Spion3De USA bespioneert iedereen in de hele wereld. Toen onlangs Angela Merkel er achter kwam dat ook zij werd afgeluisterd, en protesteerde, beloofde Obama snel dat dat niet meer zou gebeuren, *****Maar nu komt Francois Hollande er achter dat ook hij wordt bespioneerd. Uiteraard protesteert hij en ook hij krijgt de belofte van Obama: “Het spijt me, ik zal het nooit meer doen.” (Bedoelende volgende keren zul je het niet merken??)
Uit de berichten over dit spioneren en over de US-NSA , bij voorbeeld:
http://www.bbc.com/news/world-europe-33253639  kun je opmaken dat er op veel grotere schaal wordt gespioneerd. Ook onder bevriende staatshoofden.

Dit roept veel vragen op, zoals:

—–Als ze niets te verbergen hebben, wat maakt het dan uit dat Obama meeluistert en meekijkt? Waarom protesteren Merkel en Hollande dan?
—–Als ze een reden hebben, geldt die dan ook niet voor Marx Rutte? En moet die dan ook niet een dergelijke garantie van Obama eisen?
—–Als die ook voor Marx Rutte geldt, geldt die dan ook niet voor jou en mij? Moeten wij dan ook niet een dergelijke garantie gaan eisen? Eerst van Rutte en daarna ook van Obama?

 

4 REACTIES

 1. Goede vragen. @ . . .
  1e: Omdat nu hun Sinterklaas suprise is uitgelekt.
  2e: Mocht hij willen. “Mama, ze nemen mij eindelijk serieus !!! Mag ik nu een koekje bij de thee?”
  3e: Wil je echt bij Rutte om bescherming vragen? Hij en Zijn Billematen zijn deel van de vijand, deel van het probleem. Hoe Rutte omgaat met wensen van burgers is onderhand algemeen bekend: vingers in z’n oren stoppen en hard gaan schreeuwen.

  Het is frappant dat GSM en GPS “jammers” (stoorzenders) tegenwoordig verboden zijn en net zo strafbaar als het bezit van vuurwapens. Wat zou Rutte’s pedokabinet vrezen?

 2. Laten we niet op Rutte vertrouwen in standpunten tegen “belangrijke” mensen als Obama. Het was, dacht ik, cabaretier Ronald Goedemondt die het prachtige citaat naar voren bracht: “Waarom Rutte geen vriendin heeft? Omdat zijn løl net zo slap is als zijn ruggengraat”.

 3. Hoezo moet ik bij rutte gaan klagen? De Wet Garandeert ons toch Bescherming? Wat willen wij dan nog meer? En dan nog wel van Rutte, kom nou?

Comments are closed.