgevaardigden in het Huis vertegenwoordigt een congresdistrict en wordt voor een termijn van twee jaar verkozen. De districten en zetels zijn over de staten verdeeld op basis van het bevolkingsaantal dat vastgesteld is in de meest recente volkstelling. Verder heeft het Huis nog zes leden zonder stemrecht, vijf uit Amerikaanse overzeese gebieden en één uit het District of Columbia. In tegenstelling tot het Huis, is het aantal senatoren per staat gelijk, ongeacht de populatie. Iedere staat wordt vertegenwoordigd door twee senatoren. Zij worden verkozen tot een termijn van zes jaar. De verkiezing van senatoren is zo geregeld dat er iedere twee jaar ongeveer een derde van de zetels vernieuwd wordt.

In de huidige zitting van het Congres, hebben Republikeinen noch Democraten controle over beide kamers. In de mid-term-verkiezingen van 2010 behaalde de Republikeinse Partij een meerderheid in het het Huis van Afgevaardigden. De Democraten behielden hun meerderheid in de Senaat.”

Wat nu belangrijk is, of beide Kamers verschillende of dezelfde meerderheid houden .
Nu is er een behoorlijke kans dat deze keer de Republikeinen ook in de Senaat een meerderheid halen.
Dat zou betekenen dat de macht van Obama behoorlijk wordt ingekort. Hij wordt dan “a lame duck
“.

Aangezien Obama nu vaak verweten wordt dat hij zijn huidige macht misbruikt, zou dat een goede zaak zijn.
We moeten afwachten wat er uit komt en dan weer wat de gevolgen daarvan zijn.

2 REACTIES

 1. “…de macht van Obama behoorlijk wordt ingekort…”

  Dat valt te bezien. Obola heeft met zijn ‘executive orders’ het congres al vaak gepasseerd. Het congres lijkt daar weinig meer tegen te kunnen doen dan een ‘impeachment’ procedure te starten maar dat lijkt men niet te willen.

  En er blijkt in de praktijk nog maar weinig verschil te zijn tussen de Democratische- en Republikeinse nazi’s partijen aldaar.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]:
  “En er blijkt in de praktijk nog maar weinig verschil te zijn tussen de Democratische- en Republikeinse nazi’s partijen aldaar.”

  Daarom zal er ook niet vlug iets echt veranderen.

Comments are closed.