krijgsgevangeneDe Koerdische militie de peshmerga die tegen de Islamic State in het noorden van Irak vecht schijnt daarbij niet echt liefdevol met gevangen IS-militanten om te gaan.

De Koerden schijnen ze liever een kogel door het hoofd te jagen dan ze krijgsgevangen te nemen en dat is dan tegen de conventie van Geneve, er zijn wat filmpjes op internet verschenen waar IS-gevangenen worden afgeschoten.

Dit heeft meteen de aandacht van allerlei menslievende NGO getrokken die nu luidkeels van de Koerden eisen dat ze de conventie van Geneve gaan toepassen en die hebben toegezegd dat te zullen doen.

Ik geloof daar niks van, waarom zouden ze medelijden tonen ? Die IS-jongens zijn de goorst denkbare moordenaars die aardig hebben huisgehouden onder de Koerden, Christenen, Shiieten en de Jezidi’s die bij duizenden zijn omgebracht en gevangen  Syrische en Irakese soldaten hoeven ook niet op enig begrip te rekenen.

Standrechtelijk nekschot voor die IS-lui wat mij betreft.

Overigens heb ik nog niet 1 NGO van IS horen eisen dat die de conventie van Geneve toe gaan passen op hun gevangenen.

8 REACTIES

 1. Dat zijn toch die Koerden waar “wij” samen als bondgenoten vechten?
  Dan kunnen “wij” ze toch vertellen dat ze dat niet moeten doen en ook niet hoeven. Immers “wij” gooien gewoon bommen op die lieden, net zolang tot ze allemaal dood zijn. En dat mag ook van de conventie van Genève. Toch?

  Yourke [2] reageerde op deze reactie.

 2. “the@Hub Jongen [1]:
  Inderdaad Hub,
  “wounded and sick shall be collected and cared for” yes, dus ze mogen “ons” wel verplichten om voor de gewonden te zorgen (als “onze jongens” daar voor zorgen). Alsof ik verplicht kan worden gesteld voor de daden van anderen.

 3. Het is sowieso komisch om te zien hoe alle zelfverklaarde “gutmenschen” er alles bij slepen om te ontkennen dat de ISIS staat, en bijbehorende beulen, iets met islam te maken zou hebben. Die ontkenners zijn geestelijk gestoord. Het lijkt mij dat ISIS de islam toepast zoals die is bedoeld, inclusief de handel in slaven. En dat is een ongemakkelijke waaheid voor NGO’s die bang zijn om voor “islamofoob” te worden uitgemaakt.

 4. dit verschijnsel treft Israel ook altijd, die worden geacht zich aan alle conventies te houden maar de hamas niet, die mogen mensen opblazen, ontvoeren, afschieten, met raketten bestoken en noem maar op zonder zich ergens aan te hoeven houden. Volgens mij toch het “edele wilde” syndroom. Niet-blanken zijn nog zuiver en puur en staan dicht bij de natuur terwijl blanken verdorven zijn en zich hebben vervreemd van de natuur, of zoiets.

 5. Het hebben van de conventies geeft de verschillende overheden macht die ze niet behoren te hebben. Overheid bestaat uit individuen die niet meer rechten behoren te hebben als “burgers” waarom hebben zij het recht om de conventie namens ons te tekenen.

 6. Ze kunnen worden berecht volgens Koerdisch recht, waarbij ze hoor en wederhoor kunnen toepassen en daarna wordt er een straf toegepast. Er is nooit sprake geweest van een oorlogsverklaring tussen naties, dus kan hier gewoon het normale strafrecht worden toegepast volgens Koerdische normen. De doodstraf is daarbij een van de maatregelen.

  Als deze rechtbank heeft bewezen dat IS strijders zich hebben schuldig gemaakt aan moord dan is men volledig bevoegd om deze monsters te executeren. Voor bewijs hoeven we alleen maar naar de vele flimpjes op internet te kijken om te zien dat lidmaatschap van deze moorddadige bende al genoeg is om deze lieden ter dood te veroordelen.

 7. Ik ben het volstrekt met dit artikel EENS!

  IS-strijders gedragen zich niet als mensen, haten en vermoorden zonder enige vorm van proces iedereen waar ze het niet mee eens zijn.

  En dan moeten wij die gasten behandelen volgens de regels van democratie en recht terwijl IS dat aan iedere andersdenkende ontzegt? Democratie en recht zijn westerse regels die daar volstrekt onbekend en niet geaccepteerd zijn.

  Nee hoor, gewoon zonder enige vorm van proces liquideren is de taal die zij begrijpen Oog om oog, tand om tand staat immers in de Koran?

 8. Vandaag in de media dat Al Qaida nog gauw even een paar gijzelaars heeft vermoord toen er een bevrijdingsactie aan de gang was.
  Deze Islamitische terreurbende is nog erger dan varkens die ze zo verafschuwen.
  Zij houden zich aan geen enkele internationaal recht; waarom moeten wij ons daar dan wel aan houden als het om het bestrijden van deze varkens gaat?
  Recht is er alleen voor hen die recht erkennen.
  De enig goede Islamterrorist is een dode terrorist!

Comments are closed.