LIBERLAND VlagCroatie heeft de president van het nieuwe Liberland gearresteerd toen hij te voet “zijn” land wilde binnengaan en hem in de gevangenis gezet.****
ZIE: https://www.vrijspreker.nl/wp/2015/04/liberland/#more-312839  Reeds vanaf het begin heeft Croatie zich vijandig opgesteld tegen Liberland. Daardoor is Liberland nu alleen maar rustig per boot te bereiken van de Donau die een internationaal water is!

Het lijkt er echt op of ze bang zijn voor dat nieuwe land waar in de (voorlopige) grondwet is opgenomen dat er geen belasting mag worden geheven!
Een van de redenen dat er zich in de eerste week na de oprichting al meer dan 300.000 belangstellenden meldden.

Op dit moment is me nog niet bekend hoe de toestand met de gevangen president nu is en wat eventueel de aanklacht is.
Wel verschijnen op internet steeds meer berichten over Liberland en zijn president, o.a. :
http://uk.businessinsider.com/meet-the-eccentric-president-of-liberland-the-worlds-newest-micronation-2015-4?r=US

Als u aanvullende gegevens hebt, stellen we op prijs die te mogen vernemen.

7 REACTIES

 1. Croatie is de 28-ste provincie van” onze EU”.
  Zijn “wij” nu ook medeplichtig aan die arrestatie of horen “wij” nu te protesteren?
  Wegens schending van de mensenrechten??

 2. Wat zouden wij hiervan kunnen leren?
  – een vrijstaat maken in of in de buurt van Europa is zinloos. Geen land zal jouw accepteren, gezien waarvoor je staat. De kans is ook nog redelijk groot dat Croatië het niet eens begrijpt waar liberland voor staat. Ik denk dat zij dat stuk land als eigen grondgebied ziet. Dus eigenlijk heel dom van de gast om luid te schreeuwen, dat dit stuk land vrij is.
  – De overheden en media van Europa zullen vijandig of lacherig meer omgaan. Maar, de manier hoe ‘onze’ overheden ermee omgaan, zal de handelswijze van de andere overheden niet veel anders zijn. De andere continenten zullen op dezelfde reageren.
  Een eiland zou kunnen, maar dit bekent wel dat je in het begin vooral in stilte moet opereren. Wat zullen de voorwaardes zijn:
  1. ver weg van de bewoonde wereld
  2. geen bekendheid aan geven
  3. je moet volume hebben qua aantal mensen
  4. geen belastingverdragen en geen mensen accepteren die eigenlijk voor geen belastingen gaan, dat levert geheid problemen op met bestaande overheden
  5. vechtbereidheid
  6. ervoor gaan.
  Je hebt geen of van niemand toestemming nodig om iets te beginnen. Vrijheid is niets voor de zwakke medemens.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Easymoney [2]:
  Ik kan hier weinig of niets tegen inbrengen. Behalve dat die eisen bij elkaar heel dicht tegen ” onmogelijk” aan liggen.
  1. Ver weg van medische voorzieningen
  2. weinig puliciteit, 3. volume aantal
  5. ??? Anti drone geschut ???
  6. Dit is een hoofdpunt. Met goed plan (met kansen) vind je daar misschien wel mensen voor.

  Blijft dan over dat we nu gewoon nog harder moeten werken om het NAP te verbreiden?? Dat kan in ieder geval meer kans geven om de andere eisen te vervullen.

  Easymoney [6] reageerde op deze reactie.

 4. Als je genoeg schepen hebt maak je je eigen eiland door ze allemaal met elkaar te verbinden.

 5. Ik denk dat de president van Liberland een tactische fout heeft gemaakt. Het bestuur van Kroatie is totaal corrupt en zit er vooral voor z’n eigen belangen (is het hier anders?). De president van Liberland had gewoon de nodige smeergelden moeten betalen, dan was er waarschijnlijk niets gebeurd. Hetzelfde geldt voor Servie.

  Verder is het bestuur van Kroatie een trouw slaafje van EUSSR en USSA. Beide entiteiten hebben onlangs grote, lelijke kantoren in Zagreb geopend om hun macht te laten zien. Je kunt je afvragen waarom men van die grote kantoren bouwt in een land met iets meer dan 4 miljoen inwoners.

  Hier het EU kantoor: https://goo.gl/maps/vuCYI (nog in aanbouw op de foto)

  En hier dat van de USSA (de bevolking noemt het ‘Alcatraz’): https://goo.gl/maps/y2L4Y

 6. @Hub Jongen [3]: Denk er maar eens over na.
  Punt 1. Ver weg van de bewoonde wereld
  Om te voorkomen dat bestaande landen of leiders het eiland als hun eigendom zien. Uit het oog, uit het hart principe. Dit heeft inderdaad gevolgen. Het eiland moet dus op zekere hoogte zelfvoorzienend moeten zijn. Dus een krachtcentrale en medische voorzieningen. De scholen, wegen en bedrijven volgen dan vanzelf, door de vrije markt. De eerste jaren zullen moeilijk zijn, maar niet onmogelijk.
  Punt 2. Geen bekendheid aan geven.
  Er zijn genoeg mensen of organisaties (ook schimmige overheidsorganisaties) die een zelfstandig eiland best interessant vinden. Rijke mensen om belasting te ontduiken, criminele organisaties en zelfs overheidsorganisaties (activiteiten die zij liever in het geheim doen, zoals trainingen en wapenleveringen). Zelfs belastingontwijking is gevaarlijk. Op het moment dat de grote overheden dit weten zullen zij niet schuwen om geweld te gebruiken.
  De stilte is bedoeld om een compleet, zelfvoorzienend en zelfstandig eiland te maken. Het moet dus levensvatbaar zijn.
  Punt 3. het aantal mensen
  Om het succesvol te maken moet je een ‘gezonde populatie’ hebben. Mannen en vrouwen die graag vrij willen zijn en naar het eiland willen komen en leven. Je moet gewicht in de schaal kunnen leggen.
  Punt 4. Geen verdragen met andere landen
  Naar mijn mening, slagen de meeste initiatieven niet, omdat zij toestemming vragen of dat het eigenlijk gaat om de belastingen. Bewoners die puur voor de belastingen gaan, wil je niet hebben, want als het moeilijk wordt, zullen zij hun gespreid bedje niet willen verlaten. Tevens zijn verdragen tussen landen gevaarlijk, omdat je mee gesleurd wordt in de verwikkelingen tussen landen. Landen hebben geen vrienden, alleen maar belangen.
  Punt 5. Vechtbereidheid
  Deze is belangrijk. Om gevaar buiten de deur te houden en vooral je vrijheid in stand te houden, zul je moeten vechten. Wil je dit niet, dan ben je gedoemd te mislukken. Een drone systeem zal niet voldoende zijn. Je moet laten zien dat je de wil hebt om je vrijheid te verdedigen.
  Punt 6. Ervoor gaan
  Deze is ook belangrijk. De meeste initiatieven die falen hierop. De meeste vrijdenkers, zijn denkers, plannenmakers en geen doeners. Dat zie je ook aan de oplossingen die zie voor ogen hebben. Allemaal ingewikkelde en financiële plannen. Nee, een eiland bouwen en opbouwen is iets van de lange adem. Je moet volhouden dwz, bouwen en vechten.
  Lees de oplossingen van de meeste maar eens heel goed. Het komt van mensen af, die hun schaapjes op het droge hebben, en eigenlijk geen risico willen lopen. Die gaan het dus niet worden.
  Een klein cluster van eilanden in de middle of nowhere. En beginnen. Je moet het zien als de vluchtelingen naar Amerika, een hout hutje en landbouw bedrijven. Zo basic is het. Je moet zelfs nog rekening houden, dat de volgende generatie de vruchten plukt.
  En stel het lukt, en na 30 hard werken heb je libereiland voor elkaar. Hoe voorkom dat de toekomstige generaties niet weer dezelfde fouten gaan maken? De generatie die er voor moet werken, weet dat gratis niet bestaat. Maar de generatie die erna komt, ligt in een gespreid bedje. En binnen de kortste keren, worden dat sociaal democraten. En dan ben je weer terug ben af.

 7. “Daardoor is Liberland nu alleen maar rustig per boot te bereiken van de Donau die een internationaal water is!”

  Een rivier behoort tot de internationale wateren (plurale tantum). Ik zou eens gauw Grotius herlezen.

Comments are closed.