LIBERLAND_liggingWe schreven reeds eerder ( ww.vrijspreker.nl/wp/2015/04/liberland/ ) over LIBERLAND, een New Country die een aantal vrijheidsminnaars trachten te stichten op een  klein stuk Niemandsland ( 7 ha ) tussen Kroatië en Servië, en dat aan de internationale rivier de Donau ligt. *****
Hoewel het lijkt of de hele wereld tegen dit project is, cq er glimlachend de schouders over ophaalt, schijnen zich al meer dan 300.000 mensen opgegeven te hebben om burger van dat land te worden. Waarvan 34.000 zeer serieus te zijn.

Vít Jedli?ka die claimt de president te zijn heeft onland een interview gegeven waarin hij enkele interessante ontwikkelingen vertelt.
ZIE: http://rt.com/op-edge/262993-liberland-state-tax-freedom/
met de aantrekkelijke titel:‘Less government, no taxes’ – 

Een Doel dat veel libertariers zal aanspreken!! Vít Jedli?ka wijst er op dat grotere vrijheid een grotere welvaart brengt; dat weet toch iedereen! En iedereen wil een grotere welvaart!
De EU heeft al meer dan (groeiende) 100.000  pagina’s wetten en voorschriften geproduceerd.

LIBERLAND is een groot voorstander van vrije handel en ze zijn ook bezig met onderhandelingen met Zwitserland en Noorwegen.
Ook belasting paradijzen zijn goede dingen. Het sluizen van geld van arme mensen naar rijke mensen moet ophouden. Dat gebeurt nu via al die donaties,subsidies en projecten die de EU mogelijk maakt.

Het is noodzakelijk dat LiBERLAND tot een overeenstemming komt met Kroalie.
Daarvoor zijn lopende contacten en het Kroatisch ministerie heeft verklaard dat dat wel kon lukken als LIBERLAND alleen maar voor “peace, love and freedom” is. En dat is precies wat we willen, zegt de President.

Het is interessant de ontwikkeling van LIBERLAND te volgen.
Mede om te zien hou politici in de EU en andere landen er als hyena’s omheen cirkelen en azen of ze nog mensen kunnen plukken. Want duidelijke bewijzen zo dicht in de buurt dat “VRIJHEID WERKT” is het laatste dat zij willen.

11 REACTIES

 1. moet er niet aandenken als de 300.000-34000 er op deze 70.000 m2 nog bij moeten. we hebben nu al problemen met een bootje asielzoekers. je gaat dan van 1 inwoner op de 2 m2 naar 1 op de 0,20m2. stapelbedden te kooooooooop 10 hoog en dan is het weer hetzelfde toch

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [4]:
  En dan heb je dus de Amsterdamse Zuidas met als zijn postbusfirma’s.
  trouwens als je er burger wilt worden zoals in artikel staat, ga ik er van uit dat je er ook gaat wonen. m.a.w. 34.000 zeker en (300.000-34.000) toekomstige asielzoekers.
  Denk dat idd de faciliteiten om daar een postbusfirma een goede inzet is.

 3. @Easymoney [1]:

  Er is altijd zat handel geweest toen de grenzen nog dicht waren.
  Voor wat betreft de rest van Europa. Dat handelt net zo goed met niet-EU landen als Zwitserland, dus waarom zouden ze een uitzondering maken voor Liberland?

  De enige vraag is: handel in WAT? Wat schieten de gevestigde landen op met handel met Liberland? Liberland zal wat te bieden moeten hebben, of dit nu kapitaal of goederen/diensten is. Goederen en diensten hebben ze nog niet want daarvoor zullen ze die eerst moeten importeren uit het buitenland (al zijn het slechts productiemiddelen zoals bouwmateriaal, graafmachines enz). Dus blijft over kapitaal.

  En andere landen maken aanspraak op dat stuk grond? Ten eerste, alleen met geweld, want ze hebben geen enkele juridische of morele claim op dat gebied. Ten tweede, op het moment dat buurland 1 dat gebied in wil nemen, zal buurland nummer 2 dit zien als gevaar voor haar nationale veiligheid. Het stuk grond inpikken zou dus oorlog kunnen uitlokken, en de vraag is of die landen dat willen.

Comments are closed.