Vechters voor privacy en individuele autonomie hebben een handvest ideas-for-changegemaakt waarmee teruggevochten kan worden: Ideas for Change. Het is een handboek om het systeem dat steeds verder oprukt, terug te dringen. Aan de onlinepublicatie is drie jaar lang gewerkt door initiatiefnemer Simon Davis en anderen.

Ideas for Change bevat honderd mogelijkheden voor verzet van burgers tegen de overheid en andere privacyschendende organisaties. Dat varieërt van burgerlijke ongehoorzaamheid tot verstorende acties en het overtreden van de wet. Niet voor de weekhartigen dus. De basis van het handboek komt vanuit militaire strategieën die hun effect bewezen hebben.

Simon Davies – privacy activist en academicus – lanceerde Ideas for Change vorige week tijdens een evenement met de Amsterdam Platform for Privacy Research en de Institute of Information Law op de Universiteit van Amsterdam.

Volgens Simon is oproep tot actie hard nodig. Onze privacy en vrijheid van meningsuiting wordt continue ondergraven door controlemaatregelen en censuur. Nieuwe wetten en verordeningen kapselen de vrijheid van beweging, vereniging en meningsuiting steeds verder in. Het leidt tot een gesloten beheersregime waar geen verantwoordelijkheid over wordt afgelegd maar waarvan de burgers ultiem de dupe zijn.

Ideas for Change geeft de praktische middelen waarmee activisme handen en voeten krijgt. Voor het destabiliseren en ontregelen van bureaucratieën en alle instellingen die vrijheid, soevereiniteit en waardigheid de das om willen doen.

 

3 REACTIES

 1. @Andre NI [1]: Ja: ‘The project builds on the influential Rules for Radicals, created more than forty years ago by pioneering US rights campaigner Saul Alinsky.1 It updates and expands those principles for the modern era.’

 2. Grandioos een hand boek dat leidt naar burgerlijke maatschappelijke VRIJHEID!
  Een eigen nieuw burgerlijk wetboek?

  Meestal als ik iets zou moeten, stel ik de vraag of ik
  iets verplicht ben?

  Daar na ontwikkeld het gesprek zich in mijn richting, en
  komen wij tot iets of niets.

Comments are closed.