25 REACTIES

 1. ….Even off-topic, de Nederlandse zanger Gordon is na een bezoek aan Mark Rutte niet gewond geraakt door een aanslag op zijn leven. Gekke ik ook altijd, met mijn eeuwige ziekelijke achterdocht dat twee mannen net even wat meer met elkaar hebben gedeeld dan wat huis-tuin-en-keuken futiliteiten.

 2. Of het boekje van George Soros ook echt bestaat kan ik verder niet achterhalen, misschien komt er binnenkort meer bericht binnen.

  Enfin, ik vraag me ook af wat er zou zijn gebeurd als Griekenland niet was gesteund en uit de EU was gestapt, hoe dan de vluchtelingensituatie in dat land was geweest. Had men ze toegelaten? Had men ze teruggestuurd? Had men ze gewoon kunnen doorsturen naar de EU? Toch goed dat de Grieken in de EU zijn gebleven, het kost een beetje, maar daar krijgt men dan ook heel wat voor terug!!

 3. @Raymond [5]:

  Oh …ja..was ik even vergeten te vertellen , deze man is een zevende dag adventist , en die houden de zaterdag , en de katholieke kerk de zondag.

  In de exacte berekening van de kalender , zoals neergelegd , klopt dit ook niet , omdat de start van de echte joodse kalender niet uitging van de stand van een planeet.

  Maar het tot rijpdom komen van een bepaald gewas.

 4. Nog interessanter dat U het dan als een kans ziet, dat massa’s moslim mannen naar Nederland komen.
  Als U een langere tijd verblijft in een moslim land, zult U erachter komen dat massa’s moslims en het begrip vrijheid niet samengaan (moslim individuen en vrijheid kan best).

 5. De jihad van het democratie geloof heeft ervoor gezorgd dat de stromen ontstonden “wij” vinden ons geloof beter en willen het aan iedereen opdringen.
  Het idee dat democratie het meest rechtvaardige geloof is heeft voor zeer vele doden gezorgd.
  En militair ingrijpen in landen waar “we” niets te zoeken hadden. Maar “we” moesten en moeten zonodig militaire zendingsmissie op starten om het goede nieuws van “vrede en vrijheid” van de democratie te verspreiden om de ongelovigen te bekeren tot “ons” geloof met geweld.

  You are with us or you are with the other faith. Dus of je sluit je bij het enige echte geloof of je kiest voor het ander geloof en hebt daarmee gekozen de vijand te zijn van het juiste geloof.

  Staatisme is uitgegroeid tot het meest vernietigende geloof ooit.

  Ik wil hiermee niet zeggen dat islam nou zo’n fijn geloof is, maar democratie is dat dus ook niet het wordt hoog tijd dat mensen zien dat “democratie”. ” regering “”de meerderheid” niet bestaande goden zijn en dat hun geloof nou niet bepaald vredelievend is. Mogelijk dat ze A-theist worden aan de democratie………………euh anarchist bedoel ik dus.

  Easymoney [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Perspectief [15]: heel goed, democraten menen het recht te hebben iedereen voor te schrijven welke levensstijl acceptabel is en welke niet. Dit idee is gebaseerd op rechtvaardigheid en het doel heiligt de middelen. Dit is ook de basis van oorlogen.
  Dit geldt ook voor de godsgelovigen, ook zij zijn van mening dat zij het recht en het Gezag hebben, om naar iedereen disciplinerend en straffend op te treden naar die groep mensen die niet doen wat er gezegd wordt.
  Het grappige is, net als de overheidsgelovigen, zijn zij van mening zijn dat zij mensen ‘helpen’.
  Doe maar eens voor de grap de overheid ter discussie stellen. Mensen die zeggen dat zij atheïstisch zijn, vertonen ineens zwaar en emotioneel religieus gedrag en denkwijze.

  Perspectief [17] reageerde op deze reactie.

 7. @Albert S. [10]:
  Albert, je gelooft zelf toch ook in Hem?
  Gun dan anderen ook het geloof in Hem, ook al roepen zij Hem aan in een ander gebouw. Op zondag kijkt hij naar jou en heeft erbarmen met jou. Op vrijdag gaat zijn erbarmen naar hen die dit evenzeer verdienen als jij.
  Hij heeft gezegd : ” Wij zijn allen kinderen van e e n Vader” en daar horen moslims ook bij.
  Hun cultus staat op hetzelfde niveau als de jouwe. Gun s.v.p. ook deze schepselen Gods het Licht in de ogen!

  Albert S. [21] reageerde op deze reactie.

 8. @yourke [18]: Exact. Onze grootste vijanden zitten in Washington (militair-industrieel complex) en Brussel (kongsi van socialisten en corporatisten).

 9. @Albert S. [21]:
  Beste Albert,
  Uit je reactie blijkt dat je geen enkel inzicht hebt hetgeen islam is en geen afstand weet te nemen van je eigen geloof dat er een is van de honderdduizenden geloven die de geschiedenis van de mensheid tot nu toe gekend heeft.
  Wat meer bescheidenheid zou je sieren in plaats van hetgeen toevallig jouw geloof geworden is zo op de voorgrond te willen plaatsen. Ik vind dat erg schokkend, hoewel het onder christenen helaas wel meer voorkomt.
  Ik adviseer je even te bellen met een vriend van mij die je op deskundige wijze over de islam kan inlichten.
  Bel s.v.p. 06 52667775 en Nasier zal je gaarne te woord staan. Doe je voordeel met deze aanbieding.
  Met vriendelijke groeten,
  Hugo

  Albert S. [23] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [24] reageerde op deze reactie.

 10. @hugo van reijen [22]: Beste Hugo, jij bent degene die kennelijk bitter weinig kennis hebt van de islam. Ook je vriend zou beter moeten weten als hij zich verdiept had in de geschiedenis van de jihad en shari´a, wat wezenlijke onderdelen zijn van het mohammedanisme. Hij zou de drie heilige boeken moeten kennen zoals de koran, hadith en sira. Ik heb dat wel, ik doe al 20 jaar onderzoek naar deze cultus en dat is behoorlijk. Ik heb twee jaar in Tunesië gewoond en ben toen op onderzoek gegaan met medewerking van twee goede vriendinnen aldaar.

  Het is een zwaktebod, dat jij zelf niet bereid bent om in discussie te gaan en vind het juist schokkend dat je geen argumenten aandraagt ten aanzien van de islam, haar geschiedenis en haar ideologie.

  Als jouw vriend de discussie aan wil gaan, dan kan dat hier schriftelijk en kan ik hem een aantal indringende vragen stellen over de gewelddadige oorsprong en ontwikkeling van dit geloof. Voorheen kreeg ik heel veel moslims die in discussie gingen, maar dat hield op, omdat ik een groot aantal feiten naar voren bracht waar men geen antwoord op had.

  Het is niet mijn ´geloof´dat ik op de voorgrond wil brengen, maar juist mensen wil waarschuwen voor de gevaren van een totalitaire ideologie gemaskeerd als religie.

  Zoals vaker gezegd de islam staat haaks op het libertarisme.

 11. @hugo van reijen [22]: Nog iets, het is een aanname dat jij denkt dat ik christen ben, nee ik ben atheist, mijn ouders waren ook atheisten. Wat ik wel weet is dat uit onderzoek het christendom, het hindoeisme en het boeddhisme goed samen kunnen gaan. De islam is altijd in oorlog met alle andere religies en dat is een historisch feit, vanwege het totalitaire karakter van deze cultus.

  hugo van reijen [25] reageerde op deze reactie.

  • @Albert S. [24]:
   Gefeliciteerd Albert, fijn dat je ook bij de atheïstische club hoort en dat je brein evenmin als het mijne door je ouders vergiftigd is.

   Maar wat de islam betreft heersen er bij jou een aantal misverstanden die met een telefoontje naar Nasier gemakkelijk uit de weg te helpen zijn. Hij vertelde mij pas nog, met een heuse dominee te hebben gesproken, bij wie ook allerlei misverstanden bestonden over de islam. En wonder boven wonder: na een gesprek van 20 minuten zag de dominee in, dat zijn oordeel in het geheel niet juist was.

   Je ziet dat wel vaker: een kerk vlak bij een moskee zonder dat de imam en de dominee van gedachten wisselen. Dat is vreselijk jammer, want ze aanbidden op dezelfde inefficiënte wijze vanuit verschillende gebouwen dezelfde niet bestaande entiteit, terwijl bijna 50 procent van de kosten bespaard zouden kunnen worden indien zij de handen ineen zouden slaan.

   Aan de andere kant heb ik wel gemakkelijk praten, want ik verkeer een groot gedeelte van het jaar in een islamitische omgeving en kan je uit eigen waarneming vertellen, dat islamieten niet slechter zijn dan christenen, soms zelfs wat minder hypocriet.

   Niet dat je soms geen vreemde dingen ziet. Zat pas met enkele moslims in een lounge op een luchthaven, waar zich ook een paar bevond van wie de vrouw een zwarte doek droeg die het gehele hoofd omsloot, behalve een smalle gleuf voor de ogen. Het probleem was dat deze vrouw moest eten. Dat is een lijdensweg voor zo’n vrouw, Albert. Je moet zelf ook eens kijken hoe zo iets gaat.

   Maar weet je wat het geval is, Albert? De meeste moslims vinden dat ook een belachelijke zaak. Zo’n vrouw leeft nog in de middeleeuwen en haar man die er naast zit, eveneens.

   Islamitische vrienden vertellen mij herhaaldelijk over dergelijke koddige situaties en zij lachen zich een kriek over deze en dergelijke knettergekke zaken, soms ook over familieleden die nog wat in het verleden leven, maar dat komt in Nederland ook voor. Mijn eigen nicht, wonend op 10 kilometer van Amsterdam, verbrak in 1950 haar verloving, omdat zij het met haar aanstaande niet eens kon worden over het antwoord op de vraag of de kinderen die aan het huwelijk zouden ontspruiten wel of niet op zondag zouden mogen fietsen.

   Persoonlijk raad ik altijd zowel moslims als christenen aan, alle religieuze rotzooi het raam uit te gooien. Dat verrijkt je leven; religie verrekt het.

   Ik wou dat je eens wat islamitische landen bezocht Albert, opdat je enig inzicht verwerft in de dagelijkse gang van zaken die niet is overeenkomstig het beeld dat bij jou bestaat.

   Hoop dat je snel Nasier belt, want dan raak je gegarandeerd genezen.

   Hartelijk gegroet,

   je broeder in Allah

Comments are closed.