‘Op zondag 11 januari, luisterend naar een interview met Mark Rutte, schoot de gedachte van hypocrisie voor het eerst in mijn hoofd. En die is gedurende de afgelopen dagen constant versterkt.

.HYPOCRITE_op foto

.
Rutte vertelde dat hij die middag naar een grote demonstratie in Parijs ging om te demonsteren voor de “vrijheid”  en de “Vrijheid van meningsuiting”.*****
Toen hem gevraagd werd hoe dat zat met Wilders die in Nederland vervolgd wordt omdat hij meent en zegt dat in Nederland “minder, minder Marokkanen” moeten zijn. Die vervolging kan leiden tot gevangenisstraf!. Vrijheid van Meningsuiting?

Daar distantieerde Rutte zich onmiddellijk van: “Daar kan, wil, ik als premier niets over zeggen omdat dit nu onder de rechter zit!” .
Op zich een goed punt dat een premier zich niet met met een concreet proces dat onder de rechter is, bemoeit. Maar in zijn totaliteit is Rutte als politicus en premier wel deel geweest met het tot stand komen van die wet die de Vrijheid van Meningsuiting beperkt!

Rutte durfde niet voor de Vrijheid van meningsuiting (VVM) iets te zeggen, maar hij ging wel met zijn collega’s wandelen voor die Vrijheid.

Wandelen met zijn vriendje Hollande die ook ging doen alsof hij voor de VVM  is. Maar ondertussen zijn concurrent Marine le Pen niet uitnodigt (weghoudt van die march).

En ook nog probeerde Netanyahu weg te houden, (die overigens wel kwam en toen hij in de tweede rij werd opgesteld, zelf weer naar voren drong!) . De Franse president gebruikte de gelegenheid om even duidelijk te maken dat hij een enorme hekel heeft aan Israël en aan alles waar dat land voor staat door wél overdreven vriendelijk te zijn tegen Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit.

Opvallend is dat na zondag steeds meer artikelen, praatprogramma’s op TV, Facebook en Twitter verschijnen die deze hypocrisy veroordelen. Gaat er iets aan gebeuren? De maatregelen die nu genoemd worden zijn alleen maar om de persoonlijke vrijheid nog verder te beperken.

Nu nog wat DOEN!

Wie kan/wil de kar trekken en coördineren om de DAG van de HYPOCRISIE in te voeren ? Voor begin communicatie, publiciteit is de Vrijspreker beschikbaar.

7 REACTIES

 1. In (oude) sprookjes brengt men het anders.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gulden_regel_(leefregel)

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet.

  Wilt gij niet dat iemand anders uw (menings) vrijheid ontneemt,
  doet dat ook een ander niet.

  Voorkoming van hypocrisie is al eeuwenlang verwerkt in verschillende religies.

  Nu moeten de (on) gelovigen alleen nog een cursus “begrijpend lezen” volgen.

 2. De dag van de hypocrise is wat mij betreft juist vandaag. Vandaag dat de Pegida beweging haar vreedzame wandeltocht voor maandag a.s. moet annuleren wegens dreigingen van aanslagen ui islamextremistische hoek. Bedreigingen, zeer expliciet gericht tegen Pegida leiders, die volgens de diverse veiligheidsdiensten zeer serieus moeten worden genomen.

  Een orgastme voor Merkel! De beweging die ze verafschuwt wordt nu het zwijgen opgelegd door hen die zij zegt te beschermen.

  Was Merkel ook geen Charlie? Of was ze in de war met Charlatan?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Naast hypocrisie is het natuurlijk ook pure ‘domheid’ dat hier naar boven komt. Is dit immers niet het zoveelste ‘incident’ sinds 9/11 waarbij ‘moslims’ bij voorbaat als daders worden aangewezen? Natuurlijk, alles wijst er op dat de volgelingen van de profeet hier achter zitten. MAAR DAT ZOU ONS NU JUIST MOETEN WAARSCHUWEN DAT DIT NIET ZO IS.Helaas, deze wijsheid heb ik nog nergens kunnen bespeuren en buitelen de ‘deskundigen over elkaar heen om toch maar vooral serieus te worden genomen.

  jackoss [7] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.