Frustratie over de huidige gang van zaken in het leugenachtige cispa_freedomcontrolesysteem maar geen idee wat je er aan kunt doen ? Of wel een idee hebben maar geen zin in eindeloze protestmarsen, procesgangen of arrestaties ? Hier zijn vijf acties voor meer vrijheid die je makkelijk kan inpassen in je drukke bestaan.

1 – Zet je TV uit en vermijd verslavingen

Geen TV meer kijken of heel selectief scheelt een hoop tijd én indoctrinatie ! De dagelijkse portie angst, zorgen, haat en consumentisme kan je prima missen en in de vrijgekomen tijd kan je gaan sporten, een goed gesprek voeren of die boeken eens gaan lezen. Avond aan avond gekluisterd aan de buis zitten, levert je naast een duf en afgemat gevoel ook een fysiologische verslaving op.

Je helpt je vrijheid ook met het vermijden van verslavingen. Daarbij tref je ook deels de accijnsinkomstenbron van de staat. Als je sigaretten, drank en legaal gokken laat voor wat het is, scheelt dat jouw geld en de staat ook. Het maakt je minder afhankelijk en geeft je een beter gevoel – los van de gezondheidsvoordelen.

Obsessief gamen of je onderdompelen in een eindeloze rij blockbustermovies is ook een doodlopende weg naar verdoving. Dat gaat je niet helpen om je geest onafhankelijk en scherp te houden.

2 – Optimaliseer je online privacy

Er zijn tal van handige – vaak gratis – tools op de markt waarmee je de bewakingsstaat te slim af kunt zijn. De Vrijspreker heeft een aantal artikelen hierover geschreven waarin bijvoorbeeld ProtonMail en andere encrypted software aan bod kwamen. Kijk ook eens op Bits of Freedom en andere pro privacy sites voor tips en trucs op dit gebied.

Het punt is om te starten met dit soort kleine zaken waardoor je privacy groeit in plaats van afneemt. De technologie om je te beschermen is er en wordt regelmatig uitgebreid. Hoe meer mensen dit doen, deste groter de kans dat de slag om de privacy ten gunste van de burgers uitvalt.

3 – Gebruik technologie strategisch

Dit is min of meer een vervolg op punt 2.  Wees je bewust van je acties op social media en doe bijvoorbeeld niet alles via je smartphone. Het continue uitventen van jezelf is niet alleen interessant voor adverteerders maar geheime diensten likken er hun vingers ook bij af. De argeloze burger die zijn eigen digitale dossier opmaakt waarmee hij later om zijn oren geslagen wordt.

Kijk kritisch naar de sluwe energiemeter en alle apparatuur met wi-fi verbinding. Bied het werkelijk voordeel of is het enige te verzinnen voordeel dat jij weer wat nauwkeuriger te volgen bent ?

Verander om de zoveel tijd je contactinformatie zoals je telefoonnummer en e-mailadres zodat je moeilijker te traceren bent. Wees creatief in plaats van voorspelbaar. Schrijf eens een brief of ga bij iemand langs in plaats van een WhatsApp te sturen.

4 – Besteed je geld wijs

Koop je spullen bij bedrijven die je het gunt. Dat kan een plaatselijke ondernemer zijn die vrijheid hoog in zijn vaandel heeft staan. Als je een probleem hebt met een corporatistische multinational dan boycot je die gewoon en zoek je een beter alternatief,

Koop alleen wat je nodig hebt en laat je niet gek maken door reclame en afgunst. Stop met de gewoonte om winkelen als een vorm van vermaak te zien en besteed je geld op een doeltreffende en efficiënte manier.

Ondersteun organisaties die je waarden delen, bijvoorbeeld LIFHAS. Kijk wie er opkomt voor vrijheid en burgerrechten en help of doneer als je kan. Investeer in je eigen gezondheid en overleving. Koop goud, zilver, Bitcoins, onroerend goed en/of lang houdbaar voedsel. Schaf zaken aan waar je krachtiger en onafhankelijker van wordt zodat je minder afhankelijk wordt van de overheid.

5 – Geef de overheid geen reden om je te arresteren of beboeten

De overheid is continue bezig om de bevolking geld uit de zakken te kloppen. Daar valt meestal niet of nauwelijks aan te ontkomen maar soms ook wel. Denk aan snelheidsovertredingen, te late betalingen en parkeergeld bijvoorbeeld.

Om het controlesysteem te bekostigen, heeft de staat jouw geld nodig. Vandaar de duizelingwekkende hoeveelheid wetten, verordeningen en flitspalen. Het groeiende arsenaal aan (milieu-)politie, douaniers, controleambtenaren en stadswachten.

Wees je bewust hiervan en blijf iedere dag scherp om dit controlesysteem geen kans te geven om geld van je af te nemen. Doe wat je kan om niet gearresteerd te worden, geen bekeuring te krijgen en het slachtoffer te worden van de overheidsincassodienst die er zijn eigen regels op nahoudt.

Verdiep je in de wet of zoek mensen op die hierin bedreven zijn mocht je onverhoopt wel het slachtoffer geworden zijn van de eeuwige jacht van de overheid naar middelen.

Ook iemand die een druk bestaan heeft, kan starten met deze vijf tips. Iedereen heeft vrije tijd en de keus in besteding. Uiteindelijk kies je je weg en wat voor soort leven je wilt leiden. Verandering begint met kleine dingen maar nietige zaken die veranderen in de massa kunnen een enorme impact geven.

 

12 REACTIES

 1. Uitschrijven bij de gemeentelijke basis administratie en haal je laatste beetje geld van de bank en verkoop je bezittingen. Het is gewoon niet meer te doen om je leven nog enigszins comfortabel in te richten, mensen die iets hebben of nog iets willen zijn in dit land tot paria’s en uitschot van de maatschappij gemaakt ten behoeve van de banken en overheid. Banken zitten helemaal niet meer te wachten op het geld, dus doe jezelf en de banken een plezier en haal je geld van de rekening, ze zullen je er dankbaar voor zijn.

  Verder wordt het hoog tijd dat de overheid stopt met het belasten van geld waarover al onmetelijk veel belasting is betaald door vast te houden aan vermogensrendementsheffingen. Het geld wordt nu voor 100 procent en meer belast. Geld wordt in feite geconfisqueerd en hoopt men dat mensen daardoor hun geld in goederen en andere zaken zoals risicovolle beleggingen stoppen, wat in deze tijd natuurlijk een heel riskante bezigheid is, zelfs een huis kopen is een risico omdat de overheid zeer onbetrouwbaar is geworden en ook deze belegde en geïnvesteerde vermogens extra durft te belasten.

  Nog beter is dit land te verlaten en naar oorden gaan waar je leeft als een zigeuner. Begrijp nu ook goed waarom er volkeren zijn die rondzwerven en geen behoefte voelen zich te vestigen.

  In dit land is het onmogelijk geworden rustig en vredig te wonen en te leven en is het al helemaal geen land meer waar de mens geïnspireerd raakt en een bedrijf of onderneming wil starten en te hopen op die manier vermogen te vergaren en een toekomst op te bouwen (welke toekomst?), want dat is een zinloze bezigheid geworden en ziet de overheid liever grote bedrijven die hun geld doorsluizen naar andere landen en dit land verder leegzuigen. Waar bijvoorbeeld de liberalen vroeger voor de middenstander en ondernemer waren hebben we nu dus liberalen die ondernemen onmogelijk maakt, geld verdienen straft en mensen wegjaagt die iets hebben toe te voegen. Liever zien ze hier nutteloosheid en armoede. Het is te ziek voor wororden, maar dit land is doomed.

 2. Zeer goede bijdrage, met erg veel waarheden.

  Bij het lezen van Stop met de gewoonte om winkelen als een vorm van vermaak. moest ik zowaar even glimlachen, alsmede bij de passage Om het controlesysteem te bekostigen, heeft de staat jouw geld nodig

  Hier het waarom:

  Contant geld opnemen? Dat doe je bij de kassa van Albert Heijn; het geld is op!
  http://www.nachthemel.nl/index.php/36-moderniteit/305-contant-geld-opnemen-dat-doe-je-bij-de-kassa-van-albert-heijn-het-geld-is-op

 3. Ja, logische stappen. Dank om ze op een rijtje te zetten.
  Het is goed om er af en toe bewust aan te denken.
  Het leven is wat je er zelf van maakt!

 4. Over goud gesproken, het is een middel om je onafhankelijk te maken, alleen heel lullig dat je voor een kilo goud drie keer zoveel betaald dan in 2005. Kocht je goud in 2005 kostte een kilo ongeveer 13.000 euro, nu betaal je 36.000 euro en is de prijs van goud altijd nog onderhevig aan schommelingen. Wie goud koopt zou ik adviseren dat te doen bij beetjes en niet heel veel in één keer. Verder staat de goudprijs onder controle van de macht en de prijzen worden kunstmatig beïnvloed en niemand kan de garantie geven dat goud na een ineenstorting ook de redding is, want evenzo goed zal de dan heersende klasse er voor zorgen dat goudbezit een delict is waarop bijvoorbeeld de doodstraf zal komen te staan.

  Je mag me er om betitelen als dwaas en idioot, maar ik kijk zo af en toe naar de stand van de planeten. Hadden we in 1932 tot 1934 eenzelfde stand, hebben we deze nu ook alleen nog exceptioneler en explosiever dan toen. Het rommelt in de ruimte en laat het onzin zijn, maar dat het toevallig ook nog klopt is bijzonder te noemen. De laatste van de zevende op rij van de kardinale climax tussen Uranus en Pluto valt op 16 en 17 maart van dit jaar.

  De Kardinale Climax in 2010 geeft dus het startsein voor grote veranderingen in de wereld. Het is overigens ook nog maar het begin. Het vierkant tussen Uranus in Ram met Pluto in Steenbok gaat nog een aantal jaren duren. Het thema van dit vierkant is revolutie en rebellie omwille van vrijheid en bevrijding gepaard met de nodige provocatie. Uranus wil de vorm doorbreken waar Pluto de boel grondig transformeert.

  Even los van alle brandhaarden in de wereld en oplopende spanningen is de dieper gelegen boodschap van de Kardinale Climax dat we op innerlijk niveau de knop omzetten naar een hoger niveau. Deze opruiende constellaties aan de hemel kunnen de bodem onder je voeten volledig wegslaan, zeker voor wie zich laat leiden door negatieve gedachten en gevoelens. Al eerder schreef ik geen voorstander te zijn van allerlei apocalyptische doemscenario’s. Het heeft ook weinig zin om jezelf een diep dal in te praten. Verheffender is om je te bevrijden van lagere gedachten en bijbehorende gedragspatronen. Hoe krachtiger jezelf bent, hoe minder vatbaar je bent voor negativiteit buiten je. Tegelijkertijd voed je hiermee het collectieve bewustzijn. Dit is echt van cruciaal belang temidden van de aanzwellende revolutionaire transformatieve storm!

  Johnny [8] reageerde op deze reactie.

 5. Het zou ook fijn zijn als De Vrijspreker helemaal in httpS (versleuteld) te lezen is. Dat is weer wat extra privacy. Zo kunnen de URL-loggers bij KPN en UPC in elk geval niet zo maar je surfgedrag in de database van de staat stoppen.

  Over de ‘staat’ gesproken. Dat vind ik veel te abstract. De staat is de familie Oranje (beter bekent als Lippes en Amsbergjes) die deze organisatie gebruikt voor hun prive-belangen. Daarbij horen alle politici en ambtenaren die er goed van leven als zij de slippen van de Oranjes dragen. Buiten de overheid om zou iemand als Mark Rutte nog niet eens als vakkenvuller bij de Action aan de bak komen.

  Waarom de staat dan weer een legioen uitkeringstrekkers in stand houdt, is dan weer minder logisch…

  Naam * [12] reageerde op deze reactie.

 6. Vraagt niemand zich af waarom de staat de schulden zo verschrikkelijk hoog laat oplopen en de grenzen voor iedereen die iets wil of moet weghalen uit dit land wagenwijd open zet zonder enige restrictie (omdat ze niet anders kan?) en helemaal nu ze mag lenen tegen zeer lage kunstmatig gedrukte rente met nog geld toe? Wat als de de boel ploft? Wie zal dan de rekening betalen? Hoe (on)veilig zitten we? Hoe gaan ze…wij dan de schulden aflossen? Het mag duidelijk zijn dat de overheid is of wordt betrokken bij een zeer riskant spel. Vindt niemand het raar dat de overheid maar kan, moet of wil blijven uitgeven en niets doet aan de steeds meer oplopende schuldenberg en reeds nu zijn eigen bevolking laat wegrotten? Vraagt niemand zich af wat het doel daarvan van is? Want dit gebeurt natuurlijk niet zonder reden en heeft een uiteindelijk doel alles te maken met de huidige staat waarin we leven. Zodra de overheid niet maar zal kunnen voldoen aan zijn verplichting, wat zal er dan gebeuren?

  Dan krijgen we confiscatie op confiscatie -van alles!- en wetten die ons totaal tot slaaf maken. Klinkt een beetje naar aluhoedje denken, maar zo heel raar of onlogisch is ’t toch niet, helemaal als je ziet dat dit oplaten lopen van schulden in heel de EU zo gaat en je uiteindelijk daardoor de perfecte onderdanige en te sturen, totaal uitgeklede, burger krijgt.

 7. @IIS [4]: Overheden laten zich weinig (niets) gelegen liggen aan normen en waarden, zelfs de kwal die zijn mond daar vol van had is met de noorderzon vertrokken, ons achterlatend met de wormen en de maden.
  Wat betreft de stand van de planeten: het is niet zo onwaarschijnlijk dat dingen samenvallen met bepaalde standen van planeten. Het is niet dat die planeten invloed zouden hebben op dingen die gebeuren, eerder is het zo dat alles in het heelal samenhangt en daarmee dus ook standen van planeten met bepaalde gebeurtenissen; de oorzaken van de gebeurtenissen zijn ook de oorzaken van de standen van de planeten.

 8. @BSN [10]: alan watt is zeker de moeite waard, goede man met een goede filosofie.
  Heb met hem 15 jaar geleden telefonische sessies gehad en zijn blurbs in het nederlands vertaald. ongeloofelijk hoe die man leeft. heel veel respect voor hem.

 9. @Naam * [6]:
  Dat HTTPS(ecure) is denk ik helemaal geen slecht idee. Ik weet niet hoe WordPress links precies beheert. Maar als dat met URLs+serienummer* (van een reactie) gaat en niet met cookies, dan is het wel heel eenvoudig om reageerders te koppelen aan IP nummers. Dat kan een beheerder hier sowieso wel, maar een KPN kan dat denk ik ook. Met secure HTTP zal dat een stuk lastiger zijn.

  *) http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/02/5-acties-voor-meer-vrijheid/#comment-385949

Comments are closed.