Onlangs is de Texas Bullion Depository opgericht. Een bank waar de texastegoeden gedekt zijn door goud, zilver en andere edelmetalen. Hiermee breekt Texas met de FED en de hebzuchtige hand uit Washington. Daarnaast vergroot de bank de kansen voor afsplitsing en het onafhankelijk verklaren van Texas.

Op 12 juni 2015 tekende gouverneur Greg Abbott een wet om de Texas Bullion Depository op te richten. Met een overweldigende meerderheid van stemmen: 140 – 4 in het Texas House en 27 – 4 in de Senaat. Onder de eerste stortingen waren 6.643 goudstaven van de University of Texas Investment Management Company met een gezamelijke waarde van 1 miljard dollar.

Tot dan toe had Texas zijn goudvoorraad opgeslagen in New York bij de Britse bank HSBC die er niet bepaald een solide reputatie op na houdt. Pogingen van Duitsland om een deel van zijn goudreserve uit New York terug te halen, duurden 7 jaar en uiteindelijk gaven de Oosterburen het op. De Amerikaanse overheid wijst ieder verzoek af – ook dat van Ron Paul – om te rapporteren hoeveel goud er nog in Fort Knox is.

Geen wonder dat Texas er op uit is om haar goud te repatriëren en confiscatie te voorkomen. Volgens de Texas Observer kunnen particulieren en bedrijven (electronische) transacties uitvoeren via de goudgedekte Depository en daarmee de FED omzeilen. Hiermee gaat er een spaak in het wiel van het eindeloos fiatgeldsysteem.

De Staat Texas zegt alle federale pogingen om bankrekeningen toe te eigenen te blokkeren. De Depository heeft ook de mogelijkheid om President Obama’s plannen om een cashloze maatschappij te vestigen lokaal te torpederen. Want cashloos is traceerbaar en te belasten, dus de weg naar slavernij, massacontrole en inkomsten’herverdeling’.

Volgens Rick Cunningham van het Texas Center for Economics, Law and Policy is de bank ‘een totaal unieke oplossing voor de 2008 financiële bijna-ineenstorting. Een geavanceerd systeem van electronische betalingen en regelingen gedekt door goud maakt de Texaanse economie duurzaam, zelfs in tijden van nationale financiële of valutacrisis.’

De mogelijkheid van Texaanse secessie – of afscheiding – werd aangegeven door Edwin Truman van het Peterson Institute for International Economics. ‘Ik zie geen voordeel van de Depository of het moet de voorbereiding voor een afscheiding uit de Unie zijn. Zo’n goudopslag bouwen kost meer dan de 605.000 dollar opslagkosten die ze nu aan HSBC betalen.’

Van 1836 tot 1845 was Texas een onafhankelijk land en had diplomatieke en handelsbetrekkingen met België, Nederland, Denemarken, Frankrijk, Engeland, het Russische Keizerrijk én de Verenigde Staten. Als Texas opnieuw onafhankelijk zou worden, was het de tiende grootste economie in de wereld. Groter dan Canada met een BNP van circa $ 1.648 biljoen. Texas is goed voor een derde van alle nieuwe banen die door Obama geclaimd worden.

Als de Texas Bullion Depository een succes wordt en een onafhankelijk en betrouwbaar geld- en banksysteem blijkt te zijn dan vergroot dat de kansen voor afscheiding. Texas zou leidend kunnen zijn in de aanval om financiële vrijheid te herwinnen door de VS te bevrijden van de tirannie van de federale overheid en de Federal Reserve’s fiatgeldsysteem.

‘Ik denk dat Texas weer eens laat zien dat ze voor op de rest lopen’, zegt James Rickards, schrijver van het 2014 boek ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System. ‘Ze wachten niet op de ramp maar bereiden zich erop voor.’