MaretelenWillen “wij” nog wel lid blijven van de Verenigde Naties en/of de NATO? Beide organisaties worden gedomineerd door de Verenigde Staten van Amerika oner leiding van Barak Obama.***** Toen Obama 6 jaar geleden beloofde om de gevangenis Guantanamo Bay te sluiten, hielp dat om stemmen te krijgen om president te worden. En binnen een paar dagen kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede. (Die stelt dus ook al niets meer voor!)

Vandaag lezen we in Der SPIEGEL een verslag met een opsomming van 20 voorbeelden van marteling die de CIA uitvoert op weerloze gevangenen.  Ongelooflijk!
http://www.spiegel.de/politik/ausland/cia-folterbericht-die-zehn-schlimmsten-quaelereien-der-cia-a-1007646.html

En met dat land, zelfs onder leiding ervan, strijdt  “Nederland” tegen IS (ISIS ) door ver weg in Irak bommen te gaan gooien waarbij het zeker is dat er veel onschuldige mensen gedood/ gewond raken.
Hoe hypocriet zijn die “wij”?

Moeten “wij”, “Nederland” niet onmiddellijk uit UN en NATO treden en ‘ “onze” F16’s en militairen terugtrekken?Om op die manier nog een greintje moraliteit over te houden?

Stuur dit artikel met vraag door aan de fractieleiders in het parlement. Mogelijk zit daar nog een greintje moraliteit die los kan komen en iets aan de gang brengen.

 

 

 

 

7 REACTIES

 1. Het schijnt mij toe dat het hele systeem zwaar gecorrumpeerd is. Ik denk niet, dat Nederlandse politici hiertegen weerstand durven te bieden.
  Hugo van Reijen

 2. het is echt 1984. we kunnen alleen in “vrijheid” leven, als de geheime organisaties (on)schuldigen martelen.
  Moraliteit en Nederland lol.

 3. “Stuur dit artikel met vraag door aan de fractieleiders in het parlement. Mogelijk zit daar nog een greintje moraliteit die los kan komen en iets aan de gang brengen.”

  Dit lijkt mij een beetje naief hopen op een betere meester, op de Goede Herder…
  Rutte’s Pedofielen-Eurofielen regering zie ik eerder uiteenvallen door privebelangen en opgeblazen ego’s dan door iets anders.

  Zoals ik het zie is de politiek alleen vatbaar voor geld, geweld en intimidatie; de middelen waarmee hun macht ook gedijt. Zo lang de meerderheid van de mensen het allemaal wel best vindt (klagen, klagen maar niets doen) zal het zo blijven. En gelukkig martelen ze straks alleen maar “die eikel van een buurman”, toch?…

  (Overigens heet martelen tegenwoordig “geavanceerde verhoortechnieken”, dat klinkt deftiger)

 4. Het wordt steeds erger, de Amerikaanse politiestaat is nu op volle toeren bezig om de laatste resten vrijheid en zeggenschap te elimineren. Wij hebben alleen politici met rubberen ruggewervels. Rutte, Samson, Pechtold c.s. rennen gewoon achter de kar aan van nog meer dictatuur alsmede nog meer economisch en militair imperialisme door de VS. https://www.youtube.com/watch?v=_stvTwK9ZTc

 5. Staatssecretaris Van Rijn, premier Rutte en oud-minister Timmermans zijn door de parlementaire pers genomineerd voor de titel ‘Politicus van het Jaar 2014’. Morgen wordt in de avonduitzending van het NOS Radio 1 Journaal bekendgemaakt welke van de drie politici, volgens de Haagse journalisten, afgelopen jaar het beste was….
  Mag ik een teiltje? Of doe trouwens maar een hele grote teil….walgelijk..

  WijRos [7] reageerde op deze reactie.

 6. Moreel gezien hadden we nooit vriend met de VS willen zijn sinds we weten dat ze steeds foute informatie geven (dat is liegen). Dat is in wezen al begonnen met Pearl Habor en daarna in Korea, Viet Nam, Irak, Iran, Afghanistan, Libië, Syrië, etc.
  Helaas hebben we steeds meegedaan en de leugens in stand gehouden. Het valt nu niet meer mee de massa de waarheid te vertellen.

 7. @Fred Vd Sanden [5]:
  De politici zijn belangrijk voor de media inkomsten en dus zorgen de media goed voor de politici. In andere landen heet dat corruptie maar hier heet dat polderen.

Comments are closed.