ZaakkenvullerIk zie regelmatig spotjes van allerlei goede doelen bedelstichtingen op tv die geld vragen voor hun zielige doelgroep.

Nou ben ik 30 jaar geleden al tot de conclusie gekomen dat professionele goede doelen voor 100% zwendel zijn en voornamelijk dienen om de hypotheek van de directeur en zijn hofhouding van familie, vrienden en kennissen bij elkaar te sprokkelen en als er daarna nog wat over is dan kan het naar het beoogde doel gaan.

Zo toont het spotje van stichting SOS Kinderdorpen een klein zwart meisje van 3 jaar, zonder ouders, dat op straat moet slapen. Het breekt je hart, zeker als je zelf kinderen hebt: verschrikkelijk dat dit nog zo massaal voorkomt. Ik greep al naar mijn beurs maar besloot toch eerst even te kijken wat de directeur verdient en dat bleek dus EURO 95.000 te zijn waardoor mijn beurs weer dicht ging.

Wat een ongelooflijke stinkzwijnen zijn de types zoals die directeur die een kapitaal salaris mee naar huis sjouwt over de rug van zo’n straatkind want hoeveel van die kinderen kun je voor 95.000 EURO niet verzorgen ? En als er nog maar 95.000 euro in kas zou zijn, zou het dan naar de kinderen of de directeur gaan ?

Nou hebben die stichtingen een truc bedacht om het acceptabel te laten lijken: de stoer klinkende “VFI-Richtlijn Beloning van Directeuren gestelde normbedragen”, ze beroepen zich er allemaal op dat hun directeur binnen de normen wordt beloond maar de VFI is de brancheorganisatie van dezelfde goede doelen clubs, dat zijn zij dus zelf en kunnen ieder bedrag acceptabel vinden. Een typisch geval van de slager die zijn eigen vlees keurt dus.

Clubs die van bedelen leven moeten geen professionele salarissen betalen maar met gratis vrijwilligers werken, wil ik een bijdrage geven.

Overigens verdient de directeur van de club die afgeleefde ezeltjes onderdak biedt 84.000 EURO maar parasiteren op ezels lijkt mij minder erg dan parasiteren op straatkleuters van 3.

8 REACTIES

  1. Ik denk er ook zo over. Zo lang er van dat geldverslindende ongedierte in de directiekamers zit krijgen ze geen cent van mij.

    Wat ik mij ook wel eens af vraag: Hoeveel kleuterneuqers kom je tegen in dit soort kringen die o zo graag iets voor kinderen willen betekenen?

  2. De enige “goede” doelen die van mij geld gaan krijgen, hebben een directie die maximaal 2-3 keer de bijstandsnorm ontvangt en daar tevreden mee is.

  3. dat is ook wat artsen zonder grenzen doet, gratis medische zorg verlenen zodat de locale dokter van de honger fietsbanden gaat plakken en de bevolking voor eeuwig van artsen zonder grenzen afhankelijk blijft.

  4. Dit is sowieso geen verdienen,graaien heet het.
    En of die foto van dat zielige kindje echt is,is de vraag,ik vertrouw niemand meer.

  5. Help uw buren en uw kennisen, uw familie en uw vrienden. Een betere wereld begint vlak bij u zelf.

  6. Dit is een oud filmpje. Heb dit voor t 1e gezien op de NL tv ruim 3 jaar geleden. Zo worden wij misleid en geld afhandig gemaakt. Ruim 60 jaar zendelingenwerk en ontwikkelingshulp naar ,donker, Afrika en ervis nog steeds hongersnood, kindersterfte en allerlei ziektes en epedemieen. WAAR is al dat geld gebleven en wat is er mee gedaan?

Comments are closed.