TTIPWie van u weet voldoende om de andere lezers op de hoogte te brengen over wat dit omvat?? Uit de media verneem je zo goed als niets.*****
Het gaat over de onderhandelingen van de EU met de USA over:
TRANSATLANTIC TRADE INVESTMENT PARTNERSHIP. *****

Een bijzonder positief klinkende titel. Maar is het zo positief??
Er wordt officieel opvallend weinig over verteld. Waarom niet meer voorlichting?

In de media moet je er naar zoeken en dan kom je opeens ontzettend veel woorden tegen die je na lezing nog een onbevredigend gevoel geve.

Ook kom je veel waarschuwingen tegen voor het daardoor volledig ondergeschikt worden aan Amerika.

WIE KAN OVER DIT BELANGRIJKE ONDERWERP EEN STUK MAKEN DAT DUIDELIJK MAAKT WAT BEKEND IS, EN WELKE VRAAGSTUKKEN ER ZIJN.
VIA EEN DISCUSSIE KUNNEN WE DAN TRACHTEN MEER OBJECTIEVE GEGEVENS TE KRIJGEN, EN MISSCHIEN MAATREGELEN TE ONTWIKKELEN DIE ONS VOOR GROTER KWAAD KUNNEN BESCHERMEN.  

ZIE o.a.   http://action.sumofus.org/a/ttip-video/?akid=9199.1189493.9-xF-J&rd=1&sub=fwd&t=1

Stuur uw bijdrage aan  info@vrijspreker.nl

==================== DIT ARTIKEL / VRAAG was al geschreven en geprogrammeerdtoen het volgende verscheen:

Syriza belooft TTIP om zeep te helpen

Georgios Katrougkalos, plaatsvervangend minister van bestuurlijke hervorming, heeft bevestigt dat Syriza een veto zal uitspreken tegen de op handen zijnde handelsovereenkomst tussen de VS en de EU, de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

Volgens hem zal een Grieks veto een zegen zijn voor de inwoners van de gehele Europese Unie. Syriza heeft met name moeite met de acceptatie van Investeerder-Staatarbritage, waarin investeerders staten voor een arbitragehof kunnen slepen als de staat een wet invoert die hen geld kost:

ISDS would introduce external tribunals that allowed companies to bypass national laws. It would open up the EU (and US) to the risk of ISDS claims on an unprecedented scale. If TTIP includes ISDS, there are 14,400 US-based corporations owning more than 50,800 subsidiaries in the EU, all of which could use the mechanism to sue the EU and its Member States.

Even without TTIP, European nations are already facing claims of at least €30 billion because of ISDS chapters in existing agreements – we don’t know exactly, since many cases are still secret. With TTIP, it’s easy to imagine that figure multiplied by ten or even more. Moreover, this is money that must be paid by the public, making a mockery of any claims that TTIP will bring benefits to ordinary people.

http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/about-ttip/

14 REACTIES

 1. @Hub Jongen [3]: Daarbij heb je geen keuze. Dit voedsel ligt in de supermarkt. Het biologische voedsel is een stuk duurder. Dus alleen als je het geld ervoor hebt kan je “kiezen”. Zo niet zal je het met GMO voedsel moeten doen.

 2. @Hub Jongen [3]: In theorie zou dit kloppen echter in de praktijk zie je dat er geen sprake is van daadwerkelijke vrije markt. Het zogenaamde bio keurmerk maar ook de reguliere (onlogische) producten hoeft namelijk niet voor de volledige 100% uit ecologische ingrediënten te bestaan en dat hoeft ook niet vermeld te worden.

  Overigens hoeven 100% ecologische producten niet altijd duurder te zijn. Het is maar waar de aandacht (lees: subsidie) naar toe gaat. Ondertussen is het zaadje al geplant (o.a. met dank aan de universiteit van Wageningen, prof L.Fresco) dat GMO het wereldhonger probleem zou kunnen oplossen en de gevaren wel zouden meevallen. WRONG! Het tegendeel is waar. Neem de resistente gewassen van Monsanto tegen hun glyfosaat onkruidbestrijder. Er is nu sprake van de aanpassing van onkruid tegen dit gif ook wel Superweed genoemd.

  Binnen één generatie mensen zijn nu al de eerste gevolgen zichtbaar van GMO. Hoe staat het ermee over 2 generaties? Zitten we dan met de gevolgen van Pandora’s box?

  Sowieso al vreemd dat er zo weinig groenten en fruit te vinden zijn die ooit vrijelijk in de natuur voorkwamen en met eenvoudig manieren gestimuleerd konden worden. Het liefst wordt de ‘normale’ manier van kweken en zaadveredeling ook nog om zeep geholpen zodat zelfs die ene gepensioneerde gedwongen wordt GMO aardappelen van eigen veld te eten. De zogenaamde wetenschap heeft ons echt niet veel wijzer gemaakt.

 3. TTIP is levensgevaarlijk. Het beschermd grote bedrijven tegen eventuele wetgeving tegen hun en daarvoor flinke schadevergoedingen kunnen ontvangen omdat hun winst maken in de knel zou kunnen komen.

  Op http://www.langleveeuropa.nl kun je er meer over lezen en daar staan in het arikel ook vele links.

  Je haren rijzen je te berge hoe de rijke schoften industrie de touwtjes in handen nemen voor zichzelf en gewone bevolking kan doodvallen, want zij betalen de kosten.

 4. Vraag U ook eens af waarom postbus belasting maar 10 procent is en welke ministers daar gebruik van maken.

Comments are closed.