avatar MMAP 110x110Voor iedereen die de laatste jaren wél naar de stembus is gelopen en gebruik heeft gemaakt van zijn “recht” om anderen in een keurslijf te dwingen via een roverheid: BEDANKT hoor. Bedankt om “de leiding” van dit land aan een zo kundig mens over te laten. Jawel, ik heb het over “leider” Marx Rutte.

Uit dit artikel  in de Financiële Telegraaf zijn vele conclusies te halen. Ik noem de twee meest voor de hand liggende.

1. Wát een geweldige democraat is die Marx Rutte. Als “gekozen leider” luistert hij niet alleen naar zijn “onderdanen”, neen, hij vraagt ze zelf om advies. Deze “zaken-minister-president” (want VVD) overlegt met 500 van de “pilaren der Nederlandse economie” wat hij kan doen om dit land economisch sterker te maken.

2. Wát een gewetenloze, liegende eikel van de bovenste plank vind ik dit figuur. Eerst in de termijnen van meerdere kabinetten de boel hier nóg zwaarder belasten, de regels nóg strakker te zetten, het de bedrijven nóg moeilijker maken en financiële duimschroeven nog maar eens aangedraaid. En dan, zonder schaamrood op de kaken, aan diezelfde uitgewrongen zakenmensen vragen hoe het nu verder moet.

Is dát de “leider” waarop de stemmers hebben gestemd? Is dit het resultaat waar de stemmer trots op is? U merkt, mijn conclusie ligt aardig op bovengenoemde nummer 2. Als een dergelijk incapabel persoon, die op andere punten liegt en bedriegt en zijn verantwoordelijkheid ontloopt (bijvoorbeeld; MH17 “de onderste steen boven”) zich zó stumperig in het nieuws werkt, rest mij maar 1 advies: opzouten en alle schade die je hebt berokkend uit eigen zak vergoeden, boete doen voor alles dat je hebt verknald.

27 REACTIES

 1. … Maar… Mmap… Dit is het beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog. Heeft ie zelf gezegd, echt waar. En een minister liegt toch niet? Een minister is nota bene een Excelentie. Jawel, en als zodanig betrouwbaar. Als je een minister al niet kan vertrouwen Mmap, hoe moet het dan met ons brave burgers? Dan kan je net zo goed emigreren naar bijvoorbeeld Costa Rica. Daar word je ook voorgelogen, maar het voordeel is dat de zon daar altijd schijnt.

  Wees lief voor uw dierbaren en buk voor de grote leider…

  Zé [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Zé [2]: Je gelooft ’t niet, maar er zijn zat mensen die van achteren…… En dat voelt alsof je een week een koolhydraatarm dieet hebt gehad…. Is niet fijn weet ik uit ervaring. 🙂

 3. Ik heb aan enkele mensen gevraagd of ze gestemd hebben. Als het antwoord JA was, vroeg ik wat ze nu bereikt hebben?
  Daar heb ik nog geen zinnig antwoord op. Een beetje lacherig of ontwijkend gemurmel.

  Is niet verwonderlijk, want voor de verkiezingen vroeg is waarom ze gingen stemmen, en toen kreeg is al antwoorden waaruit bleek dat ze het zelf niet wisten. Uit gewoonte, burgerplicht of burgerrecht , maar wat dat inhield, wisten ze ook niet te formuleren.

  Poliyici lachen zich wild met dergelijke onderdanen!

  Zé. [7] reageerde op deze reactie.
  obsidiaan [26] reageerde op deze reactie.

 4. Ik heb keurig niet gestemd en zal dat tot aan mijn dood volhouden.

  • Ik heb nog nooit gestemd.
   Doch stem dagelijks op mijn Zelf.
   Satisfaction gauranteed.

 5. Voor een gedeelte snap ik wel waarom er VVD gestemd woord.
  Er is natuurlijk ook een groote groep die ondanks het afbraak beleid het erg goed hebben en de VVD komt natuurlijk erg op voor deze groep zoals bijvoorbeeld de hypotheek rente aftrek voor de vila,s
  En deze groep mensen kijkt totaal niet naar de groep die als maar het onderspit delft en aan de onderkant van de ladder staan.
  Verder is het probleem dat vele mensen zich ook wijs laten maken dat we de EU zo hart nodig hebben.
  En dat is en van de redenen dat mensen toch hun stem uit brengen op dergelijke leugens en glad gepraat zoals een vvd.
  Dat Nederland verder woord afgebroken door onder andere die geld verslindende ondemocratische EU lijkt het merendeel helaas van de bevolking helaas niet te willen inzien

 6. Dat Nederland verder woord afgebroken door onder andere die geld verslindende ondemocratische EU lijkt het merendeel van de bevolking helaas niet te willen inzien

 7. Mijn stem gaat al jaren naar Geert Wilders. Als enige weet hij hoe de Nederlanders weer baas in eigen huis kunnen worden. Bij voorbaat : niemand is zo wijs dat hij zonder fouten is. Zijn wil om door te zetten om te proberen zijn doel te bereiken vind ik formidabel. Daarbij onder constante bewaking te leven is een straf die vele Nederlanders hem toe wensen en hem liever gisteren onder de zoden zagen liggen dan vandaag. Deze man is moedig waar de elite van de regering niet in de schaduw van zijn persoon kunnen staan. Te laf om hem zijn gelijk te geven om op hun manier Nederland af te breken. Een boek kun je schrijven om Wilders op een voetstuk te zetten.

  Dolf van de Klundert [16] reageerde op deze reactie.

  • Niet wetende dat de cabal zijn werkgever en financier is.
   Verdeel en heers principe, de Joden, zionisten etc. tegen de Islam.
   De Islam tegen de Cristenen, de Christenen tegen de Joden etc.
   Werkt al minstens 2000 jaar enzo, zoniet al veel langer, en de meesten blijven er in trappen en houden het daar mee in stand.

   Hokjes mentaliteit.

   Niet wetende dat wij niet gelijk zijn, maar wel gelijk-waardig.

   Ongeacht de afkomst, ras, huidskleur, politike overtuiging.
   Het enige wat Wilders wordt opgedragen is een agenda uit te voeren die voorkomt dat de grootste angst van de cabal, elites, werkelijkheid wordt, namelijk dat alle volkeren de handen en harten ineen voegen en uit de opgelegde angstneuroses stappen die mensen als Wilders levend houden.
   Propaganda noemt men dat.
   Manipulatie, Mind Fuck.
   Want wat hij ook blèrt, hij heeft ook nog steeds het ‘ship of fools’ in Den Haag niet kunnen stoppen.
   Nogal wiedes, hij hoort bij de bemanning.

   Zé.

 8. @dr.Kwast [14]: Wilders is een opportunist, daarom zit hij ook in de politiek. Maar persoonlijk denk ik dat hij gecontroleerde oppositie is. http://www.dumpert.nl/mediabase/6590333/edc06b03/wilders_in_2001_over_pim_fortuyn.html
  Ik vermoed dat de werkelijke reden, waarom hij geen partij met een leden vereniging opzet, is dat de werkelijke machtshebbers achter hem, als de dood zijn dat er weer een werkelijke volksbeweging opstaat. Net als ten tijde van De Goddelijke Kale.
  Pim tekende zijn eigen executie toen hij schreef dat Nederland weer baas moet zijn over haar eigen geld. Als Geert dat ooit gaat zeggen, dan ontstaat er een sprankje hoop bij mij.

 9. Zé. op 01-04-15 om 22:22:

  De angst kom je tegemoet, als Wilders er mee stopt. De angst zal je nog dun door de broek gaan als het zo ver is. Dat hij een eenling blijft komt door het verraad wat er kan ontstaan als mensen zoals jij lid worden van deze partij die dan ontstaat. Juist zijn alleen zijn maakt hem sterk. Dat hij gestuurd wordt door wie dan ook is fictie.

  • Zal wel meevallen Kwast, ben al lang geleden uit Vernederland vertrokken.
   Ik ben en wordt geen lid van enige partij.
   Ik kies liever mijn eigen partij.Het zijn namelijk allemaal leugenaars.
   Een volk krijgt de regering die ze verdienen.
   Anders gezegd, het ligt niet aan de politici, maar aan degenen die hen er neer hebben gezet.
   Het volk zelf dus.
   Vraag me dan ook sterk af wie er hier werkelijk in fictie leeft..

   Vrede,
   Zé.

 10. Tsja. Geert Wilders.

  Dat hij nog leeft zegt genoeg.

  Geert Wilders is net zo fake als de kleur van zijn haar!

 11. Zé. schreef op 02-04-15 om 10:01:

  Het volk kiest wel, maar hebben niks in te brengen door wie ze vertegenwoordigd worden. dit artikel uit de Telegraaf aan het begin is de juiste suggestie. Maar of ze dat toe staan?

 12. Jan. 02-04-15 om 11:55:

  Probeer eens positief te denken, zal voor Nederland opbeurend zijn en ook de lezers hier.

 13. zou je het ook kunnen omdraaien dat de niet stemmers dit mogelijk gemaakt hebben?
  als er 50% opkomst is , is er van de ambtennaren 50% die stemt en de overige 50% die niet stemt, het eens met het beleid anders ga je er niet werken en beleid maken.

 14. @Kim Winkelaar [8]: De meesten zien stemmen als een poging het beleid te veranderen. Ik zie stemmen (op de LP) vooral als een makkelijke manier om het libertarisme onder de aandacht te brengen. En dat doet de LP goed, oa met een mooie nieuwe site.

  En als de LP werkelijk macht krijgt en de overheid (tegen de zin van de minderheid) verkleint? Geen punt, niet weerhoudt hen ervan om een eigen parallelle overheid op te richten, die de verloren overheidsfuncties invult. Dus ja, de LP mag van mij dwang gebruiken om de vrijheid (die de afgelopen jaren is ingeperkt) te herwinnen.

  Heeft de LP nagedacht over deelname aan de waterschapsverkiezingen? De extreem lage opkomst biedt kansen voor de LP met haar relatief trouwe groep stemmers.

 15. @Hub Jongen [6]:

  Mooie baantjes in de politiek worden toch wel uitgedeeld of je nu stemt of niet.
  Stem je niet dan ging je stem naar de VVD. Dank je wel niet stemmers.
  Door te stemmen kan je nog zeggen. Jouw gun ik dat mooie baantje wel.
  Oke de laatste 13 jaar is niemand waarop ik stemde in de politiek gekomen.
  (Altijd nieuwe beginnende partijen geweest, met uitzondering van waterschap)
  Dit is dus tevens een protest stem.
  Blanco stemmen kan ook, maar dan wordt helaas dat mooie baantje nog steeds weggegeven aan de grootste leugenaars bende.
  Dus stem om mensen groeperingen te steunen die het systeem van binnenuit willen veranderen.
  Best leuk spitten in profielen van kandidaten totdat je iets aansprekends vind.

Comments are closed.