Het kabinet wil dat van verdachten die nog niet zijn veroordeeld ook DNA  wordt afgenomen. Minister Van der Steur neemt die aanbeveling van de commissie-Hoekstra over. TT.

Schreef ik vorige week over het verschoningsrecht dat klappen kreeg, moet ik vandaag al weer in de pen over een volgende grote rechtsaantasting van u en de uwen.

Wanneer het onzalige plan doorgaat waar de mini-ster op aan steurt, berg u dan maar. Zodra een agent uw DNA wil afnemen, zal hij makkelijk een reden vinden waarom u verdacht bent. Niets makkelijker dan u ergens van te verdenken in een land waar elke dag nieuwe wetten en regels worden ingevoerd.

Oeps, u blijkt onschuldig en niet meer verdacht, nou welgemeende excuses hoor, wij doen ook maar ons werk, we brengen u wel thuis. Hier zijn uw schoenveters en uw riem. Dat inmiddels afgenomen DNA? Och dat is volgens de juiste procedures gegaan en volgens het vigerende protocol wordt het meteen in de DNA-bank in Leiden verwerkt. Dat is nou eenmaal zo en ach als u niets te verbergen heeft…..

We schreven hier al eerder dat er nog een groot probleem is met DNA: namelijk het verwantschaps onderzoek: wanneer van een iemand DNA is afgenomen (terecht? of onterecht)  en dat verwant is, maar niet precies hetzelfde als dat DNA bij een misdrijf, dan weet men dus dat de potentiele dader familie is van die persoon. Zo kun je dus ongewild en terwijl je dat niet wettelijk zou hoeven te doen, je vader of kind verlinken.

U kunt verder zelf wel bedenken wat er door hackers, verzekeringsbedrijven en overheersers allemaal fout gedaan kan worden met die DNA gegevens. En wanneer de gezondheidszorg en pensioenen nog onbetaalbaarder worden, kunnen we met die DNA bank des te makkelijker bepalen wie we wel of niet helpen met de schaarse middelen. De gemeentelijke basis administratie is er niets bij!

7 REACTIES

 1. Ik neem aan dat dit alleen maar geldt voor de onderdanen en niet voor de oranje-bovendanen. Men zou er immers zo maar achter kunnen komen dat deze familie geen familie is van Willy de derde maar van de Ranitz.

  Bananenmonarchie nederland.

  En nu snel weer aan ’t werk, slaaf.

  Raymond [5] reageerde op deze reactie.

 2. Tip. Doe handschoenen aan als u gaat vliegen.
  Bij de paspoortcontrole overhandigt u uw brandschoon paspoort zichtbaar met uw (bij voorkeur witte) handschoen. Opmerkelijk maar de ambetantenaar in kwestie zegt er niets van.
  Wanneer hij met norse blik uw foto bestudeert en met uw gezicht vergelijkt, kijkt u snel op zijn badge. Als hij vervolgens het document teruggeeft, zegt u vrolijk “Dank voor uw vingerafdrukken, agent Jansen” 😉

 3. @Raymond [5]:

  Zet nu maar je ORANJE hoedje op , en vat nog maar een pintje , en “take the red and blue pill ” , en blijf maar in wonderland.

 4. Lees net in het papieren AD van heden dat v.d.Steur’s plannen op losse schroeven staan.
  Die plannen zijn in strijd met het rechtsbeginsel dat een verdachte alleen schuldig is aan een overtreding/misdrijf als de rechter daar het onomstotelijke bewijs voor heeft geleverd.

Comments are closed.