slaveWaar 9-11 de deur opende naar het massaal monitoren van alles wat op het internet gebeurt lijkt het erop dat men thans probeert de volgende stap te zetten. Namelijk het bepalen van content en het manipuleren van het internet.

De ministers van binnenlandse zaken, veiligheid en justitie hebben een onder onsje gehad. Op 11 januari verklaarden ze het internet tot staatsdomein. In een gemeenschappelijke verklaring stellen ze: ……the partnership of the major Internet providers is essential to create the conditions of a swift reporting of material that aims to incite hatred and terror and the condition of its removing, where appropriate and/or possible. Met andere woorden, de internet providers moeten overtuigd worden dat ze ongepaste content zo snel mogelijk verwijderen. De vraag is natuurlijk, wie bepaalt wat ongewenst is. Dit riekt naar censuur.

Er komt niet alleen censuur maar ook staatspropaganda op het internet: In addition to this effort, we have resolved – to combat terrorist propaganda and the misleading messages it conveys – to develop positive, targeted and easily accessible messages; able to counter this propaganda, aimed at a young audience that is particularly vulnerable to indoctrination Kortom, we bepalen niet alleen de niet gewenste content, maar gaan ook actief contra propaganda publiceren. Voor een jong publiek dat vatbaar is voor indoctrinatie. Ten minste, ik kan het niet echt geloven, maar het staat er toch echt….

Dit wordt verderop bevestigd, de term communicatie strategie is een veel gebruikt eufemisme voor propaganda: In order to tackle the root causes of radicalization in particular of young people, the EU should consider strengthening targeted actions designed to raise awareness and promote the respect of fundamental rights and values, including the development of an EU communication strategy as foreseen by the Council conclusions on the development of a renewed European Union Internal Security Strategy

Kortom, we halen de niet gewenste content van het internet af door de providers te overtuigen dat dat nodig is. En gaan verder actieve staatspropaganda verspreiden naar een publiek dat open staat voor indoctrinatie.

Er staat nog meer in dit document, onder meer dit, een voorstel om het reizen binnen de EU te gaan monitoren: We are further convinced of the crucial and urgent need to move toward a European Passenger Name Record (PNR) framework, including intra-EU PNR. We are prepared tomove forward, adopting a constructive approach with the European Parliament. Maar daarover wellicht een ander keer meer.

Zie ook deze duitstalige site

4 REACTIES

 1. Kentekenplaten met een chip, slimme energiemeter, gsm, FB, Twitter, IP adres, creditcard, bankpas, OV kaart, etc. “Ik heb niks te verbergen, dus ook niks te vrezen”. Maar waarom wil de roverheid dan al die dingetjes van ons weten?

  Het komt nog zover dat je in je auto stapt. Als je dan vergeet je gordel om te doen stuurt de auto een melding naar het CJIB die vervolgens een automatische incasso bij je doet omdat je je gordel niet omhebt. De totale controle staat is dan een feit.

  Of the grid leven is in het moderne NL niet meer mogelijk. En de roverheid gebruikt angst als drijfveer voor deze ongebreidelde informatieplicht.

  Onze kinderen krijgen een nare verziekte maatschappij.

  Philosoof G&R Eigenwijs [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Pendragon [2]:

  Het kan ook uitdraaien op gewenning,als je niet beter weet
  vind je het in gevangenschap ook een goed leven.
  Dan zijn er weer andere voordelen te behalen!

  Kijk naar het geluk dat gelovigen ondervinden!

  Om maar eens wat te noemen.

 3. Wederom dank Ratio voor het boven water halen en publiceren van dergelijke ver verstopte maar zeer relevante documenten. onze kinderen zullen ons vragen: waarom deden jullie niks? Tja, we waren te druk met onze brood en spelen (https://nl.wikipedia.org/wiki/Panem_et_circenses).

  Het lijkt hopeloos, maar toch kan een individu kleine stapjes zetten. Geen leuke stapjes, maar wat is het alternatief?
  – sluit je facebook, twitter en andere sociale accounts af en ga gewoon weer bij vrienden op bezoek
  – Verplaats je zoveel mogelijk lopend of met de fiets
  – Koop weer een eenvoudige mobiele telefoon ipv smartphone, stop hem evt in een faraday-bag
  – Zoek via alternatieve privacy-vriendelijkere zoekmachines (duckduckgo.com)
  – stop je RFID-chipkaarten in een SecrID-houdertje

Comments are closed.