Eigenaars van containers die de douane in Rotterdam aanwijst voor controle zien zich geconfronteerd met honderden euro’s per container extra kosten voor aan- en afvoer van de containers naar en van het doorlichtingsapparaat.afddf

De kosten worden uiteraard in de bedrijfskolom doorbelast, zodat de consument zich geconfronteerd ziet met hogere prijzen voor alle ingevoerde producten.

Het verbod op drugs is een prohibitie die ons allen veel meer kost dan

zij opbrengt, maar uiteraard ondersteund wordt door hen die
er beter van worden.

Belanghebbenden uit de drugbranche hebben er grote bedragen voor over om de prohibitie te handhaven en zo mogelijk te versterken en uit te breiden. Immers: hoe meer er verboden wordt, des te meer artikelen waaraan onder toepassing van hoge marges verdiend kan worden.

Ook de witwasindustrie profiteert mee. Want er is uiteraard niemand die met drugs verdiende gelden in de prullenmand werpt: iedere verdiende euro wordt witgewassen en het strijden hiertegen is uiteraard koren op de molen van deze industrie die bloeit en groeit dankzij de alom gehanteerde witwasverboden.

De overheid is zo dom, inbeslaggenomen drugs te vernietigen. Het zou slimmer zijn ze bij opbod aan de hoogste bieder te verkopen of te verdelen onder de beslagleggende ambtenaren. Nu wordt er niemand buiten de branche beter van.

Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Is eer iemand die wil/kan organiseren dat er een petitie aan het kabinet komt om te beginnen alle in beslag genomen drugs openbaar te verkopen?

 2. Kennelijk komen mensen er niet zelfstandig in alle vrijheid achter dat drugs zo gevaarlijk zijn. Ik vind het goed dat de overheid een handje helpt met die bewustwording, en het hoogdrempelig maakt om aan die zooi te beginnen. Dat creërt de voorwaarden voor een relatief gezonde economie binnen de EU waarin mensen zo veilig mogelijk worden gehouden van die drugs ellende.

  hugo van reijen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Pteranodon [3]:
  Pteranodon,
  tot welk bedrag aan kosten moet de overheid volgens jou gemachtigd worden te besteden aan de prohibitie op drugs?
  Onbeperkt? Een miljard ? 100 miljoen?

Comments are closed.