Gegel_1Over de waanzin van oorlogen hebben we de afgelopen dagen weer genoeg voorbeelden gezien, maar die waanzin van regels in combinatie met oorlog is te ‘mooi’ om u te onthouden: de door ‘Nederland opgeleide politiemensen vechten tegen de regels mee tegen de Taliban” uit TT/Nieuwsuur.

Verschrikkelijk, ik neem aan dat GroenLinks nu meteen een eind gaat maken aan die illegale gevechten? Of misschien daar boetes gaat uitdelen?

Hoe simpel kon je zijn: in 2011 ging de Tweede Kamer akkoord met de politie opleidingsmissie, op voorwaarde en als harde eis dat die door ons opgeleide agenten niet aan gevechtshandelingen mee mochten doen.

Nu dreigt Kunduz te vallen door de Taliban met haar voorjaarsoffensief en gesteund door de aftocht van veel geallieerden. U kunt wel raden wie er als eersten onthoofd zullen worden, juist die ‘westerse’ politie agenten, maar nee lijf, huis en haard verdedigen mag van uit de ivoren Haagse toren niet: is tegen de regels.

In de maand dat we gedenken dat elke Nederlander verzetsheld was in de oorlog (was dat nou wel of niet tegen de regels?) denken wat simpletons nog steeds hier en daar de maatschappij te kunnen maken.

Weer een voorbeeld van domme regels, maar ook van de onverwachte gevolgen: op het moment dat die opleidingsmissie begon, dreigde het al mis te gaan. Net als wij gingen ook andere landen hun aanwezigheid verminderen. De kans dat de Taliban dan eens de overhand zou kunnen krijgen, werd niet kleiner en was al eens gebleken bij de Russen.

Wie help je dan het meest met een politiediploma, de brave Afghaan die dan dus een extra doelwit is of je aflaten lijstje en de internationale positie/carrière die je zelf zo nodig hebt?

Maar het blijft interessant hoe ze dit gaan handhaven.

4 REACTIES

  1. Politici zijn nu eenmaal bekende leugenaars als ze aan de macht zijn. Zij sturen onze soldaten en politie uit om daar deel te nemen aan oefeningen en missies.

    Ik zie dat gewoon als oorlog. En als je kijkt naar de landen valt er heel wat te halen. Drugs in Afghinstan en in Mali de grondstoffen. Er zit daar nogal wat in de grond. De Fransen willen een lepel in de pap. En de EU natuurlijk ook.

  2. Die zelfde soldaten en politie vragen nu om loonsverhoging. Maar dat is onterecht. Het hele Nederlandse volk zit in het zelfde schuitje.

    Voor de politie en het leger heb ik dan wel weer een zwak. Zij worden door de overheid uitgezonden tegen een kut loon. Zij?mogen andere mensen gewoon doodschieten of laten verdwijnen ter ere van hun onschendbaarheid van politici.

    Dus die onschendbaarheid van Politici Moet opgeheven worden.
    Wie een fout maakt moet er op afgerekend kunnen worden. Wordt de burger ook.

Comments are closed.