Person_FortuynPim Fortuyn werd verketterd om zijn politieke ideeën en dan vooral als het op de allochtonen en de Islam aankwam. Hij was één van de eersten die het had over de islamisering en schreef daar ook een boek over. Politiek correct Nederland  schoot meteen in de politiek correcte kramp en sprak schande van hetgeen Fortuyn zei. En nu 13 jaar na de moord op Fortuyn steken nog steeds vele mensen de kop in het zand en ontkennen de islamisering .

In 1988 kregen we de eerste islamitische scholen en nu staan er tientallen verspreid door het land.  De eerste moskee kwam er in 1955 en dat zijn er nu 500. Er zijn vele aanpassingen die klein zijn maar wel aangeven dat we op een hellend vlak zitten, zoals: We hebben nu advocaten die niet op willen staan voor de rechter, mannen die vrouwen de hand niet willen schudden, banken die geen spaarvarkens meer geven omdat het als kwetsend ervaren kan worden, geen kruis meer op de mijter van sinterklaas, een oorlogsmonument in de vorm van een kruis wordt weggehaald omdat het confronterend zou zijn voor moslims  en bedrijven die geen kerstbomen meer neerzetten omdat ze de nieuwe Nederlanders niet willen kwetsen!

Naast deze “kleine” zaken zijn er ook zaken die echt haaks staan op de waarden en normen binnen onze samenleving.

de Holocaust word op sommige scholen niet meer behandeld omdat de leerlingen er moeite mee hebben, gescheiden lessen voor jongens en meisjes op bepaalde scholen, vrouwen zwemmen  (altijd gesubsidieerd) voor moslima’s want stel je voor dat ze gezien worden door mannen. In Utrecht een gesubsidieerd gemeenteloket in de moskee waar mannen en vrouwen gescheiden geholpen worden, cartoonisten worden bedreigd, Theo van Gogh vermoord en een islam kritische politicus al 10 jaar beveiligd, er zijn toneelvoorstellingen geschrapt wegens bedreigingen omdat sommige mensen moeite hebben met de vrijheden in dit land, kunstwerken zijn verwijderd uit gemeentehuizen omdat sommige moslims niet met een blote borst geconfronteerd wilden worden,  steeds meer moskeeën worden gefinancierd door clubs die in ons omringende landen verboden zijn, integratie wordt tegengewerkt omdat zowel Turkije als Marokko invloed uitoefenen op hun onderdanen in Nederland.  En als je tegenwoordig een debat wilt voeren over de vrijheid van meningsuiting moet er een cordon beveiliging omheen staan omdat sommige lieden wel in een vrij land willen wonen maar er niet mee om kunnen gaan!

Je suis Charlie roepen is één ding, er naar leven een heel ander ding.

Of al deze voorbeelden erg zijn? dat mag in een vrij land gelukkig iedereen zelf beslissen. Maar  ik geloof dat  Fortuyn het best aardig gezien heeft!

Bewiseman

10 REACTIES

 1. @D. de Jong [1]:
  Dat is het probleem. Als je pas reageert als je er last van hebt is het te laat…
  Steeds “moeten” we een stukje opschikken, wat als je niet verder kunt opschikken?

  Ich will lieber stehend sterben Als kniend leben
  Lieber tausend Qualen leiden Als einmal aufzugeben!
  (Böse Onkelz)

 2. Pim Fortuyn had gelijk. Het vervelende en ook beangstigende is dat iedereen in een politiek correcte kramp schiet als het gaat over islamisering. Zelfs in je eigen vertrouwde kring zijn er mensen die je minachtend aankijken als je het thema aansnijd. Niet eens om te polariseren, maar om van de ander te leren. Wederzijds leren… Wat mij vooral verbaast is het naakte feit dat de cijfers glashard worden weggewuifd en sterker nog… ontkend. Kan je je dat voorstellen? Dat is zo ongeveer als 1 + 1 = 2. Een waarheid die staat, maar niet door iedereen zo word geïnterpreteerd.
  Een gesprek voeren met dergelijke mensen is uiterst vermoeiend. Immers, de Gutmensch heeft altijd het gelijk aan zijn kant. Hij is Policor, en jij bent een barbaar, racist, slavendrijver en noem maar op.

  Mijn leven staat in het teken van zoeken naar wat verbind, en wegnemen dat wat verdeelt. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat in sommige gevallen heel erg moeilijk. Zeker als ik door een Policor wordt uitgemaakt voor racist. Dan gaat het licht uit…

  Wees lief voor uw dierbaren.

  Marnix [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [4]:
  Subsidie is de doodsteek voor een economie. Het is verplicht betalen aan zaken waar je als burger normaal gesproken geen kwartje aan uitgeeft. Wat geeft organisaties/instituten (waaronder de kerk/moskee) het recht burgergeld te incasseren? Als mensen zo graag in de kerk/moskee willen zitten, betalen ze dat maar uit eigen zak. Subsidies dienen per direct te worden afgeschaft, en het geld dat de overheid daarmee bespaart moet als korting op het inkomen worden gegeven.

 4. Mijns inziens is het toch in de eerste plaats een kwestie van beleid. Het begon met gastarbeiders, mensen die we toen blijkbaar konden gebruiken om voor weinig geld werk te doen. Ik heb daar geen probleem mee, zolang zoiets op tijdelijke basis is en beide partijen er voordeel bij hebben. Wat voor ons toen een klein lootje was, betekende voor de gastarbeider een heel vermogen.
  Veel landen staan mensen uit andere landen toe permanent te verblijven indien met ruimschoots in eigen onderhoud kan voorzien. Dit lijkt me logisch, er zijn nu eenmaal helaas grote verschillen tussen landen wat inkomens en werkgelegenheid betreft, waardoor het eenvoudig onverstandig is om onbeperkt mensen uit armere landen in rijkere landen toe te laten, hoe ik de armeren ook het beste gun.
  In Nederland is men hier veel te soepel geweest en nog altijd kan er heel gemakkelijk misbruik gemaakt worden, wat dan ook gebeurt. Ik heb geen cijfers, maar wel enkele voorbeelden.
  Hier en daar hebben westerse landen wel mede schuld aan armoede in andere landen, door uitbuiting, verspreiding van het christelijk geloof (dat ongeveer net zo dwaas en schadelijk is/was als de islam nu is.) Het lijkt mij zinvol om landen waar de economie niet goed is of mensen onderdrukt worden, op hun vingers te tikken en terecht te wijzen opdat de mensen daar ook een goed leven kunnen opbouwen in plaats van dit soort landen te misbruiken ten faveure van de wapenhandel en ze nog uit te zuigen door voor weinig geld de grondstoffen daar uit de bodem te halen. Slavernij en kolonialisme is het weten nog immer niet verleerd.
  Maar goed, gezond verstand vindt men nooit bij gelovigen en zelden bij anderen.

  Ton Hollander [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Pendragon [3]:
  De aanval is de beste verdediging. Iemand die het opneemt voor de islam moet je meteen voor homofoob, sexist, vrouwenhater en pedofiel uitmaken.

 6. Pim Fortuyn was overigens de eerste en laatste persoon waar ik voor gestemd heb. Dat en tegen de EU grondwet. Geen libertarier, maar Nederland had er stukken beter uitgezien wanneer de elite hem niet had af laten maken.

 7. @Johnny [6]:

  Uit ‘Immigration and the Dutch economy’ een studie van het CPB blijkt dat de komst van niet-westerse immigranten funeste invloed heeft op de Nederlandse economie. Ze kosten onze samenleving jaarlijks miljarden aan subsidies,uitkeringen, criminaliteit, extra kosten onderwijs, huurtoeslagen , kunstmatig laag gehouden huren enz. Bovendien staan diverse voorzieningen door hun massale aanwezigheid onder grote druk : onderwijs, gezondheidszorg, volkshuisvesting, werkloosheidsbestrijding. Om over de problemen die de islam wereldwijd veroorzaakt maar te zwijgen.

Comments are closed.