LARKEN_ROSE force

.
Heel vaak na een gesprek met goedwillende kennissen of vrienden voel ik mij gefrustreerd.
Het is me dan weer niet gelukt om duidelijk te maken dat geweld van de ene mens op de andere ALTIJD verkeerd is.
Ik heb al veel methodes geprobeerd, maar kan nog niet zeggen welke methode echt werkt. Terwijl ik toch praat met mensen die redelijk kunnen redeneren, maar kennelijk ergens geblokkeerd worden.  Zelfs de bijbel er bij halen met zijn 10 geboden helpt vaak niet: “Gij zult niet stelen, Gij zult niet doden”.

Zodra de overheid genoemd wordt is belasting geen geld afdwingen (of we stoppen je in de gevangenis) en zelfs oorlog geen agressie (Het is de ware democratie verdedigen).
Om maar te zwijgen van een moeilijker stap dat geweld de kern is van de Nederlandse (westerse) democratie waarin de meerderheid (50%+1) de minderheid (50%-1)  dwingt haar orders op te volgen. (Want anders gebeuren er nare dingen met het ongehoorzame individu.

Is dat conjunctieve dissonantie? Of angst voor de consequenties?  Of angst om af te wijken van wat “iedereen” zegt?

In ieder geval is op dit gebied elk gesprek “maatwerk’ waarbij je helemaal op de gesprekspartner afgestemd moet zijn en zorgen dat je hem/haar onderweg niet “verliest”.
Zie ook:https://www.vrijspreker.nl/wp/2015/06/als-je-mensen-de-waarheid-wilt-vertellen/#comments  vooral als je mensen de waarheid wilt vertellen !!!

 

Moed gevend is de uitspraak van Larken Rose hierboven, dat in ieder geval toekomstige generaties blij zullen zijn dat een aantal libertariers nu begonnen zijn met dit duidelijk te maken en waardoor een betere, vrijere wereld is ontstaan.

1 REACTIE

  1. v=nDrZjDQ5iEk YouTube last breath of statism gemaakt door freiwilligfrei.de

    Houd moed. Soms denk ik ook dat ik niks bereik en dan opeens hoor ik iemand herhalen wat ik een tijd geleden heb laten vallen, waar ze het toen niet mee eens waren, ze zijn in bepaalde onderwerpen als een blad aan de boom gedraait en doen alsof ze het zelf bedacht hebben en altijd al zo dachten, mooi zo denk ik dan, volgend onderwerp. De andere persoon geeft aan wat het volgende onderwerp is.

Comments are closed.