Vrijspreker: Het is altijd bijzonder om te zien dat als onderdanen een diagnose moeten stellen van de economische misère waar ze in zijn beland, dat ze dan altijd de instantie die een pistool op hun hoofd heeft, over het hoofd zien.

Opperdienaar: Ja, dat is opmerkelijk. Mijn neefje zat ooit in de trein als klein kereltje en wees op de man tegenover hem zeggende:”Wat heeft die mijnheer een grote pukkel op zijn neus”. Kinderen hebben nog niet door dat je hoort te liegen en dat wordt ze bijgebracht door een proces dat ‘slaan’ heet of in mildere vorm met de mooie engelse term ‘brow beating’ wordt aangeduid. De uitkomst van het proces is dat kinderen aanvoelen dat ze wat verkeerd hebben gezegd en daarmee laten ze het de volgende keer wel uit hun hoofd de waarheid te spreken.

Vrijspreker: Hoe uit dat zich in de grote mensen wereld?

Opperdienaar:In China kukelde bijvoorbeeld de afgelopen week de aandelenmarkt in elkaar. Dit was niet verwonderlijk aangezien er zich in 1 week zich 1.7 miljoen nieuwe beleggers aanmeldden, vaak met niet meer dan een lagere school opleiding. Dat die beleggers geen geld hadden was ook geen probleem want er werd ook voor een record met geleend geld belegd. Het kon immers toch alleen maar omhoog.

20150424_china

Kortom de laatste sukkel gooide zijn laatste cent die hij niet had in aandelen, aangemoedigd door jarenlange stijging door een sterk gegroeide geldhoeveelheid. Tijd voor de markt om uit te ademen, want de longen zaten vol, goed vol.

Vrijspreker: Wie kreeg er de schuld?

Opperdienaar: Natuurlijk kreeg de instantie met het geweldsmonopolie in de piepels republic China niet de schuld. Noch de piepels bank of China, noch het piepels bevrijdingsleger of het piepels geld. Dit omdat de pieples daar natuurlijk niets over te zeggen hebben, precies de reden waarom overal piepels voor staat. Wie kregen wel de schuld? Tja banken, Soros, buitenlandse speculanten. Wat deed het piepels geweldsmonopolie? Die ging bepaalde negatieve termen verbieden, zoals ‘aandelen catastrofe’. Verder werd short verkopen verboden, waarbij je aandelen leent om direct te verkopen met de verwachting ze later tegen een lagere prijs terug te kopen. Tenslotte werd sowieso verboden in de meerderheid van de aandelen te handelen en de instituten mochten 6 maanden niet meer verkopen.

Vrijspreker: De diagnose wordt ingezet door de overheid en hun media en direct overgenomen door de onderdaan.

Opperdienaar: Je ziet het overal en het is van alle tijden: Speculanten, joden, zwarten, moslims, grieken, Goldman Sachs, Bin Laden, ISIS, Al Qaeda, austerity (soberheid) noem maar op. De EU valt van ellende uit elkaar, maar in Brussel zijn het nog steeds redders die in hun heldenrol de samenleving van hun zelfgegraven afgrond redden. De mensen die je daadwerkelijk plunderen voor al hun reddingsacties, krijgen zelf nooit de schuld, alleen degenen voor wie ze zogenaamd plunderen. De onderdaan heeft geleerd door zijn overheid heen te kijken, naar de door vadertje staat aangewezen zondebok.

Vrijspreker: Toch lijkt de euro op zijn laatste benen te staan.

Opperdienaar: Geloof het maar niet. Het is de zombie strategie. De zombie lijkt onschuldig met een arm die er half afvalt, en allemaal gaten en zweren waar pus uitstroomt, maar dat is allemaal tactiek. Hij is onverwoestbaar en dodelijk en blijft als maar door strompelen met zijn uitgestrekte handen. Door zijn deplorabele uiterlijk komt de verdediging echter niet op gang.

Er is nu een akkoord getekend door de nieuwe Griekse minister van financiën Tsakalotos. De handtekening baarde nog al wat op zien en het is niet echt duidelijk of hij er nu volmondig achter staat, laat staan zijn onderdanen.

signature_Tsajalotos

De overheid fluistert overigens niet alleen de zondebok in het oor van de onderdaan tijdens de pijniging (de Emmanuel Goldstein uit 1984), voor hoop is ook plaats. Telkens als ergens de economie verder in elkaar klapte de afgelopen tijd, of het nu in Venezuela, Puerto Rico of Griekenland was, wordt is er naast een schurk ook een mogelijke redder aangegeven. Meestal was die redder de afgelopen tijd China. Bij Griekenland was het ook een tijdje Rusland. Hun onmetelijke reserves zouden aangewend kunnen worden om de helpende hand toe te steken. Nog even volhouden onderdaan, nog een paar offers brengen, de redding is nabij en het komt allemaal door Soros en Goldman Sachs. Of zoals de woorden uit de wizard of Oz: Let niet op de man achter het gordijn:

1 REACTIE

Comments are closed.