Op de late avond kreeg ik onderstaand bericht van Nu.Jij toegestuurd. *****
Ik vind dit zo schokkend dat ik het meteen op de Vrijspreker plaats_____

Nader onderzoek en verdere verwijzingen  komen morgen wel.

Maar dit  moet u snel zien en conclusies trekken: Eurozone neemt revanche: Griekse ex-MinFinVaroufakis moet voor de rechter

DOOR · JULI 31, 2015

Heb niet het lef anders te denken dan ‘EU boven alles’, want voor je het weet sta je voor de rechter voor strafrechtelijke vervolging. Hoewel Schäuble, Juncker, Rutte, Dijsselbloem, Lagarde en het IMF en Draghi en de ECB rustig mochten dreigen Griekenland uit de euro te schoppen, mocht (ex)MinFin Varoufakis daar kennelijk geen rekening mee houden in zijn beleid en ministerschap. Vanwege het feit dat hij zich voorbereidde op een gedwongen uittreden uit de euro moet hij nu voor de rechter verschijnen!

Het hooggerechtshof in Griekenland neemt stappen om oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis strafrechtelijk te vervolgen voor zijn rol in het opzetten van een parallel bankensysteem. Varoufakis is als parlementslid onschendbaar, maar het hooggerechtshof heeft het parlement gevraagd die onschendbaarheid op te heffen.

Niet alleen moest Griekenland gelden als voorbeeld, ook Varoufakis moet nu gaan gelden als voorbeeld. Hoewel iedereen weet dat de euro kansloos is, moet je niet als official het lef hebben daar op te plannen als een Plan B. Hoe durft Varoufakis te plannen op het in de toekomst kunnen blijven betalen van het salaris van de medewerkers van het hooggerechtshof. Hoe durft Varoufakis de Griekse overheid voor te bereiden op de herhaaldelijk aangekondigde plannen van Schäuble, Juncker en De Dijs! Het lef!

Steeds weer die twee maten in de EU: één voor eurocraten – die mogen alles:

:Liegen,bedriegen, landverraad, meer landverraad, veel landverraad, staatsgrepen,meer staatsgrepen, stoken, belastingontwijking, nepotisme, zelfverrijking, meer zelfverrijking,veel zelfverrijking, mismanagement, alcoholismeverkwisting,zelfbevlekking, meer zelfbevlekking, veel zelfbevlekkingdrugsgebruik, diefstal,omkoping, onteigening, fysiek geweld, decadentisme, landjepik, macht grijpen,fraude, valsemunterij, roof, verarming,megalomanie, afpersing, privacyschendingen,etc, etc

Alles is toegestaan voor eurofielen. Maar pas op als je anders denkt dan ‘EU is heilig‘! Pas op als je eens een zinnige economische discussie wilt houden op eurotop-niveau over het knellende keurslijf van de euro of plant op precies daar waarmee de EU, het IMF en de ECB dreigen… want dan komt de EU als een hamersloopkogel op je neer!

Duitsland bleek reeds een harde onderhandelaar, en nu klaarblijkelijk ook haatdragend. De EU blijkt steeds weer een zeer griezelige dictatuur te zijn.

8 REACTIES

 1. Ook hier herhaalt de geschiedenis zich alleen in een ander (geautomatiseerd) jasje; de staatsgreep, coup, coup d’état of putsch.
  Wiki moet een beetje aangepast worden
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Staatsgreep
  Het grappig is dat je nu minder (slimme) mensen nodig hebt.
  Maar als je naar de regio op zich kijkt , business as usual. RegioUpdate: als je het op de oude manier doet en het gaat niet snel genoeg dan kom je dus mensen te kort.

 2. Inderdaad, Varoufakis wordt afgerekend op onafhankelijk denken (en dat voor een communist…).

  De hele EU is een administratieve staatsgreep/kolonisatie en daarom is het een schande dat Mark Rutte’s pedokabinet er zo slaafs aan meewerkt. Maar aan de andere kant gaat de oude spreuk nog steeds op: “Een volk krijgt de leiders die het verdient”.

 3. Het artikel is op 30 juli 2015 gepubliseerd op http://www.langleveeuropa.nl

  Het is natuurlijk van de zotte en dat Varoufakis zijn onschendbaarheid zou kwijtraken. Maar als dat zou gebeuren zou dat een goede opening zijn naar alle politici hun onschendbaarheid kwijt.

 4. Tip: Als je hier morgen meer uitgebreid aandacht aan wil besteden, vergeet dan ook niet het meest belangwekkende side- effect te benoemen. Wellicht precies zo groot als de mainissue in kwestie.

  Op deze site is al veel gesproken over de risico’s van internetbankieren en over de veiligheidsrisico’s van digitaal geld en privacy in het algemeen. Nu wilde Varoufakis de Griekse fiscus hacken en de drachme invoeren, maar wat bleek? DAT KAN! NO PROBLEM!!

  Uiteindelijk is het plan afgeblazen door premier Tsipras omdat hij 1000 ambtenaren nodig had om het plan echt uit te voeren. En daarvoor kreeg hij weer geen toestemming van Tsipras.
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24311753/__Varoufakis_wilde_fiscus_hacken__.html

  Conclusie: Belastingdienst van een EU- lidstaat hacken? Neem duizend hackers en je bent klaar!

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [7]: Is dat zo Hub? Dan is er dus helemaal geen sprake van hacken en klopt de Telegraaf bewering ook al niet. De aanklacht dan wellicht ook niet. Er is dan hooguit sprake van een stoute eigenwijze minister. Wat het veiligheidsrisico er overigens niet minder op maakt. Het balletje kan immers naar meerdere kanten rollen.

Comments are closed.