Ondernemer, jurist en publicist Kim Tjoa legt in een korte video uit waarom hij denkt dat de rol van de banken zal afnemen en lokale betaalinitiatieven sterk zullen opkomen.

2 REACTIES

  1. Klinkt allemaal sympathiek, maar Tjoa lijkt voorbij te gaan aan de rol van de overheid in het voorzien, reguleren en manipuleren van geld. Er is een reden dat het uiteindelijk het gebruik van goud heeft uitgebannen. Er is een reden dat het centrale banken in het leven heeft geroepen. Ontwaarding is een doelbewuste tactiek door de overheid.

    De overheid zal niets toelaten dat hun invloed op de monetaire economie doet inkrimpen. Ook bij bijvoorbeeld Bitcoin zie je dat ze steeds meer met regulering gaan komen. Het idee dat het concurrerende munten zal toestaan is naïef.

    Dus in zover de invloed of het gebruik van banken zal verkleinen, is dat alleen omdat de overheid hun invloed nog net zo goed zal kunnen laten gelden op de wijzen die Tjoa schets.

    Alles waar de overheid geen controle over heeft wordt zwart geld genoemd. Het zelf uitbrengen van munten wordt valsemunterij genoemd. Het wil inflatie kunnen creëren om uitgaven te vergroten. De overheid zal dus niet toestaan dat mensen hun fiat rotzooi kunnen negeren.

  2. Wat een nonsens van wat de “Individualist” mag heten ! Heb je ook een naam, en wie ben jij en wat beteken je in de maatschappij ?

Comments are closed.