avatar MMAP 110x110Ik bedoel Dijsselbloem c.s. In een artikeltje van de Telegraaf (klik) valt te lezen dat plan B (Griekenland tijdelijk, voor 10 jaar is dat, uit de eurozone te zetten, zodat…, en daar komt hij:

“De drachme dan fors zal devalueren, waardoor het land uiterst concurrerend wordt en weer kan groeien”. Om daarna te kijken of het land weer “goed genoeg” is om terug in de eurozonde te komen. Precies wat wij al lang weten: die gedwongen munt is de pest voor een land. Laat elk land concurrerend zijn in zijn sterke punten met een eigen munt.

Ze zeggen het nu dus zelf: de euro verarmt het land, de eigen munt is de oplossing om uit de slechte situatie te komen, ergo: de euro brengt het land dus in deze slechte positie.

De euro maakt het land arm, de eigen munt maakt het land sterk. Dat staat er toch?

Reden te meer om ook als Nederland zo snel mogelijk UIT DE EURO te stappen, want met een eigen munt ben je dus sterker.

Waar wacht men dan nog op? “De politiek” geeft het nu zelf toe. EXIT EURO en als we dan toch bezig zijn: EXIT EU.

24 REACTIES

 1. eigenlijk is het voor de gulden (de florijn schijnt “ons” plan B te heten) niet anders. Waarom zou de Euro wel een slecht idee zijn maar een door private banken uitgegeven Gulden of Mark dan opeens niet. Het lijkt wel of slechte ideeën nooit helemaal opgeruimd kunnen worden.

 2. Als het voor de Grieken in de straat niet zo verdrietig was zou ik spontaan in een lachstuip schieten. Eurofielen die de Euro eindelijk erkennen als een gedrocht voor een land. Ondertussen hebben we het maar niet meer over de miljarden die we nooit meer terugzien, maar ach, dat is bijzaak. Wanneer ziet de politiek nou eens in dat de EU zoals die nu door de strot wordt geduwd NIET past bij EUROPA.

  BSN [6] reageerde op deze reactie.

 3. Laten we wel even duidelijk stellen dat het niet Dijsselbloem is maar hoogleraar Harald Benink die die uitspraak doet (“De drachme dan fors zal devalueren, waardoor het land uiterst concurrerend wordt en weer kan groeien”. )

 4. De problemen in Griekenland hebben niets met de Euro van doen. Het heeft uitsluitend te maken met een overheid / politici die veel meer uitgeven dan dat het land kan en wil produceren. Dit is trouwens een probleem waar veel westerse landen mee zitten. Dus wacht maar af, we komen allemaal aan de beurt.

  Hijseenberg [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Romee [2]:

  “Hier maken ze (mis)gebruik van.”

  Los van wat er nu gaat gebeuren of niet is dat ‘(mis)’ geheel misplaatst. Dat is gewoon voor jezelf opkomen en de eigen belangen dienen. Ofwel soeverein over jezelf beslissen. Niet dat de de Grieken die stap al helemaal gezet hebben maar dit is wel de goede richting.

  @Pendragon [3]:

  “Wanneer ziet de politiek nou eens in dat de EU zoals die nu door de strot wordt geduwd NIET past bij EUROPA.”

  Je maakt een grapje hoop ik? Of geloof je echt dat de EU uit de koker van politici komt? Politici zijn slechts entertainers in dienst van de internationale woekeraars en hun sell-out bondgenoten. Hun taak is het stemvee/de schuldslaven bezig te houden zodat die dat niet door krijgen.

 6. Poetin en Alex hebben niet voor niets een woning in Griekenland denk daar maar eens over na

 7. @WijRos [5]:

  inderdaad. ook nationale munten zijn gedwongen munten. met een groepje autocraten dat bepaalt hoeveel er bij gedrukt mogen worden etc. dwang = fout, want als het zo goed zou zijn zou je geen dwang hoeven gebruiken. en bijdrukken is per definitie valsemunterij, altijd en overal.

  BSN [9] reageerde op deze reactie.

 8. Daarna natuurlijk die miljarden euro schuld terug te betalen met gedevalueerde drachmes.

 9. Ik hoop dat de grieken hun poot stijf houden. Dat ze inderdaad niet met de trojka om tafel gaan. Dat ze uit de euro stappen en uit de unie.
  Die miljarden zijn allang foetsie. Ook als ze er bij blijven komen die gelden niet terug. En als er dan toch wat terug komt is dat een sigaar uit eigen doos.

  Commentaar geven op de grieken, hun beleid of levenshouding is pure hypocrisie. Het was namelijk Goldmann die de boekhouding van de Grieken “op orde” bracht.
  Het is ook Goldmann die de geldkraan open zette. En het waren wij, kiezers én politici die voor dit debakel hebben gekozen.

  Nu mopperen over de kosten van dit alles is dus dom, de koe in de kont kijken en meer van dat soort noncense.

  Voorwaards met het huidige beleid gaat onvoorstelbaar veel meer geld kosten, net zo als het uitstappen en weer terugkeren naar de gulden zeer veel zal kosten.

  Waar het de gewone man/vrouw om zou moeten gaan is het terugkrijgen van het beschikkingsrecht. Eigen geldcreatie, een controleerbare overheid, herziening van het belastingstelsel en gelijke rechten onafhankelijk van hoe groot je bedrijf of ego is.

  Andre [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Patrick [12]:

  “En het waren wij, kiezers én politici die voor dit debakel hebben gekozen.”

  Ik weet niet wie die “wij” zijn, maar ik hoor er in ieder geval niet bij. Je zult mij namelijk niet in een stemhokje kunnen betrappen.

  Voor de rest moeten ze het daar maar mooi uitzoeken. De missionarissen lopen zich al warm, zullen ze daar hard nodig hebben de komende decennia.

  Patrick [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Andre [13]:
  Niet stemmen als stemgerechtigde betekend…. ach dat weet je zelf ook wel denk ik.
  Het is in dit geval niet zo dat geen deel-nemen ook betekend geen deel-hebben. Of betaal je ook geen belasting?
  U schreef:
  “Voor de rest moeten ze het daar maar mooi uitzoeken. De missionarissen lopen zich al warm, zullen ze daar hard nodig hebben de komende decennia.”

  Makkelijk zal het niet zijn, echter kiezen ze wel voor zichzelf. En dat is de enige natuurlijke keus. Ze dragen de kosten van hun besluit maar plukken er ook de vruchten van. En dat fruit zal snel rijpen denk ik.

  Seneca [16] reageerde op deze reactie.

 12. Waar we op wachten? Nou, tot de vriendjes het met elkaar eens geworden zijn over hoe ze nog meer van ons kunnen roven.

 13. @BSN [9]:

  Minimum loon afschaffen, uitkeringen alleen voor mensen die echt niet kunnen werken. En .. 90% van de overheid naar huis en omscholen naar een productieve functie. De lonen in NL zijn veel te hoog waardoor het kosten peil veel te hoog ligt voor zowel de burger als de bedrijven die zouden willen starten. Dit geldt trouwens ook voor de oneindige hoeveelheid voorschriften waarvan een groot deel weer contrair is met andere eisen.

 14. Het enige ruilmiddel dat men altijd heeft, is werk leveren in ruil voor. Geen werk geen ruilmiddel.

 15. Niemand die op het idee komt dat als het Griekenland na 10 jaar lukt er weer bovenop te komen, ze vast niet staan te trappelen om weer terug te komen in de euro?

  Als je als kind het ouderlijk huis verlaat en op eigen benen leert staan, ga je toch alleen maar terug als je zelf in nood zit of om je ouders bij te staan aan het eind van hun leven.

 16. @Hijseenberg [18]:

  “de oplossing is vrijheid. bijv concurrerende (private) munten. goud, zilver, crypto, zelfs fiat rommel als men het vrijwillig accepteert. Het beste (indirecte) ruilmiddel komt vanzelf bovendrijven.”

  De vrijheid om zelf ‘geld’ te maken heb je. Ik denk alleen niet dat veel mensen door jou gedrukte papiertjes met “geld” erop, laat staan door jou gecreëerde crypto’s zullen accepteren. Dus alleen goud en zilver zijn mogelijk. Maar om nou constant met een testkitje en een weegschaaltje rond te lopen lijkt me niet zo handig. Bovendien slijten die munten daarvan. Dus 17000 verschillende privé munten schiet niet echt op, zeker niet in een geavanceerde samenleving. Daar hebben ze bankbiljetten en later nationale valuta voor uitgevonden. En dat werkte uitstekend en zou nog steeds prima werken mits er een dekking achter staat. Dat kan metaal zijn, maar ook arbeid en produktie voldoen. Dat is heel het eieren eten, moeilijker is het echt niet. Dat is ook al meerdere keren bewezen.

  De sleutel is verantwoordelijk beleid en niet de belangen van de uitverkorenen dienen met als ‘democratisch gekozen’ overheden vermomde puppet-‘onder’heden. Maar telkens als er ergens een integere volksvertegenwoordiging verantwoordelijk beleid in het belang van het volk wil gaan maken wordt hen de oorlog verklaard of dient er democratie gebracht te worden of iets dergelijks. Het kwaad dient eerst chirurgisch weggesneden te worden. Maar dat zit er voorlopig niet in. De verdeeldheid welke zij namelijk succesvol creëren onder de bevolkingen voorkomt dat. Treffend voorbeeld van deze verdeeldheid zijn o.a. de bulk van de commentatoren op de vrijspreker die elitair zitten te neuzelen over ‘individuele soevereiniteit’ terwijl ze niet door hebben dat er een genocide agenda op blanken wordt geïmplementeerd. Maar negeer wat ik zeg. Ik ben maar een dwaze waarheidszegger=extremist, en extremisten kunnen niks zinvols zeggen, nietwaar?

 17. BSN schreef op 02-02-15 om 10:16:
  @Hijseenberg [18]:

  Wat is een ruil middel als je niks hebt ?
  Zij die hier naar toe getransporteerd worden, om ons te verrijken. Komen met legen handen met soms wat kleding. Waar blijft de ruilhandel die zij mee brengen ? Wat kan ik verhandelen als er niks tegen over staat. Mijn salaris gaat naar de belasting. Daar wordt het geld verdubbelt door leningen. Dat kan het rijk omdat zij wel handelswaar hebben. Dat geld wordt aan de nieuwe geluk zoeker over gemaakt. Daar wind de bank zijn kapitaal. Ik verlies door de handel van het rijk. Om deze handel heb ik niet gevraagd, maar wordt er wel armer door. Dus zonder ruilmiddel kan men toch leven maar dan als parasiet. Vreemde handel die ik niet wil maar niet kan verbieden.

 18. Hoe kan een munt die niet meer bestaat devalueren? Tja het is een geld kwestie maar als de drachme terug komt heeft het toch een andere waarde.

Comments are closed.