Dijsselboen_Brussel-TrotsDijsselbloem (de NL-regering) weigert aan de Tweede Kamer verantwoording af te leggen.*****Laat ik nu altijd gedacht hebben dat het wettelijk geregeld is dat de regering verantwoording af moet leggen aan de Tweede Kamer en dat die Kamer de regering moet controleren. *****

Wat nu als de regering weigert open kaart te spelen en weigert door de Kamer gevraagde gegevens te verstrekken? Zoals het geval nu is bij naheffingen van de EU. Nederland heeft op 30 december al €642 miljoen aan de EU betaald. En er hang nu een nieuwe naheffing van €200 miljoen boven de NL-Belastingbetaler, (zie NOS)
Vragen over die eerste betaling uit het Parlement worden nog niet beantwoord!!
HOW CAN??

Die naheffing zou veroorzaakt worden doordat het BNP vanaf 2011 groter is dan eerst berekend!! (Hoe wordt er dan gerekend?)
” De bijstelling zou te maken hebben met financiële stromen die via Nederland lopen. ”
Zie Andries N   inhttp://politiek.thepostonline.nl/2015/04/29/mogelijke-nieuwe-europese-naheffing/
Die geldstromen die alleen maar via Nederland lopen zijn DUS kennelijk een onderdeel van het Nationale Product dat alle Nederlanders produceren??

En Pieter Omtzicht zegt:
Het is namelijk niet uit te leggen aan burgers dat belastinggeld naar Brussel wordt overgemaakt zonder enige verantwoording te eisen bij de EU, zoals de regering eind vorig jaar deed.””

Volgens Dijsselbloem weegt het belang van de ‘betrekkingen van Nederland met andere staten en met internationale organisaties’ zwaarder dan de openbaarmaking van het bewuste bericht. Dat een lid van de Tweede Kamer voor de derde keer heeft gevraagd om openbaarmaking van deze cruciale  informatie vindt Dijsselbloem van minder belang. Waarvan akte.VRAAG: Is “Nederland” nu een dictatuur of niet?!http://politiek.thepostonline.nl/2015/01/13/dijsselbloem-blijft-zitten-op-cruciale-e-mail-eu-naheffing/

Natuurlijk goede vriendjes met de maatjes in Brussel is veel belangrijker dan open en eerlijk regeren. Als je zo redeneert, heb je dan iets te verbergen?

VRAAG: Zijn Nederlanders slaven van de EU?
VRAAG: Hoe vrij bent u nog? Leven Nederlanders in een dictatuur?
VRAAG:Accepteert u dit alles zo maar, en gaat u gewoon verder?

14 REACTIES

 1. Ik vind het een beetje dubbel van onze landelijke politici. Ze hebben er geen enkele moeite mee dat de rijksuitgaven in 2015 ongeveer 250 miljard bedragen. Geld dat van de burger afhandig wordt gemaakt. Maar ze schreeuwen moord en brand als nog geen tiende procent van dit bedrag extra moet worden afgedragen aan Brussel……

  Dus bijna 15 duizend euro per burger uitgeven, jaar op jaar is prima. En nu, nu we een 200 mln extra moeten betalen, 12 luizige eurootjes per nederlandse inwoner, zien ze als bijkans immoreel gedrag vanuit Brussel…….

  Natuurlijk, iedere euro voor brussel is er een teveel, maar geldt dat intussen ook niet voor de rijksoverheid???? Dit is echt de balk in je eigen oog missen. En populistisch scoren voor de buhne.

 2. de regering gaat natuurlijk bukken en betalen, de oppositie gaat blaten. Het enige grappige is de spagaat waar D66 in zit. Kijken of die eurofielen nu een grote mond hebben of dat ze dit als enige oppositie partij gaan verdedigen…..

 3. Ja (en je kunt jezelf relatief gezien bevrijden), zo vrij als je denkt dat je bent, ja, nee, nee.

  De feiten zijn bekend, wat ga JIJ er inderdaad aan doen ?

  Je kunt méér dan je denkt..

  http://www.sciencealert.com/watch-the-psychological-phenomenon-that-stops-us-taking-control-of-our-lives

  http://www.sciencealert.com/watch-the-mind-bending-science-behind-the-backwards-bicycle

  “The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn.” ― Alvin Toffler

  Kortom: nu je weet wat je weet, en dat kun je niet niet meer weten, is het wellicht tijd om buiten je eigen vermeende grenzen te gaan opereren.

  Succes 🙂

  Andre [4] reageerde op deze reactie.

 4. Volgens Dijsselbloem weegt het belang van de ‘betrekkingen van Nederland met andere staten en met internationale organisaties’ zwaarder dan de openbaarmaking van het bewuste bericht.

  Volgens mij weegt het belang van de ‘betrekkingen van mij met mijn vrouw en met andere organisaties’ zwaarder dan de openbaarmaking van mijn inkomen aan de fiscus..

 5. Kijk er niet meer van op,.
  Rupsjes nooitgenoeg,.
  In plaats van te kijken naar de rover, zullen we eens kijken naar het slachtoffer? Waarom laat hij zich kaalplukken?

 6. Waarom het niet goed gaat!

  Dat ligt besloten in het verschil van denken en handelen,
  door een politicus t.o.v. een bestuurder.
  De politicus volgt zijn eigen (groep ‘s)belang.

  Een bestuurder een ieders belang.

  Het heeft iets weg van de handelwijzen,
  van de joodse raad in oorlogstijd.
  Daar meende men toen ook juist en goed te handelen!

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 7. het is macht tegenover het volk, in welke kamer ze ook zitten. Het recht is in NL al lang verkracht, verwacht je da nog iets van de overheid? Naïef.

 8. @Hub Jongen [8]:

  Er zijn in Nederland bestuurders zat, maar deze krijgen de kans niet.
  Dat is niet in het belang van de gevestigde macht en orde!
  Als Nederland geen bestuurders had zou het nooit zover in
  wereld kunnen opklimmen.
  Onze bestuurders dienen binnen de normen en wensen van de
  politieke stromingen hun werk te doen.

  Anders geen baan, dat is de makke!

  Het zou al schelen als mensen politiek bewust worden.
  En niet altijd klakkeloos alles doen wat er door de overheid voor hen word bedacht, en voor geschoteld.
  Lang niet alles is verplicht bij wet en regelgeving.
  Heel veel regelingen lijken voordelig, maar zijn als pak papier om het kado, je ziet pas wat het is als je het uitgepakt hebt.

 9. De dictatuur zit in Brussel, voor niemand toegankelijk, hoeven geen verantwoording af te leggen wat daar gebeurd. De EU heeft de burger van Nederland een werkslaaf van Europa gemaakt! En alles in opdracht van de BIS Bank!

 10. De Stoel waar dijsselbloem zit op in brussel wordt duur betaald door de nederlandse burger
  steeds verder worden we uit gemolken door dit tuig ,
  toch maar op Bram gaan stemmen wil betalingen aan brussel stop zetten en terecht .

 11. “Wat nu als de regering weigert open kaart te spelen en weigert door de Kamer gevraagde gegevens te verstrekken?”

  Bij een meerderheid kan het parlement een weigerende minister ontslaan. Waarschijnlijk heb je een oppositielid horen spreken; de oppositie vindt al heel gauw, dat de de minister de Kamer weigert te informeren, verkeerd informeert etc.

Comments are closed.