De goedwillenden hebben geen regels nodig

en de kwaadwillenden houden zich er niet aan.

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

4 REACTIES

  1. Het doel heiligt de middelen.

    Voltaire

    En de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen

  2. @Hub Jongen [3]: Technisch zit het anders. De wetgever, het volk, bemoeit zich met hetgeen de instanties met macht bekleed moeten/mogen doen. En aan welke procedures zij zich te houden hebben.

    Echter de door de wetgever gemaakte wetten voltrekken zich niet als vanzelf zoals natuurkundige wetten dat doen. Het is een keuze die wetten toe te passen of niet. In de meeste gevallen houden instituties zich aan de wet. Mochten instituties dat niet doen, kun je de rechter, als je belanghebbende bent, om naleving vragen.

    Formeel bepaalt het volk of uitvoerders bemoeienis moeten krijgen of niet en hoe groot die dan mag zijn. Het volk geeft een uitvoerder het recht mensen in bepaalde gevallen te mogen slaan als het ware. Tegen die dreiging geslagen te gaan worden mag je op legale wijze protesteren. Het volk is de masochist, de uitvoerder de sadist.

Comments are closed.