Cole_Thomas_The_Course_of_Empire_Destruction_1836Vrijspreker: Als er vroeger een keizerrijk instortte, dan begon dat meestal met een te groot en duur militair apparaat en omvangrijke bezette gebieden. Hoe zou dat vandaag gaan?

Opperdienaar: Hetzelfde, maar vroeger was er altijd wel ergens een tegenpool die het instorten in de hand werkte. Ooit daagde Duitsland de heerschappij van het Britse rijk uit. Bij de WOI sneuvelden 4 keizerrijken: Het Russische, Habsburgse, Ottomaanse en Duitse keizerrijk. Bij WOII sneuvelden 2 keizerrijken: het Britse rijk en het Japanse keizerrijk en verloren veel Europese regeringen koloniën. Bij de koude oorlog viel slechts 1 rijk: het Sovjet Rijk. Er is nu nog 1 rijk over: het Amerikaanse, wereldrijk met duizend buitenlandse militaire bases. De militaire uitgaven van de VS zijn gelijk aan de eerst volgende 14 landen bij elkaar. Er is eigenlijk geen tegenstander meer van wat vaak de New World Order wordt genoemd.

Het idee is dat er met 1 overgebleven supermacht nooit oorlog kan komen en nooit verzet mogelijk is, omdat er geen tegenpool is om de heersende macht uit te dagen. Geen interne vijand en geen externe vijand.

Vrijspreker: Stel nu dat de libertariërs gelijk hebben en dat een staat economisch onhoudbaar is, omdat heersers hun macht altijd maximaal uitbuiten. Hoe komt het dan ten val zonder tegenpool?

Opperdienaar: Er lijkt zich een scheidslijn af te tekenen met de heersers van Rusland, China, Iran en Turkije aan 1 kant en die van Europa en de VS aan de andere kant. Putin zat al een tijdje in het verdomhoekje, maar de Volkskrant kopte afgelopen zaterdag al: “De nieuwe Putin”. Het ging over Erdogan. De demonisering van Erdogan voorspelde ik al in Propaganda 3. Turkije is NATO lid, dus het is wat moeilijker, maar gesprekken tussen Erdogan en de Hamas leider en een pijplijn voor Russisch gas naar Turkije escaleren de splitsing. Het is de bedoeling dat gas uit Qatar naar Europa gaat via Turkije.

 

Qatar Gas Lines to Europe_0_0

Maar dit oppositieblok heeft misschien wel veel onderdanen, zeker als de Indiase overheid zich aansluit, maar tegen het leger van de VS lijkt deze oppositie geen kans te hebben. De productiviteit van de onderdanen die er wonen is over het algemeen laag. Dus als tegenwicht verwacht ik er niet veel van.

De Sovjet unie zou je kunnen zien als een interne economische implosie, ondanks de opmerkingen dat het instortte omdat Reagan zo ontzettend veel geld aan het leger uitgaf, dat de Sovjets het niet bij konden benen. Ik heb eigenlijk nooit begrepen dat de Sovjet leiding er de brui aan gaf omdat Amerika eerst genoeg atoombommen had om ze 5 keer te vernietigen en na Reagan om het 10 keer te doen. Het kon natuurlijk onmogelijk wat van doen hebben met de economische onhaalbaarheid van een communistisch systeem.

Wat ik waarschijnlijker acht is interne strijd binnen een machtsblok met geen noemenswaardige externe vijanden. Naarmate het aantal productieve mensen vermindert en het aantal parasieten toeneemt, komen er te veel vlooien voor de hond. Ik denk dat je dat in de VS al kunt zien in een strijd tussen de CIA en NSA. De NSA luistert iedereen af en dat geeft ze enorm veel macht om iedereen te chanteren. Dat maakt het mogelijk om allerlei wetgeving er door te krijgen met de steun van politici die hun vuile was liever niet buiten zien hangen. Het is niet voor niets dat de voormalig directeur van de NSA, Keith Alexander, nu voor zichzelf begonnen, 1 miljoen dollar per maand kan vragen. Kennis is macht en zijn nieuwe bedrijf huurt parttime NSA medewerkers in, dus hij blijft op de hoogte.

Die macht werd de CIA waarschijnlijk iets te veel. Chanteren was terrein waar zij vroeger alleenheerschappij hadden. Edward Snowden werkte voor de CIA en ging (daarna) als contractant (mol) bij de NSA werken. Hier lekte hij in een breed uitgemeten schandaal het spionage programma PRISM naar de krant ‘The Guardian’. 1-0 voor de CIA. Grote onrust onder de onderdanen of hun sex foto’s niet openbaar zouden worden. Brede maatschapplijke discussie. Vergeet niet wat ik al eerder noemde, dat alles wat de Guardian publiceerde met goedkeuring van de geheime diensten was. Zie het interview met Guardian editors vanaf 5:20. Dus alles wat we hebben gehoord over Snowden en de NSA afluisterpraktijken, is goedgekeurd door de geheime diensten. Ook 9:00 (we talk to them regularly)

De verplichtte vernietiging van de harde schijven van de Guardian moet dan denk ik ook als een publiciteitsstunt worden gezien om de informatie een rebels en geloofwaardig karakter te geven zonder enige praktische schade.

Het was even afwachten wat de reactie van de NSA zou zijn, maar met het martelrapport over de CIA, staat het nu 1-1. CIA staat nu plotseling in de beklaagdenbank. Beide partijen in dit conflict begrijpen goed dat de discussie een morele discussie is en niet gaat over een paar procent meer economische groei zoals veel libertariërs denken. De morele messen worden geslepen. ‘Jij bent een afluisteraar’. ‘Jij bent een martelaar’. De strijd gaat om het morele kompas van de onderdaan te richten, zijn portemonnee is irrelevant en zal blindelings volgen.

Een ander punt is Tor, ooit door defensie ontwikkeld ontwikkeld om anoniem op het internet te kunnen surfen, kreeg sterke kritiek van de NSA omdat Tor ze hindert bij het spioneren. Maar vreemd genoeg werkt defensie aan een opvolger van Tor.

Een ander conflict is dat van de politie van New York (ooit noemde burgemeester Bloomberg de politie zijn prive leger, het 7de ter wereld.) maar met de nieuwe burgemeester de Blasio is er een conflict. De politie wil rustig onderdanen kunnen vermoorden en ze met vals bewijs veroordelen, zonder daar op aangesproken te worden en dat deed de nieuwe burgemeester wel omdat hij voornamelijk gekozen was door zwarte burgers en een donkergekleurd kind heeft. Daarom keerden de agenten hem al een aantal keer de rug toe. Ze weigeren ook boetes uit te schrijven nadat er 2 agenten vermoord werden door een gestoorde man die eerst zijn ex vriendin vermoordde. Volgens de politie komt de haat tegen de politie door de uitspraak van de burgemeester. Het heeft natuurlijk niets met hun gedrag van doen.

Kortom, die grote, topzware overheid kan interne spanningen gaan vertonen waarbij de verschillende ‘diensten’ elkaar gaan bestrijden.

Vrijspreker: Dus U denkt ook dat de staat aan zijn einde komt?

Opperdienaar: Nee, hoor niets dat een beetje Disney propaganda voor 2 jarigen niet kan oplossen.

https://www.mixcloud.com/Opperdienaar/disney-propaganda-ready-to-serve-no-agenda-show/