30 REACTIES

 1. De democratie in Griekenland is niet dood. De Griekse overheid kan niets meer doen voor haar bevolking.
  Net als ieder ander land, heeft de overheid met instemming van de bevolking, want die kiezen ook zo, op de toekomst geleefd. Door ieder jaar meer uit te geven dan je binnen krijgt, moet je schulden maken, tenzij je voor echte sanering kiest.
  Hierdoor trekt je opbrengsten van de toekomst naar het heden, en geef je het uit. Je leeft op het nog te verdienen inkomen van de komende generatie. Het geld is er niet maar door te lenen, kun je het wel uitgeven. Met als nadeel dat je een staatsschuld opbouwt.
  Deze schuld is nu zo hoog, dat zij vastlopen. De Griekse overheid moet dus saneren, dus geen verkiezingsbeloften meer, geen snoepjes, maar aflossen, of te wel verstandig financieel beleid. De tijd van gratis, is voorbij. Dat is iets wat Griekenland, maar dat geldt ook voor ons, nog moeten leren.

  Andre [8] reageerde op deze reactie.
  John [12] reageerde op deze reactie.
  Peter [19] reageerde op deze reactie.

 2. @Andre [8]: Jawel hoor. De banken brengen fiatgeld op de markt dmv een dubbele boeking, en krijgen dan zomaar iets voor niets, namelijk fiat-assets die spontaan aanjongen dmv fractioneel bankieren en een schuld waar ze dmv van renteheffing dik aan verdienen. En dan gaan ze fijn gokken op de beurs met hun verse assets en woekerrentes.

  De geheven rente en de rente op de schuld (rente op rente is schuld die zomaar aanjongt, ook al gratis en voor niets) bedraagt over de gehele looptijd altijd 2,5, 3 of meer keer het bedrag van de oorspronkelijke schuld, dus de openstaande schuld brengt al snel echte waarde op. Da’s pas toveren, heel veel voor niets!

  Het zijn de banken die wel wat van de moraal die Easymoney aangeeft kunnen leren. Tot nu toe hebben de banken namelijk aan Griekenland helemaal geen verlies geleden; ze hebben er allang hun winst uit – en opgemaakt natuurlijk. Het kan dus wél, iets voor niets, als je het mandaat hebt om te toveren.

  De banken wensen nu de volle mep aan assetwaarde (die kwam zomaar uit het niets, remember) en rente te incasseren over de ruggen van de Europese belastingbetaler. Want een kind kan zien dat Griekenland terugbetaling nooit zal kunnen opbrengen. Van kwijtschelding en een Grexit, waarmee de Grieken zelf voldoende bestraft zijn en die tevens geneeskundige werking heeft, willen de banken niet horen.

  Kwijtschelding kost een bank trouwens niets of niet veel. Want ze produceren zelf dat fiatgeld en hun winst slaan ze uit goochelen met de 2 helften; bij kwijtschelden wordt de balans opgemaakt en wordt de oorspronkelijke asset en schuldbedrag bij elkaar opgeteld, en dan verdwijnt het fiatgeld spontaan weer in de bel gebakken lucht waaruit het geblazen werd. Alleen de reeële kosten die gemaakt zijn blijven over. En de totale geldvoorraad slinkt een beetje.

  Zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun roofzuchtig handelen is er niet bij; integendeel, die wordt beloond met via de belastingen van de burgers afgetroggeld geld. Krijgen ze zomaar voor niks. Nou ja, ze moeten wel hun handjes op houden als een rasechte junk en heel hard janken. En er *systeemrelevant* uitzien. Dat is wel hard werk natuurlijk.

  Andre [11] reageerde op deze reactie.

 3. Als een bank door als een idioot de asset-kant laat aanjongen dmv van fractioneren en dus in de problemen komt als er plotseling geen dekking meer voor is, is dat echt de verantwoordelijkheid van die bank. Want de bank had kunnen weten dat Grieken wanbetalers zijn en had dus nooit zoveel risico moeten nemen.

  Daarom, waar er 2 kijven hebben er 2 schuld, en daarom is gedeeltelijke kwijtschelding en vergoeding voor gemaakte kosten aan die bank eerlijk en rechtvaardig bij afronding. Ook de bank moet leren dat je niet je assets tot in het oneindige kunt opblazen. Ook de bank moet op de blaren zitten, anders leert het deze streken nooit af.

  Fiatgeld is zowiezo een gemankeerd systeem want het heeft geen rem. Maar het is het enige wat we hebben momenteel. Banken maken van hun mandaat op een misdadige manier misbruik en helpen daarmee het systeem om zeep. Want mensen verliezen het vertrouwen en schakelen over op betere geldmiddelen, of schaffen zich zaken van waarde aan.

  Sorry voor de rant. Maar mensen snappen niks van fiatgeld, tot hun eigen grote nadeel, dus voel ik me geroepen daarover informatie te verstrekken. Want van een bank zul je dit niet horen, en van politici al helemaal niet. Maar nogmaals, van een goed geregelde gedeeltelijke kwijtschelding wordt de bank geen cent armer.

  Andre [11] reageerde op deze reactie.
  Bertus [18] reageerde op deze reactie.

 4. @Ness [10]:

  “Want de bank had kunnen weten dat Grieken wanbetalers zijn en had dus nooit zoveel risico moeten nemen.”

  Ze wisten dat ze gebackstopped zouden worden door de ECB, en dat is ook gebeurd bij de vorige keer dat er een bak geld die kant op ging.

  @Ness [9]:

  “Jawel hoor.” Welnee, er komt een keer een rekening. Ponzi gaat goed totdat het niet meer goed gaat.

  Ness [14] reageerde op deze reactie.

 5. @Easymoney [5]:

  Voor saneren en dergelijke is het al veel te laat.
  Dat hadden ze jaren geleden al moeten doen.
  Nu de terminale patiënt het eindstadium nadert, is het te laat voor medicijnen.
  Dat geldt voor alle EU landen, de EU zelf, en ook Amerika, onder anderen.
  Het gaat nu nog alleen maar om het leegroven van Griekenland, om te beginnen.

 6. @Andre [11]: Dan kan ik niets anders dan concluderen dat het ECB met opzet het financiële systeem aan het ontregelen is, in samenwerking met alle banken, die tov het land waarin ze gevestigd zijn geen enkele loyaliteit hebben. Dat bleek al in 2008: http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/07/alles-gaat-nog-volgens-plan/

  Waarom zou je anders een bank gigantische bellen gebakken lucht laten blazen als een gek, en dan van het publiek eisen de hele bel te vergoeden via belastingen middels een bail-out of bail-in? Dat leidt rechtstreeks tot economische stilstand, rotzooi en ellende, explosieve stijging van kosten, werkeloosheid en noem maar op.

  Hadden die complottertjes toch gelijk heh… Een *reset* gevolgd door een zg New EU Order, de natte droom van eurofielen, de compleet kapotgereguleerde ex-maatschappij waar de vee maar te slikken heeft wat ze door de zeer goed georganiseerde misdaad wordt toegeworpen. EU uber alles!

  Raymond [15] reageerde op deze reactie.
  Individualist [16] reageerde op deze reactie.

 7. @Ness [14]:

  Een 100% georkestreerde situatie.

  De volledige media is momenteel in een overdrive situatie , en ik vrees dat dit de komende periode erger zal gaan worden.

  Het was al 14 dagen terug dat ik mijn ogen opsloeg , en de eerste vermoedens kreeg , vandaag besefte ik waarom ze woensdag nacht gekozen hebben , voor deze exercitie.

  Laten we stellen dat de elementen in de juiste positie stonden.

  We worden ge-unie-ficeerd .

 8. @Ness [14]:

  Dan kan ik niets anders dan concluderen dat het ECB met opzet het financiële systeem aan het ontregelen is, in samenwerking met alle banken, die tov het land waarin ze gevestigd zijn geen enkele loyaliteit hebben.

  Je meent het.
  Kijk naar alle landen en hun economisch beleid. Dan hebben we het desondanks niet over malle Pietjes die niet kunnen rekenen en niet hebben gestudeerd. Onwetendheid kan ze dus niet verweten worden. Doelbewustheid blijft dan over.

  Hadden die complottertjes toch gelijk heh

  Hoezo complot? Zijn ze niet open genoeg over hun minachting voor het gewone volk, hun vrijheid, de “democratie”, normaal rationeel economisch beleid enz?
  Wat gebeurt er met een individu dat zo met zijn financiele huishouden omgaat?
  Ikzelf kan het nauwelijks een complot noemen als de waarheid over de elite je zo in het gezicht staart.
  Het is niet de “complotdenkers” die onbegrijpelijk zijn, maar het feit dat er zoveel mensen zijn die maar vrolijk door blijven gaan te geloven dat de politiek er is voor hen, ondanks de onbegrensde hoeveelheid aan empirisch bewijs voor het tegendeel.
  De gewone, stemmende persoon die nog steeds gelooft in de politiek, is als de ezel die zich een honderd keer aan dezelfde steen stoot.

  Ness [23] reageerde op deze reactie.

 9. Overigens, dat democratie dood zou zijn is onzin. De Grieken hebben deze mensen toch zelf gekozen, of niet?

  De democratie is niet dood.
  *DIT IS DEMOCRATIE.*

  Wat er in Griekenland is gebeurd is democratie. Wat er is gebeurd is dat de Grieken tot in den treurnis hebben gestemd op mensen die gouden bergen beloofden die niets zouden kosten, en nu de rekening krijgen gepresenteerd omdat in de echte wereld niets gratis is. Diezelfde Grieken die nu de straat op gaan omdat ze, ondanks hun economische depressie, vinden dat er niet gesaneerd moet worden. Kortom, ze geloven NOG STEEDS dat wat ze willen gratis is en dat ze er recht op hebben.

  Wat er in Griekenland is gebeurd, is wat er gebeurd als je de realiteit wilt negeren. Het is als pokeren tot je blut bent, lenen en doorpokeren, lenen en doorpokeren, lenen en doorpokeren, en dan verbaasd zijn als je niets meer kunt lenen en kwaad wordt dat je niet meer door kunt pokeren en dat iemand het lef heeft te vragen of je de leningen terug kunt betalen.

  Bertus [20] reageerde op deze reactie.

 10. @Ness [10]: Je bent niet verplicht dat aangejongde geld te accepteren. En je weet van te voren dat je geleend geld moet terug betalen. Ook zijn er voor dat aangejongde geld diensten en producten geleverd.

 11. @Easymoney [5]: Helemaal mee eens, alleen het misdadige is dat degenen die er van proviteerde of nog proviteren de ellende achter laten voor de volgende generatie. Die mag zich krom werken. Veel jonge grieken zullen -terecht- aan hun stutten trekken. Het feest in Griekenland is over, maar er zijn nog andere landen waar het feesten nog in volle gang is. Zelfs al roept men dat er zogenaamd bezuinigd is na de crisis.

 12. @Individualist [17]: Wanneer je met 500km/hr op een stampvol terrasje in de binnenstad afgast, dan spreekt men doorgaans niet meer van autorijden. Dan heeft men het over een gewelddadige ‘aanslag’. Het lijkt me derhalve ook niet verstandig democratie met corruptocratie te verwarren. Onverlet de ontelbare onvolkomenheden die de democratie met zich meebrengt, zoals het risico op corruptocratie.

  En b.t.w. is ondergetekende een andere Bertus dan de Bertus hier boven.

  Individualist [27] reageerde op deze reactie.

 13. Merkel: Duitsland ‘riskeert chaos’ zonder hulp aan Grieken

  Als Duitsland niet meedoet aan de onderhandelingen over nieuwe leningen voor Griekenland, is het land ‘onverantwoordelijk’ en ‘riskeert het chaos’. Dat zegt althans de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die vandaag de laatste afspraken met Griekenland verdedigt tegenover de Bondsdag.

  Riskeert het chaos? Riskeert het chaos?
  En wat is het de afgelopen jaren dan? Niet anders dan chaos! Een chaos die almaar groter wordt. Voor de EU, voor de Grieken. Man, man, man….

  Raymond [22] reageerde op deze reactie.

 14. @Andre [24]:

  Nee Andere , wij dwalen niet af !

  Ik ben en blijf van mening , dat men met vooropzet een volstrekt gammele EUROPA – UNIE heeft gecreëerd , en met als uiteindelijk doel : het compleet falen daarvan.

  Om daarna als een Fenix , uit zijn as te mogen herrijzen .

  Eurpees song festival ……who the hell they think we are , not evryone is an dumbass.

  Rise Like a Phoenix – Conchita Wurst (Lyrics)

  https://www.youtube.com/watch?v=NIwjyLeww8I

 15. @Bertus [20]:

  Volgens mij ben ik vrij duidelijk. Dit is het gevolg van democratie. Het gaat er niet om wat de gewone man in de straat wil of wat hij verwacht. Het logische gevolg van zijn stemgedrag heeft Griekenland tot hier gebracht. Dit is democratie.

  De democratie waar mensen denken dat ze alles krijgen waar ze voor stemmen, zonder met de gevolgen geconfronteerd te worden, die democratie bestaat niet. Je kunt niet buiten de realiteit leven. Noem maar eens een gezonde “democratie”.

  Ik verwar democratie dus niet met corruptocratie. Het is 1 en hetzelfde.

 16. Democratie is bedoeld om conflicten op te lossen m.b.v
  een rechtssyteem en verder niets.

  Het probleem in Griekenland was dan nooit ontstaan,
  omdat de schuld nooit zo hoog was op gelopen als
  iedereen zelf kon bepalen hoeveel geld ie zou
  uitlenen aan Griekenland. (i.p.v via belastinggeld)
  Dit kon alleen maar als je iemand anders zijn geld kan
  uitgeven als ambtenaar.

  Democratie is pas slecht als de onderwerpen waar
  het invloed op kan hebben niet van te voren vast staan
  en niet worden uitgevoerd naar de keuze van de meerderheid.

  Al het andere is een schijndemocratie en dus bedrog.
  Onze z.g.n democratie is onbeperkt.

  Het is niet de democratie die verkeerd is maar de toepassing ervan of de oneindigheid ervan.

  Als je de wielen van een auto verwijderd dan is het ook
  geen auto meer.

  Voor democratie is dat niet anders.

  Op deze site wordt dan in mijn ogen democratie vaak
  onterecht altijd als schuldige aangewezen.
  Men heeft het nooit over herstel of reparatie van de democratie.

  Individualist [29] reageerde op deze reactie.

 17. @Romee [28]:

  Jouw versie van democratie bestaat niet en wordt naar mijn weten nergens toegepast.

  In het geval van een vorm van “zelfbestuur” door individuen, spreken we ook niet meer van democratie zoals algemeen geaccepteerd, maar simpel van zelfbeschikking cq anarchisme. Het heeft daarom geen enkele zin in dat geval nog van democratie te spreken. Waarom zou je een immers een ‘systeem’ – inclusief stemrecht – nodig hebben om jezelf te besturen?

  De letterlijke betekenis van democratie is “het volk (demos) regeert (kratein)”. Maar “het volk” is een collectief. De praktische uitwerking van een collectief kan slechts zijn dat de meerderheid bepaalt, omdat volstrekte unanimiteit bij besluitvorming een utopie is.

  Democratie is daarom dus gewoon een systeem waarbij de wil van de meerderheid bepaalt wat een beleid voor een land zal zijn en waaraan het individu zich dient te onderwerpen.

  Het “herstellen” of “repareren” van democratie? Tot wat? Iets dat net zo goed gewoon zelfbeschikking of vrijwillige samenwerking of anarchisme (of desnoods minarchisme) genoemd kan worden?
  Die conceptie van democratie is volstrekt overbodig en kan dus gewoon in de prullenbak van de geschiedenis. De enige vorm van democratie waarvan de definitie nog een belletje bij mensen doet rinkelen is wat je nu overal ziet. Mensen die stemmen, waarbij de meerderheid hun volksvertegenwoordiging kiest.
  Zelfs bij “directe democratische” vormen als het referendum is het de meerderheid die bepaalt.

 18. Democratie, dat is stemrecht hebben, en dat een meerderheid van stemgerechtigden zowel niets in de EU zien**, maar tegelijkertijd toch op Eurofiele partijen zoals VVD, PVDA en D66 stemmen bij verkiezingen.

  **http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/62_procent_zegt_fuck_the_eu.html

Comments are closed.