4 REACTIES

 1. @Matthijs [1]: een leuke stelling.
  Hoe mensen zich opstellen naar andere mensen is hun eigen zaak. Uiteindelijk zul je geconfronteerd worden met je gedrag en je zult zelf de gevolgen ervan moeten dragen.
  Een gemeenschap waarvan de leden gedeelde en niet-gedeelde overtuigingen hebben, maar elkaars overtuigingen respecteert, zal niet tot problemen leiden. Mocht je bijvoorbeeld van mening zijn, dat je vrouwen niet als klant wilt, wat op zich nogal dom is, is waarschijnlijk het resultaat dat je failliet gaat.
  Wil je dus niet failliet gaan moet je je overtuiging of laten varen of als nog failliet gaan.
  Een gemeenschap die uit racisten bestaat, kan zeker libertarisch zijn, als men elkaars gedrag accepteert. Want racisten heb je in allerlei soorten en maten.
  De clue is, de groep is niet bepaald, maar het individu is bepalend. Elke samenleving die van mening is dat het individu een voorbepaald gedrag, cultuur en denken moet vertonen, is een collectieve samenleving.
  Mocht de rascistische gemeenschap maar 1 type accpteren en de rest niet, is er inderdaad geen libertarische samenleving. Dan is er sprake van een fascistisch of nazistische gemeenschap.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Easymoney [2]:
  Kern is of je accepteert dat:
  IEDER MENS HEEFT HET RECHT OP ZIJN EIGEN LEVEN. . . . .

  Dat wil ook zeggen dat het geen rol speelt of je:
  ” . . .Mocht de rascistische gemeenschap maar 1 type accpteren en de rest niet. . . . .”
  Je hoeft andere types niet te “accepteren”” als bv. je vrienden.
  Zolang beide kanten het NAP aanhouden, is er geen probleem.

Comments are closed.