woensdag, 16 september 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

The Fountainhead /De Eeuwige Bron

FountainheadLeuk om bij de TV-nieuwsberichten te horen dat Ramsey Nasr de belangrijkste toneelprijs, de Louis d’Or, gewonnen had voor zijn rol als Howard Roark in The Fountainhead. (een beroemd boek van Ayn Rand)*****

TROUW: Een veelgeroemde voorstelling van Toneelgroep Amsterdam, regie Ivo van Hove, naar Ayn Rands gelijknamige polemische roman over compromisloos idealisme en de kracht van het individu tegenover de massa.

De herinnering aan de geweldige avond bij dit toneelstuk kwam weer boven. Velen die dit ook beleefd hebben zullen waarschijnlijk met me eens zijn dat het nog beter was dan de goede film met Gary Cooper en Patricia Neil:
youtu.be  .

Ook zegt TROUW dat Ransey er in slaagt in een vurige slotmonoloog de conclusie  over te brengen: blijf te allen tijde trouw aan je eigen idealen, zelfs als dit betekent dat je dan altijd alleen zult zijn. 

Wat ook wel leuk was dat een paar dagen later Paul de Leeuw een laaiend enthousiast verhaal over dii toneelstuk vertelde in een praatprogamma waarin hij vertelde dat dit zijn leven had veranderd en dat hij vanaf nu daar in zijn programma’s rekening mee zou houden.
Of het geholpen heeft weet ik niet!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. vrijwillig vrij schreef op : 1

    Mooi dat ik dat weet van Paul de Leeuw ik ga niet vertellen waarom maar het komt precies op tijd.