avatar-MMAPEindelijk een feestdag waar ik wél iets mee kan. Waar ik tenminste, in tegenstelling tot verplichte, “culturele”, geschiedkundige en/of religieuze feestdagen, wél een gevoel bij heb en waarbij de reden van deze dag mij zeer zeker aan het denken zet. Weet u over welke feestdag ik het heb? Klik op de “lees verder” en het zal u meteen duidelijk zijn.

Happy Guy Fawkes Day, natuurlijk.

Ter nagedachtenis aan de man die op 5 november 1605 onder het Hogerhuis van het Britse parlement gevonden werd met een flinke partij lonten en buskruit in zin bezit. Hij wilde het Hogerhuis opblazen. Omdat hij het ergens niet mee eens was. Omdat hij stappen ondernam en werkelijk wat “deed”. Fawkes is ter dood veroordeeld, nadat hij werd opgepakt. Opgehangen en gevierendeeld, want ook toen al was dat het enige dat de roverheden wél goed konden: de burger straffen kunnen zij voortreffelijk, de burger DIENEN (waarvoor roverheden eigenlijk bedoeld zijn) gaat zelden goed.

Dit zogenoemde Buskruitverraad van Guy Fawkes is de inspiratie geweest voor de aardige verfilming “V for Vendetta”, die in 2005 verscheen.

Een halt toeroepen aan de agressie van de roverheid. Symbolisch (of juist niet symbolisch?) een bom leggen onder de landverraders in Den Haag en Brussel? Hoe krijgen “wij” dat georganiseerd? Daar denk ik over na op 5 november. En ik sta stil bij de kleine stukjes vrijheid die ik bij elkaar heb weten te sprokkelen in deze wereld van dwang, agressie en valse democratie.

“Hey pssssst, roverheid, het is 5 november…..:”

BOEM

12 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]: Wat verwacht de roverheid dan onderhand? Dat we slaafs BLIJVEN doen en als makke schapen BLIJVEN betalen?

  Ik weet niet hoe ik het massaal moet organiseren, maar ik snap niet dat een massale opstand nog niet is opgetreden. Ik zal zo’n opstand in ieder geval niet tegenwerken, 😉

 2. @CW [3]: Ja inderdaad, maar in wiens ogen? Anderen hebben een van de Galapagos-eilanden naar hem vernoemd en ergens in Nieuw-Zeeland is er een natuurpark naar hem vernoemd.

  Als ik “zwart geld” heb is die term ook een negatieve term. Omdat de roverheid zijn deel er niet van heeft kunnen roven. In mijn ogen is “zwart” geld juist “puur” geld, of “zuiver” geld zo u wilt. Omdat er geen smerige roverheidsjatten aan gezeten hebben die met dreiging van dwang een deel van mijn verdiensten zouden willen stelen.

  Dus ja, “ordinaire terrorist” is maar net wie de definitie toekent. 🙂

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [10] reageerde op deze reactie.

 3. @MMAP [4]:
  “. . . is maar net wie de definitie toekent. . . ”
  Klopt. Kun je elke avond in het nieuws zien hoe een bepaalde beweging genoemd wordt: Terroristen voor de een zijn Vrijheidstrijders voor de ander!!

  Toch denk ik dat die libertarische opstand zou moeten passen in het libertarisch hoofdprincipe NAP (Non Agressie Principe).

  MMAP [7] reageerde op deze reactie.

 4. De overheid met de politiek is een vies en totaal geschifte duur betaalde club met afpersers en gangsters en dat is al honderden jaren zo, we leven in een modern jasje, maar de binnenkant is nog steeds totaal middeleeuws inclusief duistere en volkssturende corrupte religies die altijd een vinger in de pap willen en kunnen houden via de staat. Al honderden jaren probeert men het stuk volksverdriet te laten verdwijnen en kan het alleen maar met geweld worden aangepakt als de gehele bevolking genoeg heeft van het politieke rapalje.

  Van mij mogen ze de hele politieke overheids hoerenhuis afbreken tot op de grond voor ze ons afbreken en ombrengen. Deze ‘mensen’ en hun misdadige organisaties hebben door de duizenden jaren heen lang genoeg leed en ellende veroorzaakt.

  Maar het systeem kan niet veranderen met geweld, met geweld zorg je er alleen maar voor dat de vijand sterker wordt i.p.v. zwakker of je zult met geweld het hele zaakje mondiaal moeten opblazen en dat gaat echt niet lukken, misschien na een derde wereldoorlog, maar niet nu en niet zo, nog niet.

  De overheid houdt bepaalde lieden een vette worst voor, geeft ze loon en wat extraatjes of geeft ze net genoeg te vreten zodat ze net niet verhongeren of uitdrogen (zeker stellen van stemvee), doe daar wat sport en spel bij en geef ze het gevoel dat de overheid wat voor je doet en de meute, die wat klaagt en draagt, vreet je uit de hand, zij het soms met wat tegenzin, maar de makke slaven nemen en geloven ’t en menen dat de landheren, de meesters, het goed voorhebben met ons en we niet voor onszelf kunnen zorgen en al dat soort bullshit.

  Zolang de slaven niet doordrongen van hun stupiditeit en slaaf zijn kan een bom onder welke idioten club dan ook ons niet redden, het redden zit in onszelf maar we maken er geen gebruik van, omdat de mens zijn pleziertjes zijn ‘dingetjes’ wil blijven doen. Waarom niet de auto massaal een week laten staan? Waarom niet de winkels een week boycotten? Waarom niet lekker een week niks bijdragen, rekeningen massaal niet betalen? Eens niet naar de grootste moordenaar en onderdrukker, de VS bijvoorbeeld. Ik noem maar iets, plus daarnaast moeten de slaven leren te ontslaven en de overheid niet langer te zien als een noodzakelijke landheer en meester.

  Het besef is er nog steeds niet, praat met de gemiddelde NL’er over de bewustzijnsverruiming aangaande de overheid en politiek en de tenen krullen je in de schoenen als je hoort hoe zoet, dom en mak de mensen over de politiek en de overheid praten en denken, ook nu nog en ondanks alles op wat gemopper na slikken ze braaf verder.

  Ik vraag me werkelijk af wanneer het licht aangaat en de slaven doordrongen zijn van het feit dat de overheid bestaat uit diefstal, afpersing, moorden, roven en oplichten en niet anders doet dan burgers en ondernemers klein houden, leegzuigen en onderdrukken of zelfs gewoon totaal kapot maakt naar believen.

  De overheid en politiek dragen niets meer bij, wel het tegenovergestelde, wat een goed georganiseerde gemeenschap waar de burger baas is met oprechte vrije mensen het beter zou kunnen doen voor en naar een echt solide, vrije en stevige toekomst waarin ieder mens baas is over zijn of haar eigen leven, financiën en bezittingen en zelf kan bepalen wat goed voor ‘m is en zelf kan nadenken en voor zichzelf kan zorgen en daarbij niet afhankelijk is gemaakt of wordt gehinderd door welke gangster club dan ook.

  De slaven moeten eerst maar eens leren dat de overheid en politiek niet onze vrienden zijn, maar onze vijand! Maar het is net als in een relatie tussen twee mensen, wanneer is een relatie goed en wanneer is deze slecht? Men heeft vaak geen vergelijkingsmateriaal en accepteert daarom de relatie zoals die is. In relaties begrijpt men vaak ook niet dat het niet gezond is om de partner uit te buiten of tot sloof te maken of op de kop te timmeren, of subtieler, je partner accepteert dat deze zelf niets meer heeft in te brengen of te vertellen en de ander voor je beslist, denkt, je kleding uitzoekt, je vertelt hoe laat je op bed moet of wanneer je mag douchen of met welke mensen je mag of moet omgaan. En zo makkelijk accepteert een mens ook een overheid die vertelt en stuurt, omdat men niet begrijpt, leert of niet het karakter bezit om niet langer te accepteren en daardoor niet begrijpt of beseft dat het anders moet of kan. De slaven hebben de overheid geaccepteerd, omdat ze geloven dat ze niet zonder hun meester kunnen leven en dood zullen gaan al deze er niet meer is of voor ze ‘zorgt’.

 5. Helaas is Guy Fawkes ten onrechte als held neergezet. Hij was een katholiek extremist die met de Spanjaarden tegen de Nederlandse rebellen vocht tijdens de Tachtigjarige oorlog.

  Doel van het opblazen van de Britse regering was de Katholieke kerk weer aan de macht te helpen in Engeland.

  Wel was hij een extremist die het lef had het direct op te nemen tegen de machthebbers en niet tegen onschuldige burgers. Zeker geen terrorist.

 6. @MMAP [4]: “Als ik “zwart geld” heb is die term ook een negatieve term. Omdat de roverheid zijn deel er niet van heeft kunnen roven. In mijn ogen is “zwart” geld juist “puur” geld, of “zuiver” geld zo u wilt. Omdat er geen smerige roverheidsjatten aan gezeten hebben die met dreiging van dwang een deel van mijn verdiensten zouden willen stelen.”

  Uw “zwart” geld is dus goud of zilver? Immers fiat geld werd in zonde geboren in de zin dat er bij de creatie al sprake was van overheidsfraude (al dan niet geoutsourced aan medeplichtigen).

  MMAP [11] reageerde op deze reactie.

 7. Het Guy Fawkes masker is het beeldmerk van anonymous geworden. Strak in pak, dasje er onder. Got to love it.

  Ik denk dat dat beeld, 400 jaar na dato, menig “leider” zenuwachtig maakt.

Comments are closed.