donderdag, 5 maart 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Old boys

VROUW_moving-upMinister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wil dat bedrijven meer vrouwen in hun Raden van Bestuur opnemen, minimaal 30%.

Uit wetenschappelijk onderzoek zou zijn gebleken dat zulke raden met meer vrouwen adequater zouden reageren op allerlei situaties die op die bedrijven afkomen dan raden met minder vrouwen.

Verder worden volgens de minister de huidige raden vooral via allerlei old boys circuits bemand en old boys circuits moeten we niet willen, vindt de minister.

Typisch dat de betrokken bedrijven er zelf niet op kunnen komen dat meer vrouwen in hun Raad van Bestuur beter is voor het bedrijf en dat ze daarop door broodpolitici moeten worden gewezen en uiteindelijk onder dreiging van lichamelijk politiegeweld moeten worden gedwongen om meer vrouwen in hun raad van bestuur op te nemen.

Nou heeft mevrouw Dr. Bussemaker politicologie gestudeerd en 600 partijvergaderingen van de PvdA overleefd en nog nooit een bedrijf buiten de overheid van binnen gezien zodat ze wel verstand moet hebben van zulke zaken maar ik vraag mij toch af hoe je wetenschappelijk kunt onderzoeken hoe raden van bestuur met meer vrouwen adequater reageren dan raden van bestuur met minder of geen vrouwen. Dat lijkt mij alleen te kunnen als de onderzoekers toegang hebben tot parallelle universa met in het ene universum een raad van bestuur met alleen mannen en in het andere met 30% vrouwen. Ik betwijfel ten sterkste of betrokken onderzoekers zo’n toegang hadden.

En nog typischer is de afwijzing van deze minister van de old boys circuits waaruit de leden van de betreffende raden zouden worden gerekruteerd terwijl ieder lucratief baantje bij de crypto- semi- en echte overheden voor 100% bemand & bevrouwd wordt uit het ergste old boys (and girls) circuit denkbaar: de 30.000 houders van het platina partijboekje van VVD, PvdA, CDA, D66, GL en CU.

En dat geldt ook voor het ministersbaantje van mevrouw Bussemaker.

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. WijRos schreef op : 1

  Overheden en zeker politici horen zich niet te bemoeien met wat voor bedrijven dan ook. Helaas is corruptie wat in NL de boventoon voert. De politici weten dat ze nog meer van bedrijven te kunnen stelen als zij daar meer invloed op krijgen vandaar al dit soort onzinnige gedachten.
  Bedrijven zouden mensen moeten nemen die het optimale met het bedrijf doen en niet hun strategie laten bepalen door allerlei politieke en vakbondswaanbeelden.

 2. Pietje Puk schreef op : 2

  De bedrijven EN politici stelen anders vaker van ons.

  Het is een handjeklap waar nu weer de subsidie heen gaat en vaker niet dan wel dat wij daar iets van terug zien.

  En het is niet zozeer dat politici daar invloed hebben maar eerder andersom. En dit bericht is weer eens een grote propaganda actie oftewel PR stunt om politiek correct over te komen.

  WijRos [3] reageerde op deze reactie.

 3. WijRos schreef op : 3

  @Pietje Puk [2]:

  re. De bedrijven EN politici stelen anders vaker van ons.

  Echte bedrijven stelen niet want u kunt altijd naar een concurrent gaan. Helaas zijn bijna alle grote bedrijven in Nederland afhankelijk van de overheid en de vakbonden hetgeen de concurrentie kapot maakt.
  Het is met name de overheid, de grote hoeveelheid semioverheid en zogenaamd geprivatiseerde bedrijven die stelen.

 4. shitlord schreef op : 4

  Aan de ene kant hoor je continu dat mensen hoog op de ladder van het bedrijfsleven hebberige schoften zijn die er letterlijk alles voor over hebben wat meer winst te pakken, hoe onethisch het ook is. Tegelijkertijd moet je dan geloven dat deze mensen (die blijkbaar over lijken gaan voor geld) het wel net iets te ver gaat om meer vrouwen in de raad van bestuur te zetten ondanks dat SCIENCE! bewezen heeft dat het goed is voor het bedrijf.

  Ik ga denk ik een hedgefund beginnen met een anti-diversiteitsportfolio. Alleen aandelen van bedrijven die bestuurd worden door blanke heteroseksuele mannen.

 5. reiny schreef op : 5

  Er zijn ook mensen die willen dat 30 % Islamieten in de Regering komen, maar dat mogen geen vrouwen zijn, vermoed ik. De grote steden bestaan immers ook uit een meerderheid van buitenlandse afkomst!