barVrijspreker: U stond laatst in de bar en nam daar iets merkwaardigs waar.

Opperdienaar: Inderdaad, ik stond te wachten om een drankje te bestellen en er stonden een man en een vrouw voor mij. De vrouw kwam uit de VS en de man uit Nederland. Ze stonden al een tijd te wachten en de 2 mensen die drankjes serveerden waren absoluut ontoereikend voor het aantal aanwezige klanten. De man zei tegen de dame min of meer verontschuldigend: “Het service niveau is vaak laag in de Nederlandse horeca. In de VS is het meestal wel een stuk beter”, hij vertelde daarbij een korte anekdote over een persoonlijke ervaring met deze geweldige service.

“Ach, ik heb wel erger meegemaakt” antwoordde de vrouw.

“Weet je waarom dat is trouwens in de VS? Omdat het minimumloon er zo schandalig laag is.” ging ze verder.

“Ik ben tegen elk minimumloon, het is een vorm van dwang en geweld en ontneemt mensen mogelijkheden” reageerde de man.

“Het is de wet, het is geen geweld en ik ben heel bekend met geweld. Jij bent zeker zo’n conservatief? Zonder die wetten zouden de kinderen in de kolenmijnen werken.” zei de vrouw, terwijl haar ogen vuur spuwden en haar houding deed denken aan een kat met hoge rug en dikke staart die zijn tanden laat zien.

Ik keek met verbazing toe. Het was een soort herdersmat. Binnen 3 zinnen had deze libertariër zijn kansen bij deze dame zo goed als verspeeld. Hij was echter nog niet klaar.

“Dus een wet is het enige wat jou er van weerhoudt je kinderen naar de kolenmijnen te sturen?” zei hij achteloos.

De vrouw draaide nu haar rug naar hem toe en liep zo snel mogelijk weg, haar drankjes bijna kapot knijpend. Nu wilde de man bestellen, maar de barkeeper die  misschien had gehoord dat de man het minimumloon voor barkeepers niet van harte steunde, ging nu eerst een andere dame helpen. Deze dame zei:”Hij was eerst” wijzend naar de libertariër voor mij. De barkeeper knikte naar de vrouw, negeerde het volledig en vroeg nog een keer haar bestelling. Hij nam er zijn tijd voor.

Vrijspreker: Een bekend tafereel voor menig libertariër. Zelfs met zijn zelf verdiende geld na belasting is hij nog een tweederangs burger t.o.v. een troela die waarschijnlijk steun trekt . Wat had hij anders kunnen doen?

Opperdienaar: Ik denk dat deze man een SSM’er was. Je hebt de SM’er, dat is een sado masochist en een SSM’er is iemand op een Sexual Suicide Mission.

Vrijspreker: Missie geslaagd zo te horen. Wat had hij anders kunnen doen als hij haar aan het denken had willen zetten?

Opperdienaar: Wat ze zei, was eigenlijk alleen maar propaganda. Dat verhaal over die kinderen in de kolenmijnen, komt rechtstreeks uit de propaganda koker van de staat en je had het van iedere onderdaan kunnen horen. Als hij kalm had kunnen blijven bij de enorme uiting van agressie, dan had hij zich misschien kunnen richten op dat ene kleine glimpje waarheid dat ze liet zien.

Vrijspreker: Wat was dat?

Opperdienaar: “Ik ben heel bekend met geweld” Hierbij werd de mijnheer een kijkje gegeven in de keuken die haar karakter tot stand bracht. Het betekent dat ze een gewelddadige jeugd had waarin ze comfortabel is geworden met geweld van mensen die zeggen om haar te geven. Hierdoor bood ze waarschijnlijk andere gewelddadige mensen die beweerden om haar te geven een warm welkom in haar leven. De staat met zijn minimumloon is gewoon 1 van de spelers die geweld gebruiken en dat zogenaamd uit liefde en bezorgdheid doen. Ze kan dat geweld niet erkennen, omdat ze dan moet erkennen dat haar ouders niet werkelijk om haar gaven. Dat is voor ieder mens heel moeilijk en gaat gepaard met doodsangst, omdat verlating door de ouders/verzorgers voor een baby, een onmiddellijke dood betekent.

Vrijspreker: Als hij had gevraagd of ze wat meer kwijt wilde over die bekendheid met geweld, was ze misschien dichter bij de waarheid gebleven?

Opperdienaar: Misschien, aangezien dat de enige waarheid was die ze sprak. Maar het zou denk ik toch kansloos geweest zijn. Ieder slachtoffer van geweld is op weg zelf een dader te worden. De statistiek zie je duidelijk aan het werk in gevangenissen bij gewelddadige misdadigers, die allemaal een gewelddadige jeugd hebben gehad en ook als je naar de jeugd kijkt van Hitler en Stalin, zelfs de staat Israël en de geschiedenis van de joden. Het enige wat ze geleerd hebben van hun slachtofferrol is dat je maar beter dader dan slachtoffer kunt zijn en dat 20 jaar gevangenis voor een stenengooier richting een tank van zijn onderdrukker een verdiende straf is.

Vrijspreker: Toch zijn er ook opmerkelijk veel libertariërs die een gewelddadige jeugd hebben gehad.

Opperdienaar: Inderdaad, het lijkt er op dat als de situatie te erg is (hele domme gewelddadige ouders in combinatie met een intelligent kind), dat op een gegeven moment de maat vol is en dat het kind dan ook alle respect voor alle op geweld gebaseerde autoriteit de deur uit doet. Daar moet de overheid ook voor uitkijken. Als je een bepaalde uitbuitingsgrens over gaat, dan kan er een openbaring optreden bij de onderdaan die niet teruggedraaid kan worden. In een optimale natie staat worden dit soort gevallen vroeg opgespoord en worden de kinderen uit het ouderlijk huis weggehaald door de ‘kinderbescherming’ zodat ze nooit bij dat omslagpunt komen.

12 REACTIES

 1. Gelukkig, mijn gebrek aan succes bij de vrouwen ligt dus aan mijn eerlijkheid en mijn aversie jegens geweld. Ik begon bijna te vrezen dat het iets met mijn uiterlijk (in vrouwentermen ‘ uitstraling’ ) te maken had.

  .M [3] reageerde op deze reactie.

 2. @hijseenberg [1]: Ja, ook bij mij lag het gelukkig daaraan. Geweldig eigenlijk. Hierdoor ben ik nooit blijven plakken aan een collectiviste. Libertarische vrouwen zijn helaas nog zeldzamer dan libertarische mannen, maar als je er dan eindelijk een vindt (jaren te laat volgens je eigen wensen) dan ben je alsnog blij dat je niet per ongeluk een collectiviste getrouwd bent.
  Ik leerde de mijne pas op mijn 32e kennen (veeeel te laat natuurlijk) maar ben er ondertussen a; ca. 10 jaar dol en dolgelukkig mee. Moge jou -uiteindelijk (en liever eerder dan later)- hetzelfde overkomen.

 3. Om die reden is mijn kind ook van 7 tot 12 jaar zoveel mogelijk bij me weggehouden cq bewerkt omdat ex dus n collectivist is. En ik ben volgende maand al 50 en nog alleen terwijl ik toch al n behoorlijk aantal keer geprobeerd heb n goeie relatie op te bouwen maar mentaliteitsverschil telkens dus onoverbrugbaar bleek te zijn dus ik betwijfel het ten zeerste dat libertarisch handelende vrouwen zeldzamer zijn haha Het is gewoon moeilijk om uberhaubt iemand te vinden die min of meer libertarisch denkt en handelt, zowel bij mannen als bij vrouwen omdat gros van bevolking tot 1 van de volgende 2 groepen behoort: gehersenspoeld of welbewust tgv elite bezig zijn.

  Vilseledd [7] reageerde op deze reactie.

 4. Tsja, als het deze man om seks te doen was is het een verlies, zo niet dan niet.

  Wanneer het erom te doen is de tegenstander te overtuigen dan is kalm blijven inderdaad het devies en 2 seconden nadenken. Doe ik zelf ook niet vaak, maar dat is wel het beste.

 5. @Roos [4]:

  Dat heeft niks met gehersenspoeldheid te maken. Het heeft ermee te maken, dat een gemeenschap, beschaving, tijdgenoten, noem het maar op, waardoor mensen een eenheid vormen, nu eenmaal een keuze moeten maken voor een bepaalde set uitgangspunten. Uiteraard kan het anders, maar accepteren, dat zaken zo zijn als ze zijn, zeker dit soort fundamenten, hoort bij het volwassen worden. Aan het feit, dat mensen sociale wezens zijn verander je even weinig als dat ze moeten poepen, eten, en slapen. Je kunt ook de partij van het verzet tegen slaap oprichten en dan ook al je vrienden en je partner zien vertrekken, wanneer je weer eens zegt: “Laat je je weer inpakken?” als ze naar bed gaat.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.
  Roos [12] reageerde op deze reactie.

 6. Tja, als je bij een date (met sex als doel) over politiek en religie gaat praten in plaats van over wat je met elkaar verbind… Dan denk ik dat je nog een lage relatie met je rechter (of linker) hand zult hebben (wink wink nudge nudge, nou ja zie hier maar http://youtu.be/SrDFGa0juCM?t=1m34s )

 7. @pcrs [9]: Idd pcrs. Ik vorm graag n eenheid en hoor er graag bij maar wanneer erbij kunnen horen betekent dat ik welbewust leugens in stand moet houden en ogen moet sluiten zodat misbruik en uitbuiting kan blijven plaatsvinden, dan is het mijn keus om buiten de groep cq wat groep als beschaafd ziet te gaan staan, desnoods alleen, ondanks dat ik n erg sociaal mens ben. Juist door keuzes van mensen ontstaat er n heersende beschaving maar keuzes van mensen, zijn vaak gebaseerd op onwaarheden dat iov elite middels met name mainstream media verspreidt wordt in kader van mensen hersenspoelen zodat keuzes tgv elite zullen uitpakken.

 8. @Vilseledd [7]: Slapen is van belang omdat mensen door ernstig slaaptekort belabberd functioneren of zelfs echt de weg kwijt raken maar mainstream media zoveel mogelijk negeren en middels internet en/of praten met mensen realiteit boven water krijgen, is juist tgv gezondheid in de zin van hersenspoeling uitsluiten dus eigen keuzes kunnen blijven maken. Zolang mensen dagelijks veel tijd spenderen aan oa tv en radio, zullen ze dus altijd onvolwassen blijven omdat ze dmv hersenspoeling ervan overtuigd zijn dat al dat mainstream media vertelt waar is, dus denken mensen dat ze beter weten en dat andersdenkenden zeg maar gek zijn, is dus precies zoals de elite het wilt. Mijn conclusie: gros van mensen weet echt wel dat ze in n leugen leven maar vinden het wel zo gemakkelijk omdat ze geen zin hebben in zeg maar moeilijk doen en min of meer benadeeld worden door bedrijven en instanties zoals gemeente en dergelijke die tgv eigenbelang dus tgv de elite handelen. Personen die doen of ze slapen, zijn onmogelijk wakker te krijgen.

Comments are closed.