timelinesVrijspreker: Hoe zou U reageren op de opmerking dat overheden in de 20ste eeuw 260 miljoen mensen hebben vermoord? Dat we daarom beter geen overheden kunnen hebben?

Opperdienaar: Hoe weet je dat het er zonder overheden geen 600 miljoen waren geweest?

Vrijspreker: Wat is dat nu voor argument? Een totaal verzonnen alternatieve tijdlijn die nog erger is? Dat is als zeggen: “het is niet erg dat de nazi’s Nederland bezetten, want anders waren we misschien wel bezet door zombies”

Opperdienaar: Ach, waarom niet. We hebben nu eenmaal heel de geschreven geschiedenis een overheid gehad en we hebben het als maar beter gekregen. De toegenomen welvaart komt dus door die overheid.

Vrijspreker: Hoe weet je dat we zonder een parasitaire groep medemensen niet nog welvarender waren geweest?

Opperdienaar: Wacht even, die totaal verzonnen alternatieve tijdlijnen werken alleen als ze voor meer overheid pleiten. Als ze voor minder overheid pleiten zijn het totaal ongeloofwaardige verzonnen alternatieve tijdlijnen.

Vrijspreker: Ik had het kunnen weten.

Opperdienaar: Het verleden was vreselijk met allerlei gewelddadige heersers en de toekomst zit vol met gewelddadige islamo- fascisten en een enge Poetin. Onder de huidige heersers zitten we net in het beste punt in de tijdlijn. Geen toeval lijkt me. Als je je niet in tijd verplaatst maar geografisch, blijkt ook dat Nederland het epicenter van welzijn is. Kortom, elke verplaatsing in tijd en afstand van je huidige heerser, levert ellende en rampspoed op. Verplaats je maar in plaats: noord Korea -> ellende, naar het schijnt. Verplaats je in tijd: Sovjet Unie -> ellende.

Vrijspreker: Als met de snaar theorie ooit bewezen zou kunnen worden dat er 10 dimensies bestaan?

Opperdienaar: Dan zal blijken dat het in al die dimensies van de heerser af bewogen, slechter wordt. Blijf dicht bij je huidige heerser, hij is geweldig. Voor religie geldt hetzelfde: overal en altijd hommeles, maar de onze, hier en nu, is onmisbaar voor de vrede.

Vrijspreker: Gewelddadig, bedoelt U?

Opperdienaar: nee, nee, geweldig. Je kunt dit argument altijd gebruiken. Zijn er enorme wantoestanden in het rechtsapparaat? Wie zegt dat het niet nog erger geweest was als de overheid er geen monopolie over had gehad? Haha, bewijs dat maar eens, haha. Trein weer eens vertraagd? Misschien was hij wel nog later geweest als de NS privaat was geweest. Werkeloosheid hoog? Misschien was hij wel hoger geweest zonder overheid. De economie stort in? De munt wordt waardeloos? De beloofde economische gemeenschap die vrede zou moeten brengen, levert alleen maar haat en nijd op? Wie zegt dat het zonder overheid niet veel erger was geweest?

7 REACTIES

 1. Als je niets bijdraagt, ben je onderdeel van het probleem.
  Overheid draagt niets bij, ze maken oorlog en zetten mensen tegen elkaar op, maar toch zijn zij niet het probleem.
  Het probleem staart ons aan in de spiegel.
  Nog steeds gaan mensen stemmen.
  Zolang mensen blijven geloven in de staat, zijn we tot haar veroordeeld.

 2. Niets is leuker dan de status quo van de overheid ter discussie stellen. Mensen worden helemaal gek. Larken Rose schreef er een mooi boek over.
  Het zijn niet de autoriteiten die de overheid in stand willen houden, het zit in de hoofden van kiezers. Zolang zij geloven dat de overheid nodig is, blijven zij de overheid in stand houden.
  Je moet toegeven dat de statisten het slim bedacht hebben.
  De burgers vinden dat zij geen slaven zijn, maar worden wel zo behandeld.
  De burgers vinden dat er geen slavenmeesters zijn, maar zij gehoorzamen wel aan de wet en regelgeving die hun leiders maken.
  De burgers vinden dat er overbodige wet- en regelgeving wordt gemaakt, maar pleiten wel voor steeds meer.
  Dankzij steeds meer controlesystemen, zijn burgers altijd een verdachte, in plaats van te protesteren, vinden de burgers dat zij niets te verbergen hebben.
  Schelden op de overheid is 1 ding, maar het systeem ter discussie stellen?!? Er is nog een lange weg te gaan, en begin je met kleine stappen.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Easymoney [5]:
  Hoe kunnen libertariers leren om het beter over te brengen?
  De NAP filosofie is “zo eenvoudig” dat dat mogelijk moet zijn.

  Zijn er meer succesverhalen te produceren?

Comments are closed.