PERSON_Rutte_vingertjeEven een korte simpele rekenoefening. Volgens het CBS zijn er 8 miljoen 862 duizend werkenden in dit land. Daarvan zijn er 2 miljoen 330 duizend werkzaam bij overheid en zorg. Deze zullen dus gefinancierd moeten worden door de andere werkenden. Er zijn dan kort door de bocht 6 miljoen 352 duizend werkenden die als productieve burgers geld verdienen voor de rest.

De Griekse default kost Nederland 19 miljard. De werkende Nederlander zou er deze kabinetsperiode duizend euro bij krijgen. U heeft intussen in de gaten dat dit een verkiezingsbelofte was.

Hoe zuur kan het zijn? De Griekse default gaat 19 miljard kosten en dit omslaan over de niet ambtenaren / niet zorg medewerkers geeft een extra schuld van 3 duizend euro per werkende Nederlander.

werkenden

Het is natuurlijk ondenkbaar dat de ambtenaren of de zorg medewerkers voor deze tegenvaller op gaan draaien. Edoch, als ze dit wel zouden doen, dan nog kost Rutte de werkende Nederlander ruim 2 duizend euro. In plaats van dat deze duizend euro zou krijgen.

Laten we wel zijn, de sterkste schouders moeten in deze maatschappij de zwaarste lasten dragen. Dus dit betekent dat de uitkeringsgerechtigden en de gepensioneerden worden ontzien. En dat in de praktijk de lage inkomens ontzien gaan worden. Het zal dus wel anderhalf tot 2 maal modaal en meer zijn die geplukt gaan worden. Dan hebben we het over een veel kleinere groep en gaat het niet langer om 3 duizend euro maar een veelvoud daarvan dat onze sterke schouders extra mogen opbrengen.

7 REACTIES

 1. Denk maar niet dat de uitkeringen, toeslagen, pensioenen of de zorg ongemoeid gaat blijven. Naast het feit dat we straks een belastingsniveau voor een verzorgingstaat+ zullen hebben, zullen wij geen verzorgingstaat meer hebben. Dus wel betalen maar niets krijgen. Gaat straks alleen nog maar naar de rente op de leningen.

 2. Verder wil ik niet naar de grieken wijzen maar eerder naar Jan Kees de Jager met z’n volgevreten kop. Je moet een land dat failliet is geen geld lenen maar we moesten zonodig, niet griekenland helpen. Nee de west-Europese banken die moesten niet 1x maar voor de 2de x vanwege hun wanpraktijken gered worden. Dus het geleende geld ging niet naar griekenland maar direct terug om het risico van de staats obligaties bij de banken weg te halen en te plaatsen bij de belastingbetaler. Dit was uiteraard door de banken dan wel met winst doorverkocht. Maar nu barst de bom en moeten we natuurlijk allemaal heel boos zijn op de grieken die net zoals ons een corrupte sociopatische elite erop na houd.

  Maar ja eind goed al goed Jan Kees heeft in ieder geval een vet salaris wat zij vette kop eer aan doet.

 3. Elk land is verantwoordelijk voor zijn regering. Wij dus ook voor de onze. En de onze heeft ook ingestemd met de euro. Kun je op tegen zijn (geweest). Jammer maar helaas. Via een trits van verdragen zijn we daar nu aan geboden. Fraai is het vanuit democratisch oogpunt niet, maar daar hoorde je toen bijna niemand over. Eenmaal in de euro is de staatsschuld van Griekenland onze staatsschuld. Niet helemaal natuurlijk, dat voelt iedereen, maar wel voor een deel. Zeg voor de helft. Net als dat we aanspreekbaar zijn voor de staatsschuld van Frankrijk, Italië en Spanje. Omgekeerd staan die landen ook garant voor onze staatsschuld en die van Duitsland etc. Je zit met elkaar in de euro of niet. Het enige dat we kunnen doen is de economieën in de eurozone te harmoniseren. En daar gaan 3 verkiezingen over heen. Halen we dat?

  ratio [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Bob Duynstee [4]: Sorry maar ik ben niet verantwoordelijk voor de daden van mijn buurman. Laat staan dat ik verantwoordelijk ben voor de daden van iemand die ver van mij af woont en die zich Rutte of Balkenende noemt. Die mag de illusie hebben dat hij mij vertegenwoordigt maar dat doet hij niet want ik heb hem nooit toestemming gegeven.

  Ik ben net als jij een soeverein individu. Ik heb nooit enig mandaat gegeven aan de mensen die zich regering noemen. Niemand anders in dit land heeft dat gedaan. Heeft u een document getekend dat de regering u mag vertegenwoordigen? Hoezo kunnen we dan verantwoordelijk zijn?

  Als ik een verdrag teken dan hoef jij je er niet aan te houden. Als ik in jouw naam een verdrag teken en stel dat je voor de schulden van mij of de Fransen verantwoordelijk ben dan ga ik naar de gevangenis.

  Er is geen democratisch mandaat of zo iets. En die EU is al helemaal fout, zelfs voor mensen die in de democratie geloven, die moeten met name daar inzien dat het allemaal illusie is dat de regering het volk vertegenwoordigt

  Bob Duynstee [6] reageerde op deze reactie.

 5. @ratio [5]: @ratio [5]: U heeft gelijk dat je niet verantwoordelijk bent voor de daden van uw buurman. Maar uw regering is geen buurman, maar uw democratisch gekozen vertegenwoordiger die in uw naam bindende afspraken maakt. Namens u. Dat diezelfde regering ons in de euro heeft gerommeld, is een gotspe. Maar nu we er eenmaal inzitten, zijn we aansprakelijk voor elkaars (eurolanden) staatsschuld. Het is niet anders. Ze zien u aankomen met uw argument dat u “nooit enig mandaat heeft gegeven”. Vandaar dat ik zeg: niet zeuren en gewoon de helft van die staatsschuld kwijtschelden (die krijgen we toch al niet meer terug). Dat kost de NL staat (lees u en ik) zo’n slordige 10 miljard, twee keer zoveel als het overschot dat we komend jaar mogen verdelen. En ophouden met dat angsthazerige gemierenneuk van Merkel, Rutte en hun schatkistbewaarders Schäuble en Dijsselbloem.

  ratio [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Bob Duynstee [6]: Nogmaals, waar is het mandaat van de regering? Ik heb ze geen toestemming gegeven in mijn naam besluiten te nemen.
  Dat er mensen zijn die stemmen wil niet zeggen dat ze over mijn geld mogen beschikken.

  Je kan geen rechten weggeven die je niet zelf bezit. Zo simpel is het. Als andere mensen of een regering van mening zijn dat ze dat mogen doen, waar is dat op gebaseerd? Ik heb niemand het recht gegeven om over mij te regeren. Niet aan mijn buurman en al helemaal niet de regering. Ze pakken het recht en noemen het democratie en iedereen trapt erin.

  Hoe kan ik nu over jouw goederen beschikken? Die zijn van jou. Als ik nu met anderen beslis een regering te kiezen, mag die dan opeens wel aan jouw goederen zitten? Jij hebt noch mij, noch de anderen het recht gegeven over jouw eigendom te beschikken. Dat is van jou. Maar een regering kan het zo belasten of afnemen of verbieden. Een regering mag je onder de wapenen roepen en uitsturen ter oorlog. Heb je ingestemd met slaven dienst in een leger? Kom nou toch!

Comments are closed.