EuropolMartin Schulz, de voorzitter van het Europees parlement ontvangt de Karels prijs voor democratie. Hij krijgt deze prijs vanwege zijn inzet voor een democratisch Europa. Dit is een gebeurtenis die ik niet ongemerkt wil doen voorbijgaan. De EU hevelt sinds haar bestaan stelselmatig bevoegdheden over van relatief democratisch geregeerde natiestaten naar een door belangengroepen, ambtenaren en beroepspolitici gedomineerd domein. En is daarmee de afgelopen eeuw  de meest effectieve vijand van de democratie in Europa gebleken.

Het is dan heel cynisch als leden van deze organisatie in naam van de democratie prijzen ontvangen. Afijn, ik kan het allemaal niet zo goed uitleggen. Nigel Farage heeft enkele maanden geleden een beter betoog gehouden dan ik, daar verwijs ik graag naar.

(video ingezonden door dikke Leo via info@vrijspreker.nl)

4 REACTIES

 1. Dat de EU democratisch is bestaat enkel in het denken van Eurofielen en politici.
  In dat licht gezien zou Hitler dan ook de Karelprijs hebben gekregen? Hij deed niet veel anders dan Schulz uitgezonderd het opruimen van onwelgevalligen.
  Maar misschien komt dat nog?

  Pendragon [2] reageerde op deze reactie.

 2. @rob [1]: Rob, dat is al gaande. Binnen het Europarlement moeten de leden zich onderwerpen aan de wetten van die kamer. Ze mogen zich niet negatief over de EU uitlaten. Mooi he die beperking van vrijheid? En zo zal deze moloch steeds meer macht naar zich toe trekken tot er geen democratie meer is. Er zal dan een “Hunger Games” achtige samenleving ontstaan met aan de ene kant de policor Elite en aan de andere kant de “districten” die moeten afdragen.

  Lichtpuntje is dat vrijheidslievende mensen dit niet gaan pikken en uiteindelijk (als de pijn groot genoeg is) in opstand komen tegen de elite.

  Ik beken… Ik kijk meewarig naar preppers, je weet wel die figuren die zich voorbereiden op het einde van de wereld zoals we die kennen. Maar mijn meewarigheid begint ook plaats te maken voor bewondering en begrip.

  Wees voorbereid op extreme toestanden in je eigen woonwijk…

  rob [3] reageerde op deze reactie.
  Sander [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.