16 REACTIES

 1. Internet heeft de oorlogen in Iraq en Afghanistan niet gestopt, niet eens verminderd. De arrogantie van klootzakken in hoge posities en hun misdaden is slechts toegenomen sinds er internet is. Als ik naar de feiten kijk, de is titel onzin.

  Ik keek de toespraak, bevat wel enige leuke informatie, maar een pen in de hand van een minister van defensie kan machtiger dan een pistool ja, maar in de hand van een regulier sodaat heeft een pen geen enkele macht. Zelfs al schrijft de soldaat een brief naar huis, dan is de ordonnans die hen moet bezorgern belangrijker dan de brief.

  Onze cultuur, vooral die van Amerikanen en Britten, zit vol met leugens en onwaarheden die men maar eeuwen lang herhaald.

  Johnny [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Johnny [2]:

  re “stel er kwam oorlog en niemand ging er naar toe”? Als kennis in hoge mate toegankelijk is, gaan meer en meer mensen beseffen dat we zelf het heft in handen kunnen nemen en niet langer slaaf (of kanonnenvoer) zullen zijn.

  Het zal oorlog niet tegen houden Nu nog voeren we onze oorlogen middels bombarderen van slechterikken en nemen de collateral damage voor lief. De staatsmedia zeggen gewoon dat er geen onschuldigen geraakt worden en wij geloven dat. De nieuwe technologie zijn drone’s, die doen al het bloedige werk en de 93% burgers (getallen uit Afghanistan en Pakistan) die hun leven ook verliezen is een acceptabel verlies vinden onze bestuurders. Onze bestuurders gaan er blijkbaar van uit dat de burgerbevolking van dit soort streken geen represailles zullen nemen. We laten ze in significante hoeveelheden als vluchtelingen binnen komen.

 3. @Johnny [4]:

  re. Ook overheden kunnen weigeren aan geweld mee te doen, overheden bestaan ten slotte uit mensen.

  op desertie staat zelfs in NL de doodstraf. U hebt gezien wat er met Manning gebeurde. Het systeem wint tot nu toe altijd, door het geweldsmonopolie te gebruiken die wij hun zo genaamd geven..

 4. @Johnny [4]:

  Dank zei de media laat de massa Manning en Snowden gewoon letterlijk in de kou staan. Manning schijnt nog steeds naakt in zijn cel te zitten.

 5. En daarom is er o.a. de Vrijspreker: er komt een kantelpunt, hoe meer we bekend maken wat er werkelijk gaande is, hoe sneller dat kantelpunt komt. Zoiets duurt altijd wel even, dus geduld, maar wel gestaag doorgaan.

 6. Wij zouden nu reeds in een oorlog met Rusland verwikkeld zijn geweest via Oekraine als het internet niet bestond. Het zijn de mensen op het net die op zoek gaan naar feiten die het overheidsgelieg tegenspreken en die feiten via de alternatieve media – waar vrijspreker deel van uitmaakt – weten te verspreiden. Het is het internet dat ervoor heeft gezorgd dat Timmerflans in zijn hemd stond, het internet dat sprookjes ‘debunked’, het internet die de officiele lezingen keer op keer onderuithaalt. Corbett heeft helemaal gelijk. Maar wie hem aanhaalt is een aluhoedje. Kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Ness [8]:
  Uitstekende video.
  Kunnen we daar niet meer mee doen?
  Door internet zijn er mogelijkheden om feiten en kennis te verspreiden, maar er zijn nog veel te veel mensen die “niet weten” of nog niet voldoende ambitie hebben om te willen weten.

  Graag ideeën hoe de Vrijspreker de Vrijheidsidealen nog beter kan overbrengen.
  De kansen liggen er. Ze moeten alleen opgepakt worden.

 8. Het zijn de idealen van Vrijspreker en niet per sé de mijne 🙂
  Maar Vrijspreker valt onder alternatieve media omdat het onafhankelijk is, en niet onderhevig is aan censuur zoals de MSM. Dat alleen al is goud waard. Oogjes open en snaveltjes ook is het devies, vinger aan de pols houden, zelf eens uitgebreid en/of dieper op zaken ingaan zoals nu al gebeurt met MH17 – zeker als het controversiële zaken betreft.

  Jullie zouden bijvoorbeeld artikelen kunnen verspreiden door ze ook bij andere sites te posten, dat trekt vanzelf meer bezoekers naar deze site, of meer te doen met Facebook. Ook is er dringend behoefte aan vertalingen van goede artikelen die passen bij deze site. Daar gaat echter veel vrije tijd in zitten.

  Zulke artikelen kunnen inslaan als een bom. Tot nu toe moeten mensen die geen ‘vreemde talen’ spreken noodgedwongen uitwijken naar vage Ufo-sites als Niburu en Qnews om echt nieuws in het Nederlands te vernemen, maar zulke links kun je haast niet met goed fatsoen doorgeven zonder uitgelachen te worden. Ook mensen zonder talenknobbel hebben recht op goede informatie, zeker over het geldsysteem en dreigende systeemcrashes, en ik vermoed dat dit er meer zijn dan je denkt.

  Er is echt een tweedeling in de maatschappij op gang gekomen op dat gebied, waarbij de niet-Engels sprekenden ver achter zijn komen te liggen. Daar vallen ook veel middenstanders onder, dat zijn de doeners die geen geduld hebben voor saaie scholing. Maar wel degelijk interesse hebben.

 9. 32 procent van alle Europeanen heeft geen toegang tot internet. Ik vermoed dat dat in de rest van de wereld nog veel meer mensen zullen zijn. Dat internet belanrijker is dan het zwaard zal dus niet overal gelden. Ja voor jullie Nederlanders misschien wel, maar in mijn land heb je ook wel eens toeristen uit van die landen waar iedereen met van die dingen in zijn hand rondloopt met zo’n schermpje, en dan vertellen ze je over een of andere mix of een rapper of andere flauwekul die ze op internet hebben gezien maar wat heb je daar nou concreet aan als de koeien gemolken moeten worden, niks toch?

 10. Wat je in mijn land wel had, was dat de predikanten in hun tijd wel een soort “internet” hadden, dat was de bijbel maar wij konden niet lezen. Eerst kwamen de predikanten ons ophitsen met wat zij op internet hadden gezien, maar toen we de Grote Boerenoorlogen verloren tijdens onze opstand, kwam de afgrijselijke wraak van de pastoors, die ook weer allerlei dingen hadden gelezen en mensen ophitsten, met hún internet. Mensen die eerst nog bezig waren met hun dagelijkse dingen zoals de koeien melken en oogsten, waren sindsdien elkaar aan het bevechten om wat ze van internet hadden via de dominees en de predikanten. Later kwamen daar allerlei intellectuelen het hunne mee doen en ook voor hun gingen de massa’s weer op de been, met nog meer oorlog tot gevolg. Maar niemand die in die boeken of internet eigenlijk ooit had gelezen hoe je een koe moest melken.

 11. @Pteranodon [15]: Is er een reden waarom de 2 niet kunnen samengaan? Je kunt op een afgelegen plekje met een hele groep mensen toch blijven communiceren met de buitenwereld, mbv zelf-opgewekte energie, lijkt me een leuke manier om bij te blijven.

Comments are closed.