logo lpBij deze de verkiezingsresultaten der LP:

Noord Brabant 1510

Zuid Holland: 2111

Gelderland: 960

Friesland: 34

Utrecht: 638

In totaal 5253 stemmen. Laten we zeggen dat er nog veel te winnen valt.

In vergelijking met de Tweede Kamer 2012 gaat het eigenlijk best goed, toen stemden er 4163 kiezers op de LP. Ongeveer 0,04 procent. Nu is bij een aantal provincies de 0,2 procent gehaald. Een lage opkomst, en slechts deelnemen in 5 provincies, en toch meer stemmen binnenhalen is zo slecht nog niet.

25 REACTIES

 1. @Overnight [3]: Juist…maar dat hoor je niet terug in de Msm…die hebben het over een overwinning voor…dat terwijl de meerderheid geen reden kon vinden om te stemmen!

 2. 47% heeft gestemd. Dit betekent dat 53% geen zin had om te stemmen, of niet wisten dat zij moesten stemmen (die waren er ook), en de rest vond de partijen en hun beleid maar niets.
  Maar, de verdeling van de ALLE zetels in de Provinciale staten en de 1e Kamer worden wel verdeeld. Wel of geen hoge opkomst. Het is niet zo, dat slechts 47% van de zetels wordt verdeeld. Dus de 47% wordt als 100% behandeld. Je kunt dus zeggen dat de 53% niet stemmers, evenredig wordt verdeeld over de geleverde stemmen aan de deelnemende partijen.
  De komende 4 jaar hebben de 47% hun stempel gedrukt op het land en haar instellingen. Dit is dus het resultaat van de democratische besluitvorming. Ook al sta je er niet achter.
  Voor de niet-stemmers heb ik dus een vraag, is dit wat je wilt en heb je je doelstelling bereikt?
  Wil je een vrije samenleving, dan zul je er meer voor moeten doen, dan alleen maar niet stemmen, of laveren met de wetgeving. Een samenleving kan niet vrij zijn, als mensen niet bereid zijn er iets voor te doen.

  peter [9] reageerde op deze reactie.
  Sander [10] reageerde op deze reactie.
  MMAP [13] reageerde op deze reactie.
  Michiel [25] reageerde op deze reactie.

 3. @Easymoney [6]: Alle(!) commentaren spreken in hun analyse over ‘de PVV stemmer die is thuisgebleven’. Niet de CDA, VVD, LP of PvdA stemmer, nee uitsluitend ‘de PVV stemmer’. Wie had dan ooit kunnen denken dat die PVV aanhang zo onvoorstelbaar groot zou zijn? Waren ‘de LP stemmers’ maar thuis gebleven!

 4. @Ivor Biggun [12]: “Dit aanvullende onderzoek is de uitkomst van een motie die in februari werd aangenomen.”(= de een na laatste zin).

  @Easymoney [6]: “Voor de niet-stemmers heb ik dus een vraag, is dit wat je wilt en heb je je doelstelling bereikt?”
  Ja. In plaats van mijn zin door de drukken via dwang (door op een partij te stemmen die een ander dwingt), heb ik, met MEER DAN DE HELFT van de stemgerechtigden, laten weten dat ik het systeem niet ondersteun.

  Een samenleving kan iet vrij zijn, als 99% van die samenleving nog nooit over vrijheid, moraal, verantwoordelijkheid, enz. heeft nagedacht. Mijn strijd om “welk gebied of welke mensen dan ook” vrij te krijgen is al lang geleden gestopt. Ik probeer zoveel mogelijk vrijheid te creëren voor mezelf en degenen die dicht bij mij staan. De rest van de bevolking (voornamelijk dwingende, arrogante en onwetende kleautzakken die mij via de politiek willen dwingen) kunnen de kolere krijgen. 🙂

  Easymoney [14] reageerde op deze reactie.

 5. @MMAP [13]: Dat wat u doet, is al meer dan genoeg. U hoeft niet iedereen te overtuigen, dat gaat niet eens. Er zijn legio mensen die echt van mening zijn, dat je MOET delen met je medemens. Doe je dat niet vrijwillig dan wordt je gedwongen. Laat mij duidelijk zijn, dat ik u gelijk geef en ook uw theorie is correct.
  Maar toch stem ik, op een partij die staat voor de persoonlijke en economische vrijheid van het individu. Want als ik niet stem, gaat mijn stem verdeeld worden over de gekozen partijen. Dat wil ik al helemaal niet.
  Voor de PVV stemmers, gefeliciteerd met jullie resultaat. Voor jullie hoop ik dat de PVV meer invloed krijgt, het wordt tijd dat de PVV de kans krijgt, om te laten zien wat zij kunnen en/of zij hun beleid uitgevoerd krijgen wat zij politiek wenselijk vinden.

 6. Van 0,04% naar 0,2% van de stemmers, dat is groei met een factor 5. Als deze groei lineair doorzet, geeft dat 1% bij de volgende verkiezingen en 5 % bij de verkiezingen daarna. Dan wordt het mogelijk werkelijk invloed te gaan uitoefenen. Ga zo door!

 7. Het maakt niet uit op wie U stemt, U stemt toch altijd op ons..

  Josef Stalin.

  Naar mijn idee is er nog steeds niets veranderd, ergo.

  Vrede,
  Zé.

 8. Democratie, de wil van de meerderheid, als we werkelijk democratisch zijn dan heeft dus 47% voor dit systeem gestemd!
  Ben zelf geen democraat of wat dan ook, maar simpel gezegd de crimenelen die nu zeggen aan de macht te zijn en wetten over mensen uitoefenen ( indien nodig met geweld) zijn dus democratisch weg gestemd door de meerderheid die dit systeem afkeurd en er niet aan mee doet! Opdoeken dit circus, niet stemmen helpt wel degelijk! Stoppen met deze flauwekul, ieder volwassen mens kan zich zelf wel “besturen” daar hebben we die gekken in Den Haag niet voor nodig!

  • Vrijheid begint bij het nemen van je eigen verantwoordelijkheid, op alle niveau’s.
   Mocht je de illusie nog hebben dat in Vernederland ten uitvoer te kunnen brengen, kun je er zeker van zijn een kamertje in één van de oranjehotels toegewezen te krijgen door de maffia in Den Haag.

   Uw eigendommen worden dan geconfisceerd, en Uw leven met alles wat U met hard werken hebt opgebouwd vernietigd.

   Gewoon je stem weg blijven geven, weet je meteen waarom je niets te zeggen hebt.

   Vrede,
   Zé.

 9. Als deze exponentiele groei doorzet, gaat Hun Jongen het bij leven nog meemaken dat de LP de ABSOLUTE meerderheid in de Tweede Kamer krijgt!

 10. Eerlijk gezegd snap ik er geen hol van dat de LP mee wilt doen aan de verkiezingen.
  Wellicht lezen er hier weinig over de gang van zaken op een site als bv Herstelderepubliek.
  Ik was 25 hjaar geleden al geaboneerd op een tijdschrift van de Libertarische partij en zie dat er geen reet is veranderd sindsdien wat enige vooruitgang toont.
  Het is niet aan de LP te wijten, eerder aan een hersenloos volk die het allemaal wel prima vindt zo.
  En daar hebben we nog nooit een oorlog mee gewonnen.
  Armand bezong het reeds in de jaren ’60, ‘De Nederlander is een meelzak, je kunt er op blijven slaan, hij gaat toch nooit staan’.

  En zo is het maar net en die houding zorgt ervoor dat een crimineel als Teeven, whats in a name?, gewoon terug kan keren in de kamer.

  Hopeloos.

  Vrede,
  Zé.

  G.Deckzeijl [23] reageerde op deze reactie.

 11. Tja, als de oudere generatie boven de 70 + praktisch allen op de CDA stemmen, moet je ook niet klagen dat je portemonnee leeg geroofd wordt.

Comments are closed.