woensdag, 4 februari 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Kent u TTIP ? GEVAARLIJK ??

TTIPWie van u weet voldoende om de andere lezers op de hoogte te brengen over wat dit omvat?? Uit de media verneem je zo goed als niets.*****
Het gaat over de onderhandelingen van de EU met de USA over:
TRANSATLANTIC TRADE INVESTMENT PARTNERSHIP. *****

Een bijzonder positief klinkende titel. Maar is het zo positief??
Er wordt officieel opvallend weinig over verteld. Waarom niet meer voorlichting?

In de media moet je er naar zoeken en dan kom je opeens ontzettend veel woorden tegen die je na lezing nog een onbevredigend gevoel geve.

Ook kom je veel waarschuwingen tegen voor het daardoor volledig ondergeschikt worden aan Amerika.

WIE KAN OVER DIT BELANGRIJKE ONDERWERP EEN STUK MAKEN DAT DUIDELIJK MAAKT WAT BEKEND IS, EN WELKE VRAAGSTUKKEN ER ZIJN.
VIA EEN DISCUSSIE KUNNEN WE DAN TRACHTEN MEER OBJECTIEVE GEGEVENS TE KRIJGEN, EN MISSCHIEN MAATREGELEN TE ONTWIKKELEN DIE ONS VOOR GROTER KWAAD KUNNEN BESCHERMEN.  

ZIE o.a.   http://action.sumofus.org/a/ttip-video/?akid=9199.1189493.9-xF-J&rd=1&sub=fwd&t=1

Stuur uw bijdrage aan  info@vrijspreker.nl

==================== DIT ARTIKEL / VRAAG was al geschreven en geprogrammeerdtoen het volgende verscheen:

Syriza belooft TTIP om zeep te helpen

Door Gepost op 00:06 dinsdag 3 februari 2015Thema

Georgios Katrougkalos, plaatsvervangend minister van bestuurlijke hervorming, heeft bevestigt dat Syriza een veto zal uitspreken tegen de op handen zijnde handelsovereenkomst tussen de VS en de EU, de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

Volgens hem zal een Grieks veto een zegen zijn voor de inwoners van de gehele Europese Unie. Syriza heeft met name moeite met de acceptatie van Investeerder-Staatarbritage, waarin investeerders staten voor een arbitragehof kunnen slepen als de staat een wet invoert die hen geld kost:

ISDS would introduce external tribunals that allowed companies to bypass national laws. It would open up the EU (and US) to the risk of ISDS claims on an unprecedented scale. If TTIP includes ISDS, there are 14,400 US-based corporations owning more than 50,800 subsidiaries in the EU, all of which could use the mechanism to sue the EU and its Member States.

Even without TTIP, European nations are already facing claims of at least €30 billion because of ISDS chapters in existing agreements – we don’t know exactly, since many cases are still secret. With TTIP, it’s easy to imagine that figure multiplied by ten or even more. Moreover, this is money that must be paid by the public, making a mockery of any claims that TTIP will bring benefits to ordinary people.

ec.eu

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Yourke schreef op : 1

  www.info

  zal Europa overspoelen met GM foods, zal nederlandse melkboerderijen teniet doen. boeren zullen naar de overvolle steden trekken. meer chaos, spanning etc, beetje als de cornlaws in engeland

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. dZvZtKm schreef op : 2

  www.scienceguide.nl

  www.scienceguide.nl

  en dit bewijst maar weer dat referenda zo belangrijk gaan worden.
  referenda halen dit soort zaken uit de anonimiteit.

  zaken als gmo zul je dan eerst goed moeten beargumenteren,

  www.ad.nl

 3. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Hub Jongen

  @Hub Jongen [3]:
  Hoe werkt dat? Hoe wordt het beleid van NL universiteiten dan uit Amerika bepaald?

 4. Yourke schreef op : 5

  @Hub Jongen [3]: als alle informative verkrijgbaar is, sure. www.ensser.org.

  de Europese Unie kan elk onderzoek wat hun niet bevalt tegenhouden ( ook al is het door de burger betaald).

  GM voedsel wordt stevig gesubsideerd, (ben tegen susidie van elk voedsel) (www.org)

 5. lynx schreef op : 6

  @Hub Jongen [3]: @Hub Jongen [3]:
  Is het op de markt brengen van drugs etc. niet gewoon een kwestie van “Vrije markt” ? Dan zou het iedereen vrij staan om ze te kopen of niet?

 6. Undutchable schreef op : 7

  @Hub Jongen [3]: Daarbij heb je geen keuze. Dit voedsel ligt in de supermarkt. Het biologische voedsel is een stuk duurder. Dus alleen als je het geld ervoor hebt kan je “kiezen”. Zo niet zal je het met GMO voedsel moeten doen.

 7. Sander schreef op : 8

  Hier is wel een aardige link wat beschrijft wat de angsten zijn:
  www.ftm.nl
  En eentje daarvan luidt: Moeten de grote multinationals nog groter, opdat zij de lokale regeringen nog beter zullen kunnen beïnvloeden (besteken)?

 8. Pietje puk schreef op : 9

  @Hub Jongen [3]: In theorie zou dit kloppen echter in de praktijk zie je dat er geen sprake is van daadwerkelijke vrije markt. Het zogenaamde bio keurmerk maar ook de reguliere (onlogische) producten hoeft namelijk niet voor de volledige 100% uit ecologische ingrediënten te bestaan en dat hoeft ook niet vermeld te worden.

  Overigens hoeven 100% ecologische producten niet altijd duurder te zijn. Het is maar waar de aandacht (lees: subsidie) naar toe gaat. Ondertussen is het zaadje al geplant (o.a. met dank aan de universiteit van Wageningen, prof L.Fresco) dat GMO het wereldhonger probleem zou kunnen oplossen en de gevaren wel zouden meevallen. WRONG! Het tegendeel is waar. Neem de resistente gewassen van Monsanto tegen hun glyfosaat onkruidbestrijder. Er is nu sprake van de aanpassing van onkruid tegen dit gif ook wel Superweed genoemd.

  Binnen één generatie mensen zijn nu al de eerste gevolgen zichtbaar van GMO. Hoe staat het ermee over 2 generaties? Zitten we dan met de gevolgen van Pandora’s box?

  Sowieso al vreemd dat er zo weinig groenten en fruit te vinden zijn die ooit vrijelijk in de natuur voorkwamen en met eenvoudig manieren gestimuleerd konden worden. Het liefst wordt de ‘normale’ manier van kweken en zaadveredeling ook nog om zeep geholpen zodat zelfs die ene gepensioneerde gedwongen wordt GMO aardappelen van eigen veld te eten. De zogenaamde wetenschap heeft ons echt niet veel wijzer gemaakt.

 9. Marg00tje schreef op : 10

  TTIP is levensgevaarlijk. Het beschermd grote bedrijven tegen eventuele wetgeving tegen hun en daarvoor flinke schadevergoedingen kunnen ontvangen omdat hun winst maken in de knel zou kunnen komen.

  Op www.langleveeuropa.nl kun je er meer over lezen en daar staan in het arikel ook vele links.

  Je haren rijzen je te berge hoe de rijke schoften industrie de touwtjes in handen nemen voor zichzelf en gewone bevolking kan doodvallen, want zij betalen de kosten.

 10. Ness schreef op : 11

  Hier nog meer info over TTIP (laatste nieuws) maar wel in het Engels. Het komt erop neer dat niet de landen zelf de wetten mtt voedsel-eisen gaan schrijven maar dat monopolisten de landen de wet gaan voorschrijven rinf.com

 11. Rudi schreef op : 12

  @Mar00tje,

  Zie ik het goed dat door deze wetgeving multinationals straks nog steeds geen belasting hoeven te betalen?
  Wij als burger het gelag mogen blijven betalen?

  Marg00tje [13] reageerde op deze reactie.

 12. Marg00tje schreef op : 13

  @Rudi [12]:

  Yepp….Ook het onslagrecht heeft er mee te maken.

 13. Marg00tje schreef op : 14

  Vraag U ook eens af waarom postbus belasting maar 10 procent is en welke ministers daar gebruik van maken.