fuck_the_eu_2174295Voormalige Franse premier Fillon sprak zich op 10 juni j.l. uit over de invloed die de VS uitoefent op de EU inzake Rusland.In een interview met BTFM zei Fillon o.a. dat de Europa op dit moment niet onafhankelijk is, en dat de VS de EU voor het karretje spant inzake een kruistocht tegen Rusland, hetgeen tegen de interesses van Europa in gaat.

In dit kader is er ook een zeer lezenswaardig artikel verschenen op Zerohedge.com, waarin Folker Hellmeyer, Chief Economist bij de Bremer Landesbank, bij monde van Eric Zuesse niet om de hete brei heendraait: “Rusland en China gaan winnen van de VS”. Merk ook het grote aantal vragen op dat Zuesse stelt aan het einde van zijn artikel.

Jammer dat het een voormalige machthebber betreft die uit de school klapt. Blijkbaar zijn de meesten daar niet toe bereid op het moment dat het er op aan komt, n.l. wanneer ze in een positie zijn om de koers te bepalen, en in dit geval om zich niet te laten ringeloren door de “fuck the EU”-crowd uit de VS.

 

7 REACTIES

 1. Natuurlijk gaan Rusland en China winnen. De USA banken zijn failliet. Clinton wordt betaald door Monsanto om via TTIP de Europese bevolking te vergiftigen en het Goldman Sachs geteisem is bezig om via asieleisers complete Europese maatschappijen te ontwrichten.
  Hoog tijd dat er iets gaat gebeuren. Grenzen dicht.

 2. een laatste stuiptrekking,
  TIPP top toch
  of misschien toch revolutie?

 3. De EU-machthebbers hebben wel degelijk een belang bij de slechte verhouding met Rusland. Denk aan hun plannen een EU-leger op te zetten. Dan komen die spanningen uiterst goed van pas.

  Maar verder handelt de EU natuurlijk volledig tegenstrijdig aan de belangen van de bewoners van dit continent.

 4. Zijn ‘onze’ politici werkelijk zo dom als de gekste jongetjes van de klas, die alles doen om in de smaak te vallen bij het populaire deel van klas of school?

 5. Een Duits-Russisch partnerschap is natuurlijk erg eng voor de Amerikanen. Duitsland de technologie en de industrie, Rusland levert de grondstoffen.

Comments are closed.