hurt_toeVrijspreker: U stond nogal te kijken van het nieuws de laatste tijd. Wat is er bijzonder?

Opperdienaar: Ik las dat het groot nieuws was in Nederland dat de Britse heerser een duw op straat kreeg. De duwer was niet waargenomen door de beveiliging en werd nadien gelijk gearresteerd. De man beweerde aan het hardlopen te zijn geweest en Cameron slechts licht te hebben geschampt in het voorbij gaan, zich niet realiserend dat het om de Britse opperheerser ging.

Eerder al was de wereld in rep en roer door een verslaafde, dakloze man met mentale problemen die een bewaker van het geweldsmonopolie in Canada doodschoot (na eerder op een oorlogsmonument geschoten te hebben). De opperheerser (die later zou roepen: Canada zal zich niet laten intimideren) verstopte zichzelf een kwartier in een kast. Dit terwijl de volksverlakkers achter een gebarricadeerde deur klaarstonden om zich met vlaggemasten te verdedigen. Ook was er wereldwijd medeleven met de hond van de omgekomen bewaker. De bewaking van de oorlogsbegraafplaats Arlington werd direct opgevoerd in het geval dat het om een gecoördineerde terroristische aanval op begraafplaatsen zou gaan.

Het bleef een gekkenhuis in de heerserswereld nadat iemand over het hek rond het witte huis was gesprongen. Ook dit was nieuws in Nederland.

Vrijspreker: Als er ook maar iets met een heerser gebeurt, is de hele wereld in rep en roer. Tranen worden weggepinkt, straaljagers vliegen in formatie, de band speelt. Slaven worden bij massa’s vermoord, hun lijken halen het nieuws niet en hun rouwende huisdieren blijven anoniem.

Opperdienaar: Ja, dit hebben wij nodig. Het verzet tegen de geweldselite zal toenemen. We zagen het ook in Nederland toen een slaaf een theelichtje naar de gouden koets gooide, met daarin de opperheerser die ging vertellen waar ze het geld der onderdanen aan uit zou gaan geven. Wij eigenen ons steeds meer toe en de onderdaan komt steeds meer met zijn rug tegen de muur te staan. Dat kan eenvoudig fout aflopen. Onze heersersneuzen ruiken de revolutie en de verdedigingslinie moet worden opgetrokken. Al deze incidentjes zullen het breekijzer vormen voor draconische maatregelen.

1984_Social_Classes.png

 

In Israël kan stenen gooien naar je heersers je nu 20 jaar gevangenisstraf opleveren.

Vrijspreker: Hoe kan ik mij voorstellen dat het nieuws van 2020 er uit ziet?

Opperdienaar:

 • -Heerser van Ruritania stoot teen aan boomwortel. Boom is inmiddels omgezaagd en verbrand
 • -Dorp van mogelijke pedofiele terrorist is met de grond gelijk gemaakt.
 • -Premier van Waldavia schrikt van spin, de spinnensoort soort is inmiddels uitgeroeid
 • -Minister van Opperistan mist trein, alle machinisten zijn vervangen.
 • -Pandemie met enge naam dreigt iedereen te doden, meer macht voor uw heersers kan dit oplossen
 • -Terroristen in ver land azen op uw nieuwe grasmaaier die ze haten voor zijn efficiëntie, geeft macht aan uw heersers
 • -Milieuramp dreigt en uw vervelende buurman is de oorzaak, geeft macht aan uw heersers
 • -U eten en drinken worden vergiftigd door op winst beluste grote bedrijven die in meerdere landen werkzaam zijn, geeft macht aan u heersers.
 • -Het einde van het leven op aarde dreigt als er nu geen wetten aangenomen worden en meer macht naar uw heersers gaat.
 • -Economie stort in door graaiers, geeft macht aan uw heersers

Vrijspreker: Het kleinste akkefietje van een heerser is wereldnieuws, de duizenden die zij doden zijn onbelangrijk.

6 REACTIES

 1. Dit klinkt alsof u niet tevreden bent over de nieuwsverstrekking.
  U moest eens weten hoe moeilijk het is om de juiste onderdelen uit te zoeken.
  Kijk alleen maar naar een eenvoudig ding als het neerschieten van vliegtuig MH17.
  We moeten daar alles vermijden wat de burgers het idee zou kunnen geven dat de Oekraïners uit Kiev daar iets mee te maken hebben.
  En de verkiezingen in het Oosten. Daar moeten we vermijden dat de burgers zouden kunnen denken dat die net zo eerlijk zijn als de verkiezingen van 2 weken geleden in Kiev.
  Dat filteren is heel moeilijk!

 2. Overigens realiseerde ik me dat het niet altijd geldt. Pim Fortuyn was iemand die je neer kon schieten en dan sta je zo weer op straat. Zat de waxinelichtgooier bijna nog langer vast zat.
  Je hebt natuurlijk politici en politici.

 3. Iedereen wordt schuldig geboren, 55.985 (op moment van schrijven) is de huidige grote van hoe schuldig een nieuw zieltje geboren wordt.

  Inschrijving van uw kind, is dus een flinke schuld in het schattige schootje werpen. En alleen uw heersers kunnen dit, als u ze meer macht geeft, voor u oplossen. OBEY

 4. @Marnix [5]:

  Burger zijn er inmiddels van doordrongen, dat op het lastigvallen van een heerser, een buitenproportioneel hoge straf komt te staan.

Comments are closed.